Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème

Cacaoboter is één van de bekendste ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Het heeft intensief helende eigenschappen en helpt de huid het vocht vast te houden. Palmer’s, een merk wat denk ik iedereen wel kent, gebruikt dan ook al jaren cacaoboter als belangrijkste ingrediënt in haar producten. Ik ontving de Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème en heb deze de afgelopen weken getest.

Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème

Cacaoboter is een rijk plantaardig vet dat wordt verkregen uit de cacaoboon die in de vrucht van de cacaoboom groeit. Wanneer de vruchten rijp zijn worden deze geoogst en onderverdeeld in kleuren die overeenkomen met de kwaliteit van de boon; de vruchten van
mindere kwaliteit worden veelal gebruikt voor industriële chocolade, terwijl de bonen van de beste kwaliteit worden gebruikt voor de cacaoboter in de Cocoa Butter-formule van Palmer’s.

Palmer’s gebruikt alleen de meest rauwe en hoogwaardige cacaoboter afkomstig uit onder andere Ghana. Daar worden de beste cacaobonen ter wereld gevonden. Deze cacaoboter is ethisch en duurzaam geproduceerd. Daarnaast is Palmer’s aangesloten bij de World Cocoa
Foundation (WCF), een organisatie die meer dan 100 aangesloten bedrijven in de cacaoindustrie vertegenwoordigt. Ze maken zich hard voor een duurzame cacao-economie door cacaoboeren en hun families voorop te stellen.

Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème

Multifunctioneel

Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème blijkt een super multifunctioneel product te zijn. Je kunt het gebruiken voor de intensieve verzorging van de (zeer) droge huid, tatoeages, voor het verzachten en minder zichtbaar maken van littekens, om make-up te verwijderen, als aftersun en voor de behandeling van striae. Ik begrijp eigenlijk niet waarom ik dit product niet eerder heb leren kennen 😉

Ingrediënten

Naast 100% pure cacaoboter, het belangrijkste ingrediënt, bevat Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème ook vitamine E en zonnebloemolie. De crème bevat tevens minerale olie en dimethicone, ingrediënten die ik normaal gesproken mijd voor zowel mijn lichaam als gezicht. Mijn huid reageert daar nogal gevoelig op namelijk. Maar omdat je dit product vooral heel lokaal gebruikt, vind ik het in dit geval geen probleem.

Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème

Textuur, geur en werking

De textuur van de crème is heel stevig, echt boterachtig. Door de aanraking met je warme huid smelt de textuur vrijwel direct, en wordt perfect smeerbaar. De crème voelt vrij vet aan, maar dat is logisch aangezien hij voor een groot deel uit cacaoboter bestaat. Er blijft een laagje aanwezig op mijn huid, iets wat ik normaal gesproken vreselijk vind. Dat laagje komt grotendeels door de minerale olie en dimethicone, en zorgt er voor dat je huid niet uitdroogt. Maar ook voor dat laagje geldt: omdat ik de crème alleen maar lokaal aanbreng op mijn huid, voelt het minder vervelend.

Ik gebruik de crème op twee manieren. Als eerste smeer ik ’s avonds voor ik ga slapen mijn tatoeage van Benthe ♥ er mee in. Dit doe ik al sinds de tatoeage gezet is, voorheen met Bepanthen zalf. Het helpt niet alleen om de tatoeage mooi en de huid soepel te houden, het is voor mij ook een klein ritueeltje geworden aan het eind van de dag. De zoete geur van de crème geeft een extra dimensie aan dit ritueel, het ruikt een beetje als witte chocolade. De geur is vrij subtiel, geenszins te overheersend.

Bye bye droge onderbenen!

Daarnaast blijkt de Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème werkelijk perfect te werken tegen droge onderbenen! De vette textuur voelt bijna weldadig aan op mijn droge huid, en laat mijn onderbenen de hele dag verzorgd en soepel aanvoelen. En een klein pluspuntje: het vette laagje wat achterblijft, voorziet mijn benen van een mooie glans 🙂

Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème

Ik gebruik de crème overigens alleen als ik blote benen heb (wat ik meestal wel heb natuurlijk, in de zomer). Met kleding erover voelt het laagje wat minder aangenaam 😉

Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème heeft mij echt verrast door zijn intensief verzorgende werking en zachte textuur.

De producten van Palmer’s zijn verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat en Etos, en online onder andere via Plein.nl en bol.com. Meer informatie over de producten van Palmer’s vind je op de website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

2 Comments on Palmer’s Cocoa Butter Formula Vaste Crème

 1. Miranda Aerts
  16 augustus 2021 at 09:10 (11 maanden ago)

  Klinkt als een heel fijn product 🙂

  Beantwoorden
 2. Deb
  13 augustus 2021 at 19:45 (11 maanden ago)

  Ben nu heel benieuwd geworden naar de geur, ik ben namelijk dol op witte chocola. Goed om bv je tatoeage ermee te verzorgen. Dat heb ik dus eigenlijk nooit gedaan met die van mij. Nooit te laat om ermee te beginnen denk ik dan maar (heb ‘em al sinds mijn 18e hihi).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.