Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

Bij sommige producten heb ik, vanaf het moment dat ik ze in handen heb, het idee voor het artikel hier op Beautyspots al in mijn hoofd. Ik leg dan alvast de loftrompet klaar, maar het moet zich natuurlijk eerst nog wel bewijzen. Maar soms… soms komt het voor dat ik onverwacht verrast wordt door een product, positief of negatief. Vandaag laat ik in de categorie ‘Verrassingen’ het Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette aan je zien!

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

Ik had nog nooit van het merk Paul & Joe gehoord, tot ik op de blog Curvacious een review over een paar nagellakjes zag, en daar las dat het merk bij Beautybay te koop is. Toen ik daar een beetje rond ging kijken, was ik verkocht, en zat ik avond na avond kwijlend achter mijn laptop. Uiteindelijk vroeg ik het Face & Eye Color palette (samen met een nagellakje) voor mijn verjaardag.

Het merk is in 1990 opgericht door Sophie Albou-Mechaly. In eerste instantie richtte het merk zich alleen op herenkleding, pas in 1995 verschijnt de eerste dameslijn. Sinds 2002 heeft Paul & Joe ook een beauty-afdeling. De producten zien er ontzettend mooi, leuk en speels uit. Er wordt veel gebruik gemaakt van kleuren, printjes en vrolijke plaatjes. Tja, en ik ben nu eenmaal een sucker voor mooie verpakkingen…

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color CS is a luxurious coloured cosmetic powder which creates soft playful looks on the face and eyes.

Animal friends of the Menagerie come together in this new and limited edition face and eye colour. Inspired by some of the world’s most elegant creatures from elephants and flamingos to giraffes, Spring 2015 Face & Eye Color CS is available in a selection of complementary colour quadrants sure to suit any occasion.

Het Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette wat ik heb gekozen, in de kleurencombinatie 095 – Girafe, zit verpakt in een kartonnen doosje met daarop een print van hoofden van verschillende kat-achtigen. Het is een beetje druk, maar het is absoluut weer eens wat anders.

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

En dan het palette zelf! Het is niet zomaar een palette, het is een waar kunstwerkje, met hoofden van vier verschillende dieren, wat ziet dit er gaaf uit! Het palette is zowel voor het gezicht (als bronzer/highlighter) te gebruiken, als als oogschaduw. Ik ben echter bang, dat wanneer ik hier met een grote bronzerkwast overheen ga, de kleuren te veel gaan mengen. Ik heb het dus alleen als oogschaduw gebruikt (tot nu toe).

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

Het Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette bevat vier zonnige kleuren: zacht geel, beige (met een shimmer), donkerbruin en oranje-bruin. De kleuren zijn soft-shaded, wat wil zeggen dat ze niet super intens van kleur zijn. De textuur van de oogschaduws is zacht, maar wel erg korrelig. Het is geen Urban Decay-kwaliteit, zeg maar.

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

Op de foto hierboven zie je dat de kleuren een mooie, subtiele glans hebben.

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

En dan de belangrijkste twee eigenschappen van een oogschaduw: pigmentatie en houdbaarheid. Zoals je op de foto hierboven ziet, is de pigmentatie niet echt loftrompet-waardig, zelfs niet voor soft-shaded kleuren. In ieder geval niet wat ik bij een oogschaduwpalette in deze prijsklasse (die ik nog even geheim houd) verwachtte. De donkerbruine kleur gaat nog wel, maar de twee lichte kleuren zijn eigenlijk vrij dramatisch, en de oranje-bruine kleur is zeg maar gemiddeld qua pigmentatie.

Ook de houdbaarheid valt tegen: na een hele dag is de oogschaduw van mijn oogleden grotendeels opgeschoven naar boven en/of beneden, ondanks het gebruik van een goede oogschaduwprimer. Al met al ben ik toch wel een beetje teleurgesteld in dit palette, of misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen?

Ik maakte natuurlijk wel een look met het palette, waarbij ik drie van de vier kleuren gebruikte:

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

In de binnenste ooghoek bracht ik de lichtgele kleur aan, op het bewegend ooglid en in de crease de donkerbruine kleur, en de beige kleur gebruikte ik als highlighter op het wenkbrauwbot. De oranje-bruine kleur liet ik achterwege, omdat de donkerbruine kleur op mijn oog al vrij oranje oogt, en teveel oranje in een ooglook mij nu eenmaal niet flatteert ๐Ÿ˜‰

Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

Ik denk dat ik het palette vanaf nu toch maar als bronzer ga gebruiken, hopelijk doet hij het dan iets beter. In die vorm zie je hem vast nog wel een keer voorbij komen deze zomer ๐Ÿ˜‰

Het Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette is verkrijgbaar bij Beautybay, het kost โ‚ฌ 36,30. Voor deze toch wel pittige prijs wordt het wel gratis verzonden naar Nederland, meestal zijn bestellingen van Beautybay na ongeveer een week binnen bij mij.

7 Comments on Paul & Joe Spring 2015 Face & Eye Color palette

 1. Hennie
  3 mei 2015 at 23:37 (7 jaren ago)

  Ik vind de kleuren prachtig, maar de verpakking juist een tikje Dick Bruna. Maar dat is puur persoonlijk.

  Ze matchen wel erg goed bij de kleur van je ogen! Jammer dat de pigmentatie en houdbaarheid zo tegenviel. Voor dat geld mag je zeker kwaliteit verwachten.

  Beantwoorden
 2. Annette - Ann Ages Gracefully
  3 mei 2015 at 20:21 (7 jaren ago)

  Wat jammer zeg want hij is echt superleuk om te zien en de verpakking….ik ben daar ook gevoelig voor hoor. Net als die slimme marketing trucjes, dan denk ik weer…’zou het echt?’toch maar even proberen hahaha ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 3. Bianca
  3 mei 2015 at 12:40 (7 jaren ago)

  Wat een super gaaf uiterlijk echt leuk ๐Ÿ™‚ Alleen de pigmenatie als oogschaduw is dan wel een tegenvaller. Ik hoop dat die als bronzer beter zijn werk doet x

  Beantwoorden
 4. Mariรซlle
  3 mei 2015 at 10:42 (7 jaren ago)

  Wat een gaaf palette zeg! Ik ben dan inderdaad wel benieuwd hoe het is als bronzer!

  Beantwoorden
 5. Angela
  3 mei 2015 at 09:37 (7 jaren ago)

  Ik snap helemaal dat je bent gevallen voor dit ontwerp, wat een leuke idd. ietwat druk dat wel manier van presenteren. Vooral de binnenkant moet zeker voor grote dierenliefhebbers een ware traktatie zijn.

  Jammer dat hij in gebruik toch wat tegenvalt. Je hebt er wel weer een mooie look mee gecreรซerd. Je kunt onderhand wel Visagie aan je CV toevoegen ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
 6. Sonja
  3 mei 2015 at 09:04 (7 jaren ago)

  Oooooh Natasja wat een mooi doosje! Wat een vondst!
  Prachtig! Dit is jammer qua pigmentatie, maar wat staat je deze tinten goed!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  3 mei 2015 at 07:07 (7 jaren ago)

  Wat een prachtig doosje met oogschaduw!
  Jammer dat de pigmentatie tegenvalt!
  Je hebt er een mooi ooglook mee gemaakt ๐Ÿ˜‰

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.