Overzicht 2013: mijn Floppers

Nu ik voor het eerst een vol jaar geblogd heb, is het uiteraard ook tijd voor een jaaroverzicht. Morgen laat ik je mijn “Toppers” zien, maar eerst is het vandaag tijd voor de “Floppers”:

Kruidvat Super Hair Repair Hot Oil Amandel

Kruidvat Super Hair Repair Hot Oil Amandel

De Kruidvat Super Hair Repair Hot Oil Amandel zag er heel veelbelovend uit, en is eenvoudig in gebruik. Helaas bleek de olie té dun van textuur waardoor deze niet prettig aanbrengt. Ook bleek het zachte gevoel wat het mijn haar gaf, slechts van korte duur en deed het op termijn niets voor mijn haar.

Stylecase

Stylecase: nóg een beautybox

In januari werd een nieuwe beautybox geïntroduceerd, na de Glossybox, de Beautybox en de Truly Yours: Stylecase. Helaas bleek de markt gewoon verzadigd te zijn en bracht deze box weinig vernieuwende input in beautyboxen-land. Volgens mij is Stylecase al heel snel weer gestopt wegens gebrek aan succes.

Catrice Candy Shock

Catrice Candy Shock highlighter en blush

Ik denk dat er maar weinig limited editions van Catrice en Essence zijn waar ik het afgelopen jaar zo naar heb uitgekeken als Catrice Candy Shock. Met name de highlighter en de blush zagen er prachtig en veelbelovend uit. Helaas bleken ze irl erg tegen te vallen, en ze liggen nu dan ook werkeloos in mijn make-up lade.

Ecoco Cosmetic Glove

Ecoco Cosmetic Glove

Het klonk te mooi om waar te zijn: een washandje waarmee je, zonder gebruik te maken van een reinigingsproduct je gezicht kunt reinigen en wat bovendien dode huidcellen verwijdert. Inderdaad: te mooi om waar te zijn. De Ecoco Cosmetic Glove laat nog veel make-up en vuil achter op mijn gezicht, en geeft geen schoon gevoel. Hij heeft dan ook al snel een enkeltje prullenbak gekregen.

Harmony Almond & Macademia Scrub gel

Harmony Almond & Macademia Scrub gel

Bij Action kwam ik voor slechts € 1,15 de Harmony Almond & Macademia Scrub gel tegen. De geur was heerlijk, dus de tube verdween in mijn winkelmandje. Eenmaal thuis kwam ik er pas achter dat de scrub gel Polyethylene bevat, wat onder de zogenaamde microbeads valt. Microbeads zijn plastic bolletjes die in verzorgingsproducten (vooral scrubs) gebruikt worden, en spoelen na gebruik door het riool, en komen via de waterzuivering uiteindelijk in de zee terecht, waar ze opgegeten worden door vissen, vogels en schelpdieren, die de bolletjes voor voedsel aanzien en er ziek van worden en uiteindelijk dood gaan. De tube is daarom linea recta de prullenbak ingegaan.

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash

De Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash zat in één van mijn eerste beautyboxen, ik had er veel goede verhalen over gehoord. De Face Wash reinigde mijn huid echter niet voldoende; na een paar dagen verschenen de eerste puistjes al. Ook deze Himalaya Face Wash heeft het dan ook niet gered tot een “Opgemaakt”-artikel.

Essence Paper Print Manicure

Essence Paper Print Manicure

In september kwam Essence met een flinke uitbreiding/vernieuwing van het assortiment. Eén van de nieuwe producten was de Essence Paper Print Manicure, waarmee je allerlei papierprints op je (licht) gelakte nagels kunt aanbrengen. Ik heb het echt verschillende keren geprobeerd, maar het was één groot fiasco. Ook deze bleek… ongeschikt!

The Body Shop Honeymania Lip Balm

The Body Shop Honeymania Lip Balm

In augustus/september kwam er een compleet nieuwe lijn bij The Body Shop: Honeymania. Omdat ik doorgaans dol ben op producten waar honing in zit, kocht ik niet alleen de body butter en body scrub, maar ook de Lip Balm. Honing verzorgt en verzacht je lippen uitstekend, maar dat gold niet voor The Body Shop Honeymania Lip Balm. De conditie van mijn lippen ging zó erg achteruit, dat ze droog en trekkerig werden, en er zelfs barstjes ontstonden. Met recht een Flopper dus…

Garnier Perfect Blur

Garnier Perfect Blur 5sec

Er werd al een tijdje reikhalzend naar uitgekeken: Garnier Perfect Blur 5sec. In het buitenland al een groot succes, in Nederland moesten we er iets langer op wachten. Helaas kon ik het niet met de succes-verhalen eens zijn: niet alleen glibbert mijn foundation over de primer heen, ook gaat mijn gezicht al heel snel glimmen en na ruim een week constateer ik een uitbraak van pukkeltjes. Dit product kreeg van mij dan ook een dikke No.

