Oy Deo Wash

Tijdens de Beauty Trade Special maakte ik kennis met een heel bijzonder product. Een product wat direct mijn aandacht trok. Oy Deo Wash: zoals de naam al aangeeft een net-even-anders-deodorant. Ik vertel je er in dit artikel alles over!

Oy Deo Wash

Oy Deo Wash

Tijdens de Beauty Trade Special vertelde de dame die Oy Deo Wash ontwikkeld heeft, ons zelf alles over dit innovatieve product. Oy Deo Wash werkt anders dan een normale deodorant. Om te beginnen laat je het slechts 1 minuut inwerken en spoelt het daarna af. Daarnaast gaat het niet het zweten tegen, maar bestrijdt het geurveroorzakende bacterieën  en schimmels.

Nu vraag je je misschien af waarom het product het zweten zelf niet aanpakt. Of de ‘okselvijvers’, zoals Oy ze zelf noemt 😉 Zweten is een natuurlijk proces van het lichaam, en dus van belang voor een gezond lichaam. Zou je het zweten onder de oksels proberen af te remmen, dan zal je lichaam op een andere plaats overmatig gaan zweten, zoals bijvoorbeeld zweetvoeten of zweethanden. Zweten is noodzakelijk voor het lichaam om af te koelen.

Oy Deo Wash

Werkwijze

Je gebruikt Oy Deo Wash op een droge huid. Dus niet onder de douche, zoals de naam zou kunnen doen vermoeden. Je laat het vervolgens een minuutje inwerken en spoelt het dan af met water. Hierbij verandert de geltextuur in een milk. Ik breng de deo wash ’s ochtends aan voor ik mijn tanden ga poetsen. Ok, ik laat het daardoor twee minuutjes inwerken in plaats van 1 minuutje 😉 Daarna stap ik onder de douche en spoel het af.

Oy Deo Wash bereikt zijn optimale werking na acht opeenvolgende dagen gebruik. In het begin kun je daarnaast je vertrouwde deodorant blijven gebruiken, dit kan de werking zelfs nog wat versterken. Na die acht dagen kun je op stressvolle momenten tevens een deodorant blijven gebruiken naast de deo wash.

Oy Deo Wash

Ingrediënten

Qua ingrediënten ziet de Deo Wash er goed uit. Ik zie een aantal verzorgende ingrediënten, zoals glycerine, zonnebloemolie en vitamine E. Het ingrediënt wat voor de bijzondere werking zorgt, is octenidine, wat een antibacteriële werking heeft.

Oy Deo Wash verbetert de huidflora, en zorgt er op die manier voor dat zweetgeur verdwijnt. Op een normale huidflora zijn de bacteriën in balans, en vrijwel geurloos. Op een gestresste huidflora overheersen een drietal bacteriegroepen, deze zorgen voor de zweetgeur. Deze wordt vaak nog versterkt door stress, hormomen en bijvoorbeeld sport.

De Deo Wash is Vegan en biologisch afbreekbaar, respecteert de huidflora zodat deze weer in balans kan komen, en bevat geen water of schuimende ingrediënten.

Textuur en werking

In eerste instantie heeft Oy Deo Wash een gelachtige textuur. Ondanks het licht plakkerige gevoel laat hij zich goed verdelen onder mijn oksels. Het voelt overigens wel een beetje gek, iets aanbrengen op mijn ‘vieze’ oksels. Maar het is voor het goede doel 😉 Na het aanbrengen poets ik mijn tanden, zodat de Deo Wash kan inwerken. Vervolgens stap ik onder de douche en spoel mijn oksels af, waarbij de textuur melkachtig wordt. Bij het afspoelen worden je oksels niet alleen gereinigd, er blijven ook stofjes achter op de huid die de huidflora in balans brengen en ervoor zorgen dat er geen zweetgeur meer ontstaat.

Ik heb Oy Deo Wash gedurende acht dagen gebruikt, zoals ook voorgeschreven wordt. Daarbij heb ik ook mijn gewone deodorant gebruikt, omdat ik vrij snel last heb van een zweetgeur onder mijn oksels, zeker op warme dagen. Ik durfde het dus niet aan om meteen zonder deodorant te gaan 😉

Het resultaat

Al na een paar dagen merk ik verschil. Niet dat ik opeens minder zweet, maar dat was tenslotte ook niet de beloofde werking. Maar aan het eind van de dag ruiken mijn jurkjes onder de oksels nog gewoon fris, ook op warmere dagen. En ook mijn oksels ruiken nog fris bij snuffelcontrole 😉 Hoewel ik sinds vorig jaar mei een natuurlijke deodorant gebruikte, merkte ik dat het in de warmere maanden toch niet voldoende werkte. Dus was ik weer overgestapt op mijn ‘deodorant XL’, van Borotalco. Maar zelfs die kon op warme dagen niet altijd een zweetgeur in mijn kleding voorkomen. Toen ik merkte dat Oy Deo Wash begon te werken, durfde ik het aan om terug over te stappen naar mijn natuurlijke deodorant. En jippie: ook hierbij géén zweetgeur aan het eind van de dag! Zelfs op warme dagen, als ik merk dat ik echt wel flink zweet, ben en blijf ik fris tot aan het eind van de dag. Wat een mooi en bijzonder product!

Helemaal zonder een deodorant naast de Deo Wash durf ik nu nog niet aan, in de warme zomermaanden. Dat wil ik straks in het najaar wel gaan proberen, als het weer koeler is. Maar ik ben al heel blij met dit resultaat, dat ik weer natuurlijke deodorant kan gebruiken.

Je kunt de deo wash overigens ook op andere lichaamsdelen gebruiken waar zweetgeur kan ontstaan, zoals je voeten of je liezen. Het gebruik is hier hetzelfde.

Oy Deo Wash kost € 21,60 voor een tube van 100 ml, dit is voldoende voor 2 tot 3 maanden. Je vindt het product via de eigen Belgische website of bijvoorbeeld via de webshop van Newpharma. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Oy Deo Wash

 1. Neeltje
  24 juli 2022 at 21:44 (2 weken ago)

  Dit klinkt veelbelovend!

  Beantwoorden
 2. Jacintha
  24 juli 2022 at 09:03 (2 weken ago)

  Wat een bijzonder product.
  Ga ik ook proberen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.