Top-tip voor sportieve vaders: OverWinnen van Mark van Beek

Zondag 16 juni worden vaders, stiefvaders en aspirant papa’s in het zonnetje gezet. En hoe kunnen we dat beter doen dan met een boek waarin 10 topsporters hun inspirerende verhaal delen met de lezer? In OverWinnen laat schrijver Mark van Beek sporters aan het woord die allen de top in hun discipline hebben bereikt. En het bijzondere is: ze heten (bij toeval of juist niet?) allemaal Mark of Marc. Van Marc Delissen en Mark Koevermans tot Mark Huizinga en Mark Tuitert, ze delen hun lessen over topsportersmentaliteit en mentale veerkracht uit hun eigen praktijk. OverWinnen is praktisch, humorvol en prettig leesbaar – een top-tip dus voor een Vaderdag met een sportief randje! Van de opbrengst van elk verkocht boek wordt bovendien € 2,50 gedoneerd aan de Stichting Sporttop, als directe bijdrage aan de ontwikkeling van topsporttalent in Nederland.

Doorgeven van ervaringen

Mark van Beek, de auteur van Over Winnen, geeft de ervaringen van tien topsporters door aan nieuwe generatie topsporters en aan professionals uit het bedrijfsleven. De lessen over topsportmentaliteit en mentale veerkracht uit de praktijk van deze tien mannen vormen hiervoor de basis. Daaromheen schetst de auteur voorbeelden uit zijn eigen professionele loopbaan. De tien topsporters hebben allemaal op topniveau gesport en veel van hen hebben Nederland mogen vertegenwoordigen op EK,’s, WK’s en (Para)Olympische Spelen. Een aantal hebben dit weten te bekronen met Olympische medailles.

De topsporters zijn: Mark Broere, Marc Delissen, Marc Herremans, Mark Huizinga, Mark Koevermans, Marc van de Kuilen, Marc Lammers, Marc de Hond, Mark Teijgeler en Mark Tuitert. De verhalen in OverWinnen vormen een inspiratiebron voor elke professional die zichzelf wil blijven ontwikkelen en verbeteren. 

Over de auteur

Mark van Beek (1969) was in 2009 de eerste Feyenoordsupporter met een bestuursfunctie binnen Feyenoord. Vanaf 2014 heeft hij twee jaar lang het Nederlands heren zitvolleybalteam mede gesponsord en gefaciliteerd om zich te kunnen kwalificeren voor de Paralympische spelen van Rio 2016. Tijdens zijn professionele carrière was hij actief in verschillende managementfuncties bij de multinationals PepsiCo en Beiersdorf (NIVEA). Sinds 2012 is Mark zelfstandig coach en trainer op het gebied van communicatie, commerciële vaardigheden en mentale veerkracht.

Het boek OverWinnen kost € 25,- en is onder andere te bestellen via de eigen website of via bol.com.

1 Comment on Top-tip voor sportieve vaders: OverWinnen van Mark van Beek

 1. chucky1012
  6 juni 2019 at 23:42 (1 jaar ago)

  Interessant….
  Leuk artikel.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.