Demak’up waterproof oogmake-up remover

Demak’up waterproof oogmake-up remover

Ook bij Action spotte ik deze Demak’up waterproof oogmake-up remover. Ik had deze nog niet eerder bij een drogist gezien, dus hij ging mee naar huis. Al snel bleek echter dat deze waterproof oogmake-up remover opvallend veel moeite had om waterproof oogmake-up te verwijderen. Ook prikten mijn ogen na gebruik van deze remover, dus ik heb hem niet lang gebruikt.

Had jij dit jaar echte Floppers op verzorgings- en beautygebied? Welke producten zijn bij jou in de prullenbak beland?

11 Comments on Overzicht 2013: mijn Floppers

 1. Talitha
  31 december 2013 at 13:14 (9 jaren ago)

  Leuk artikel. Die honeymania lippenbalsem van The Body Shop was voor mij ook een grote flopper. Ik deed hem ’s avonds op mijn lippen en werd de volgende ochtend wakker met zulke uitgedroogde lippen. Ik heb hem daarna echt niet meer durven gebruiken, haha.

  De Demak’up remover heb ik ook en die vind ik dan wel weer oké 🙂

  Beantwoorden
 2. Jolien
  31 december 2013 at 08:15 (9 jaren ago)

  Leuk om te lezen inderdaad.
  Mijn flopper zijn de micellaire reinigers. Lovende verhalen over gelezen, flesje gehaald bij etos. Deed niks! Gewoon hetzelfde effect als water!
  Faal van de eeuw dus 😉

  Ik ben benieuwd naar je toppers vandaag 🙂

  Beantwoorden
 3. Dana
  31 december 2013 at 02:20 (9 jaren ago)

  Fijn om een keer te horen wat mensen niet leuk vinden wat ze de jaar heen hebben gebruikt, elke keer zie ik favorieten van de maan bij bloggers, die sla ik altijd over. Ik vind de blush van Catrice juist fijn, helaas pindakaas is hij een keer door mijn kamer heen gevlogen en is ie nu gebroken in vele stukjes maar nog bruikbaar 🙂

  Beantwoorden
 4. Esmeralda L
  30 december 2013 at 21:55 (9 jaren ago)

  Fijn om te lezen dat je de Harmony Almond & Macademia Scrub gel niet gebruikt vanwege de microplastics.

  ik gebruik de catrice highlighter zelf als een finishing powder om de glim na foundation weg te halen. daar is deze voor mij wel heel fijn voor.

  Beantwoorden
 5. me
  30 december 2013 at 21:23 (9 jaren ago)

  De Ecoco Cosmetic Glove bevalt mij dan weer prima, ik gebruik het echter niet om make-up af te halen (want ik gebruik geen foundation) maar het maakt mijn gezicht wel duidelijk goed schoon en geeft het meteen een lichte peeling, ben er erg blij mee. Ook de Demak’up waterproof oogmake-up remover werkt bij mij goed, doet wat het doen moet, de rest van de producten heb ik geen ervaring mee. Blijkt wel weer dat ervaringen over producten heel persoonlijk kunnen zijn en dat je er niet blind op kunt varen hahaha

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 december 2013 at 21:26 (9 jaren ago)

   Gelukkig maar, dat ervaringen zo persoonlijk zijn, anders zou het zo saai worden op de blogs, hahaha!

   Beantwoorden
 6. Vera
  30 december 2013 at 21:10 (9 jaren ago)

  Huh.. Die lippenbalsem van The Body Shop vond ik wel prettig, maar ik gebruik m dan ook slechts af en toe, misschien dat dat t verschil is? Zou in elk geval niet mogen uitdrogen vind ik!

  Beantwoorden
 7. Esmée
  30 december 2013 at 18:59 (9 jaren ago)

  Wat jammer van al deze floppers! Wel heel fijn om te zien wat ik niet moet kopen.. Fijne jaarwisseling! x

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 december 2013 at 19:55 (9 jaren ago)

   Maar misschien bevallen ze jou wel heel goed 😉

   Beantwoorden
 8. Tamara
  30 december 2013 at 16:12 (9 jaren ago)

  Essence paperprint, zoooo een zooi!
  En de lipbalm ben ik idd ook niet mega tevreden over. Ruikt wel lekker (niet zo overheersend als de butter) maar werken doet ie minder!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.