Panier des Sens Sugar Scrub with Honey extracts

Panier des Sens is een vrij nieuw merk in Nederland. De producten zijn afkomstig uit de Provence, en dat is ook precies waar de vijf geurlijnen op gebaseerd zijn: Lavender, Rose, Verbena, Honey en Olive. Ik schreef al eerder een review over de Hand Cream Honey Propolis uit de Honey lijn. Vandaag is het de beurt aan een werkelijk goddelijk product: Panier des Sens Sugar Scrub.

Panier des Sens Sugar Scrub

Panier des Sens Sugar Scrub

Panier des Sens Sugar Scrub: authentieke producten

De producten van Panier des Sens worden met zorg gemaakt. Alleen ingrediënten die de huid werkelijk goed doen, worden gebruikt. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, en alleen de zachtste en meest efficiënte ingrediënten worden toegevoegd. Dit alles met in het achterhoofd dat de producten geschikt moeten zijn voor de meest gevoelige huid.

Alle producten van Panier des Sens zijn gebaseerd op essentiële oliën en natuurlijke ingrediënten. Alle ingrediënten worden zoveel mogelijk uit de natuur gehaald. Alleen als dit niet mogelijk is om de kwaliteit en houdbaarheid van het product te garanderen, of als er een beter alternatief is, wordt er gebruik gemaakt van een synthetische variant.

Panier des Sens Sugar Scrub

Panier des Sens Sugar Scrub: ingrediënten

Als je de ingrediëntenlijst van Panier des Sens Sugar Scrub bekijkt, weet je meteen wat Panier des Sens met bovenstaande bedoelt. Het grootste gedeelte van de Sugar Scrub bestaat uit natuurlijke, huidverzorgende ingrediënten: suiker, druivenpit-olie, coco-glucoside (dit is een tenside, een oppervlakte reinigingsmiddel. Dit is de mildste en minst irriterende variant van de tensiden, en wordt gemaakt van kokosolie en/of tarwekiemolie en suikers. Het droogt haar en huid niet uit en is biologisch afbreekbaar), water, (zoete) amandel-olie, parfum, honing-extract, zonnebloempit-olie, silica (dit wordt toegevoegd aan cosmetica als vulmiddel) en tocopherol (vitamine E). Kort gezegd: zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en daar waar synthetische ingrediënten nodig zijn, wordt gekozen voor een milde variant.

Panier des Sens Sugar Scrub

Panier des Sens Sugar Scrub

Panier des Sens Sugar Scrub zit afgesloten met een lucht- en lekdichte folie. Dit blijkt niet zonder reden, want bovenop de scrub ligt een flinke laag dunne olie. Na gebruik de pot goed dicht draaien dus, anders ‘ontsnapt’ dit kostbare goedje!

Panier des Sens Sugar Scrub

Panier des Sens Sugar Scrub

Voor gebruik is het belangrijk de Panier des Sens Sugar Scrub even goed door te roeren, zodat de oliën en de suiker goed met elkaar gemengd worden.

Panier des Sens Sugar Scrub heeft een heerlijk zachte, zoete geur. Hoewel ik er wel iets van honing in herken, overheerst deze geur niet. Ik ruik er verder de zachte geur van amandelbloesem in. Het is een geur die door zijn zachtheid niet snel verveelt, en veel mensen aanspreekt, denk ik.

Panier des Sens Sugar Scrub

Panier des Sens Sugar Scrub: werking

Ik vind het scrub-gehalte van Panier des Sens Sugar Scrub perfect: de suikerkorreltjes hebben een lekker stevig scrub-effect, maar niet té. Door de aanwezigheid van de verzorgende oliën wordt mijn huid niet alleen na het scrubben verzorgd, maar ze zorgen er ook voor dat de suikerkorrels goed over mijn huid glijden, zodat deze niet ruw aanvoelen. Na het scrubben heeft mijn huid eigenlijk geen verzorging meer nodig, maar ik heb gezien dat er in dezelfde lijn ook een Royal Body Crème met Royal Jelly is, dus…..

Panier des Sens Sugar Scrub is verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorgingsinstituut Mireille, hij kost € 18,95 voor 240 gram.

(psssst… hebben jullie het artikel in het AD gezien eerder deze week, waarin de I Love Myself Box van Mireille werd genoemd? Ze wordt beroemd, ik zweer het je!)

4 Comments on Panier des Sens Sugar Scrub with Honey extracts

 1. Esmée
  19 maart 2014 at 16:49 (8 jaren ago)

  Wat lijkt dat me een fijn product! Het klinkt heel erg goed en je hebt het fijn omschreven. x

  Beantwoorden
 2. Mireille Mommers
  19 maart 2014 at 13:38 (8 jaren ago)

  Ben zelf ook helemaal weg van deze Scrub.
  Super bedankt Natasja voor deze mooie review.
  Moet wel op gaan passen dat ik niet naast mijn schoenen ga lopen sinds de box in het AD heeft gestaan.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  19 maart 2014 at 11:48 (8 jaren ago)

  Dit product zouden ze zo her en der moeten neerzetten in b.v. hotels om zichzelf te promoten!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Panier des Sens Sugar Scrub with Honey extracts

 1. […] Eerder schreef ik al over de heerlijke handcrème, afgelopen maand was het de beurt aan de Panier des Sens Sugar Scrub with Honey Extracts. De textuur, de geur, de werking en het heerlijke (niet te vette) laagje wat het op mijn huid […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.