Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Soms kom ik producten tegen waarvan het uiterlijk me direct aanspreekt. Soms val ik voor de veelbelovende werking, en heel soms ga ik overstag vanwege de mooie naam. En héél af en toe, dan heeft een product alles-in-één, zoals de Pai Rosehip BioRegenerate Oil. Toen ik dit product voor het eerst zag, ging het niet meer uit mijn gedachten, en afgelopen zomer heb ik het gekocht en uiteraard uitgebreid getest.

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Ik kocht de Pai Rosehip BioRegenerate Oil in een speciale (limited edition) actie-verpakking, samen met het Rosehip BioRegenerate Face Mask (waarover ik in een apart artikel meer zal vertellen) en een Muslin Facial Cloth, wat je gebruikt voor het verwijderen van het masker van je gezicht.

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Pai Rosehip BioRegenerate Oil: de beloftes

Rosehip Oil, in het Nederlands bekend als rozenbottel olie, is beroemd vanwege zijn huidversterkende eigenschappen. Het bevat hoge concentraties pro-vitamine A, carotenoïden en omega 3, 6, 7 en 9. Samen vormen ze een ijzersterk team, wat de beschadigde huid herstelt. Bijzonder is de manier waarop de olie aan de bottels onttrokken wordt: door middel van vulcanische CO2. Hierdoor worden alle planteigenschappen behouden, worden alle bacteriën gedood en wordt oxidatie van de olie voorkomen. Ook is de olie langer (tot 2 jaar) houdbaar door de CO2 methode, in tegenstelling tot de ‘cold pressing’ methode, die een korte houdbaarheid als resultaat heeft (6 maanden).

Pai Rosehip BioRegenerate Oil belooft de stevigheid, elasticiteit en soepelheid van de huid te verbeteren. Ook zou hij werken tegen roodheid, striae, littekens en huidbeschadiging door de zon.

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Pai Rosehip BioRegenerate Oil: de ingrediënten

Nog opvallender zijn de ingrediënten van de Pai Rosehip BioRegenerate Oil: ik heb nog nooit zo’n korte ingrediëntenlijst gezien! Rozenbottelzaad-extract, rozenbottel-extract (beiden gecertificeerd organisch, waarmee het product voor 99% organisch is) en natuurlijke vitamine E. Niks meer, niks minder. De opvallende oranje kleur van de Pai Rosehip BioRegenerate Oil komt door de hoge concentratie carotenoiden in het product. Hier zie je op je gezicht niets van terug (op de foto verderop in het artikel heb ik de olie niet in mijn huid gemasseerd, waardoor de oranje kleur nog wel zichtbaar is), maar je moet wel even opletten dat de olie goed ingetrokken is vóór je je kleding aantrekt.

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Pai Rosehip BioRegenerate Oil: gebruik en werking

Ik gebruik Pai Rosehip BioRegenerate Oil iedere ochtend en avond, na het reinigen van mijn gezicht, en onder mijn gebruikelijke gezichtsverzorging. Je hebt slechts 3 of 4 druppels nodig per keer, de olie laat zich heel makkelijk doseren door het pipetje. Ik laat de rozenbottel olie vervolgens even intrekken (1 of 2 minuutjes) vóór ik mijn dag- of nachtcrème aanbreng. De olie voelt eenmaal ingetrokken niet vet, en ook mijn make-up blijft er prima op zitten.

De geur valt mij een klein beetje tegen: ik had een zoete geur verwacht, maar de olie ruikt eerder een beetje zwaar. Ik vind hem absoluut niet lekker ruiken, maar gelukkig blijft er na het intrekken weinig over van de geur.

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Pai Rosehip BioRegenerate Oil

Mijn huid, die van zichzelf vrij onregelmatig is, reageert heel goed op de Pai Rosehip BioRegenerate Oil. Al na een week voelt ze zachter en gelijkmatiger aan. En hoera: de (vrij diepe) fronsrimpels op mijn voorhoofd lijken na langere tijd minder te worden! Nee, ze verdwijnen niet als sneeuw voor de zon, maar ze zijn wel minder diep na een week of 7.

Het beste bewijs levert de Pai Rosehip BioRegenerate Oil op het moment dat ik hem een paar weken niet gebruik, omdat ik inmiddels een ander product aan het proberen was. Ik had op een gegeven moment wat lelijke plekjes op mijn gezicht door pukkeltjes waar ik niet vanaf kon blijven (slecht, I know…), die plekjes wilden maar niet verdwijnen. Ik besloot de BioRegenerate Oil weer eens te gaan gebruiken, en voilà: na een paar dagen was er niets meer te zien. Ik ben dus absoluut overtuigd van de krachtige werking van de Pai Rosehip BioRegenerate Oil.

Pai Rosehip BioRegenerate Oil is onder andere verkrijgbaar bij Shizo Natural Cosmetics en kost € 24,95 voor 30 ml. De set die ik kocht, is ook nog verkrijgbaar, deze kost € 37,25.

Doe jij aan “schadeherstel” van je huid? Of heeft jouw huid dat niet nodig?

 

3 Comments on Pai Rosehip BioRegenerate Oil

 1. Leneke
  5 oktober 2013 at 11:40 (9 jaren ago)

  Ik ben een fan van Rozenbottelolie en gebruik altijd de pure vorm ervan. Deze ziet er prachtig uit. Bijna 100% puur met een beetje vitamine E. Topproduct!

  Beantwoorden
 2. Chantelle
  5 oktober 2013 at 10:40 (9 jaren ago)

  Ik wacht nog even af op de artikel wat je over de face mask vind, en dan ga ik waarschijnlijk het setje kopen.

  Ik heb gemerkt dat we vrijwel dezelfde huid hebben, dus de werkingen van de olie klinkt me erg goed in de oren!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Pai Rosehip BioRegenerate Oil

 1. […] week liet ik jullie kennismaken met de Pai Rosehip BioRegenerate Oil, vandaag is het tijd voor een nieuw product uit het Pai assortiment: het Pai Rosehip BioRegenerate […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.