Palmer’s Coconut Oil lijn: houd dat zomerse gevoel vast!

Er is denk ik geen andere geur die zo aan de zomer doet denken als de geur van kokos. Ik houd er zelf erg van, als het tenminste een ‘goede’ kokosgeur is. Toen ik een pakketje ontving met een aantal Palmer’s Coconut Oil producten, was ruiken natuurlijk het eerste wat ik deed 😉 En jippie, wat werd ik blij van deze kokosgeur! De producten bleken ook nog eens érg fijn in gebruik, dus eigenlijk is dit gewoon one happy blogpost!

Palmer's Coconut Oil

Palmer’s Coconut Oil

Ik ontving maar liefst vier producten uit de Palmer’s Coconut Oil lijn. Naast de producten die je in dit artikel voorbij ziet komen, zijn er nog een shampoo, conditioner en een haarbalm conditioner.

Wist je dat de kokosnoot één van de ‘wonderfoods’ is die onze aarde rijk is? In oud India werd de kokospalm ‘Kalpa Vriksha’ genoemd, Sanskriet voor ‘de boom die alles geeft wat het leven nodig heeft’, Kokosolie geeft je immuunsysteem een boost en heeft een antischimmel-, antivirale- en antibacteriële werking.

Weetjes over kokosolie

 • Kokosnootolie zit vol natuurlijke componenten die goed zijn voor een gezonde huid en gezond haar. Zo bevat het laurinezuur, caprylzuur, proteïnen, antioxidanten en vitamine E.
 • Laurinezuur, het grootste gedeelte van het vetzuur in kokosnootolie, is erg waardevol voor de antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen.
 • Kokosnootolie bevat ook een hoog niveau van middellange keten vetzuren die een gezonde haargroei stimuleren en helpen om vocht in de huid vast te houden.
 • Natuurlijke antioxidanten bestrijden vrije radicalen die een rol spelen bij veroudering. Vitamine E en proteïnen verjongen en kalmeren de huid en versterken het haar.

Palmer's Coconut Oil

Coconut Oil Body Lotion

De bodylotion bevat een hoge concentratie natuurlijk voorkomende vetten en eiwitten die essentieel zijn om dehuid stralend en gezond te houden.

Ik gebruik altijd een bodylotion of bodybutter na het douchen, of het nu zomer of winter is. Omdat ik de verzorging van mijn huid gewoon heel belangrijk vind, maar ook omdat ik het een fijn ritueel vind. Ik heb op mijn badkamer verschillende producten staan, en iedere dag kijk ik in welke mood ik ben en welk product daar bij past.

Fijn om te weten: de Body Lotion is vrij van parabenen, phtalaten, minerale oliën, gluten, sulfaten en kleurstoffen. Vooral die minerale oliën zijn voor mij erg belangrijk, omdat mijn huid daar gevoelig op reageert. Ik ervaar dan een soort van afgesloten laagje op mijn huid, waardoor het betreffende product zweterig aanvoelt op mijn huid.

Wat er wel in de Palmer’s Coconut Oil Body Lotion zit? Héél veel verzorgende oliën en boters  ♥ Kokosextract, Soja olie, Sheabutter, Kokosolie, Cacaoboter, Amandelolie, Macademia olie, Aloë Vera sap: volgens mij zitten er zo’n beetje al mijn favoriete natuurlijke ingrediënten in.

Palmer's Coconut Oil

Met zo’n indrukwekkend ingrediëntenlijstje kan het natuurlijk niet anders dan dat de textuur van de Body Lotion romig en rijk is. Een textuur die heerlijk aanvoelt bij het aanbrengen en inmasseren, en die mijn huid intensief verzorgt en voedt. Zelfs mijn droge onderbenen worden hier blij van!

De echt heerlijke, zomerse geur die te danken is aan de toevoeging van Tahitiaanse Monoïolie maakt voor mij het plaatje compleet. Het is momenteel één van mijn favoriete huidverzorgingsproducten voor na het douchen ♥

Palmer's Coconut Oil

Coconut Oil Balm

Voor de erg droge huid is er de Palmer’s Coconut Oil Balm, die tot 48 uur hydratatie belooft. Nu vind ik 48 uur wel erg lang, sowieso heb ik in de tussentijd alweer een keer gedoucht en mezelf opnieuw ingesmeerd 😉 Maar een stukje extra hydratatie, dat kunnen bijvoorbeeld mijn onderbenen goed gebruiken. Of mijn handen, als het straks weer kouder wordt.

Bovenin de ingrediëntenlijst staat in dit geval eens geen water, maar Kokosolie. Kokosolie als hoofdbestanddeel, wat goed! Op de voet gevolgd door Soja olie, Sheabutter, Zonnebloemolie en Rijstekiemolie. Ik hoef jullie vast niet te vertellen wat een goeds dit doet voor je huid ♥

Palmer's Coconut Oil

De textuur van de balm is echt smeuïg, en vrij dik rechtstreeks uit de pot. Maar zodra de balm in aanraking komt met de warmte van je huid, smelt hij en verandert in een rijke olie:

Dit is echt zó lekker! Laat je niet weerhouden door de volle textuur van het product, want het smeert goed weg. Na het inmasseren blijft er een heerlijk verzorgend laagje achter op mijn huid, wat inderdaad de hele dag voelbaar blijft. En dat bedoel ik in de meest positieve zin van het woord, het voelt op geen enkele manier onaangenaam of vervelend. Ook hier is de heerlijke, zomerse kokosgeur een echte toevoeging aan de beleving van het product. Dit potje gaat een blijver zijn op mijn badkamer!

Palmer's Coconut Oil

Hand Cream

Handcrème is een product wat ik dagelijks gebruik. Nu in de zomermaanden minder vaak, maar sowieso smeer ik iedere avond voor ik naar bed ga mijn handen in. In de koudere maanden gebruik ik een handcrème meerdere keren per dag, helemaal sinds ik weet dat ik winterhanden heb.

De Palmer’s Coconut Oil Hand Cream belooft de huid van de handen 24 uur gehydrateerd te houden.

Het wordt een beetje eentonig, maar ook de handcrème bevat zoveel mooie, natuurlijke oliën en boters! De handcrème bevat als enige product in dit rijtje Dimethicone, een ingrediënt wat ik in mijn gezichtscrème en lichaamsverzorging liever vermijd omdat mijn huid er gevoelig op reageert. In handcrème vind ik het niet zo erg, daar ervaar ik er geen hinder van.

De handcrème is lekker romig en vol van textuur. Ook de geur is romig en vol, het zorgt voor een heerlijk ontspannend momentje vlak voor ik mijn bed in duik.

Palmer's Coconut Oil

De handcrème laat zich uitstekend verdelen en inmasseren en voorziet mijn handen van een fijn verzorgend laagje. Ook de volgende ochtend voelen mijn handen nog verzorgd en comfortabel aan. De kou moet nog komen natuurlijk, maar voor nu geeft de crème mijn handen een heerlijke en uitstekende verzorging en hydratatie. Yep, ook dit is een blijvertje, ik zorg dat ik een paar tubes op voorraad heb voor het kouder wordt!

Palmer's Coconut Oil

Lip Balm

Deze luxe en romige lippenbalsem houdt de lippen de hele dag lang gehydrateerd en beschermt tegen kloven, barstjes en huidbeschadigingen door de zon of de wind.

Voor lippenbalsem geldt bij mij hetzelfde als voor handcrème: in de winter gebruik ik het wat vaker, maar iedere avond voor ik ga slapen breng ik een verzorgend laagje aan. Overdag draag ik meestal lipstick, maar als het kouder is wissel ik dat regelmatig af met lippenbalsem.

Over de ingrediënten ben ik een beetje in verwarring. Op de verpakking staat dat ook hier geen minerale olie in zit. Maar het eerste ingrediënt, Ozokerite, blijkt volgens meerdere websites toch echt minerale olie te zijn.

De overige ingrediënten zien er gewoon dikke prima uit. Ozokerite wordt direct gevolgd door Soja olie, Kokosolie, Sheabutter, en verderop staan nog Amandelolie, Cacacoboter, Macademia olie, vitamine E en Zonnebloemolie.

Palmer's Coconut Oil

Ook fijn: de lippenbalsem bevat een SPF 15, en biedt dus meteen een (medium) bescherming tegen de zon.

Palmer's Coconut Oil

De lippenbalsem heeft een wat minder sterke geur dan de andere producten uit de Palmer’s Coconut Oil lijn. Gelukkig maar 😉 De textuur van de lippenbalsem is lekker romig, en goed verzorgend. Ik breng de lippenbalsem aan voor ik naar bed ga, en de volgende ochtend voelen mijn lippen nog steeds glad en zacht, en comfortabel aan.

Ik ben dus erg enthousiast over de producten uit de Palmer’s Coconut Oil lijn, een aantal producten behoren inmiddels tot mijn dagelijkse verzorgingsroutine.

De producten van Palmer’s zijn verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat en Etos, en online onder andere via Plein.nl en bol.com. Meer informatie over alle producten vind je op de website.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Palmer’s Coconut Oil lijn: houd dat zomerse gevoel vast!

 1. chucky1012
  29 augustus 2021 at 15:13 (11 maanden ago)

  Klinkt erg goed voor iemand met een kurkdroge huis 😉

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  29 augustus 2021 at 12:35 (11 maanden ago)

  De producten lijken me heerlijk, ik ben ook altijd gek op de geur van kokos in cosmetica.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  27 augustus 2021 at 12:00 (12 maanden ago)

  Fijne review van deze mooie producten 🙂

  Beantwoorden
 4. Jeltje
  26 augustus 2021 at 18:20 (12 maanden ago)

  Ziet er goed uit allemaal, dank je wel voor je uitgebreide review!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.