Payot Herbier: nieuwe natuurlijke lijn

Ik vind het leuk om nieuwe merken te ontdekken. Nog leuker vind ik het als merken die ik al ken, een nieuwe weg inslaan. Zeker als dat een natuurlijke, vegan weg is. Payot Herbier is hier een prachtig voorbeeld van. Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën, met zo min mogelijk ingrediënten en volledig vegan. Ik mocht drie producten uit deze nieuwe lijn testen en dat deed ik natuurlijk graag!

Payot Herbier

Payot Herbier

Vertrouwen, gevoeligheid, ontwikkeling, veiligheid en respect voor onze planeet. Dit zijn een aantal van de waarden waar Payot trouw aan is. Al sinds de oprichting wordt Clean Beauty weerspiegeld in alle ontwikkelingen en met het lanceren van Payot Herbier wordt dit naar een hoger niveau getild. De lijn put zijn kwaliteiten uit de expertise en het apothekerserfgoed van Payot. Elk product bevat een zorgvuldige selectie van biologische, pure essentiële oliën en botanische extracten met krachtige componenten: een strenge en biodiversiteitsvriendelijke selectie van lavendel, tijm, everlasting flower, rozemarijn en olijf.

Ik ken Payot inmiddels een paar jaar, en ben echt ontzettend blij met deze nieuwe Payot Herbier lijn. Ik vond de producten van Payot altijd al erg fijn in gebruik en werking. Maar een move naar voornamelijk natuurlijke ingrediënten kan ik alleen maar toejuichen!

Payot Herbier

Payot Herbier Revitalizing body oil

Het eerste product wat ik ontving, is de Revitalizing body oil met essentiële olie van biologische thijm.

Dit verzorgingsproduct voor het lichaam is verrijkt met etherische olie van biologische tijm, die diep revitaliserend en verkwikkend is. De natuurlijke reukintensiteit met citroenachtige tonen omhult de geest met een zachte, verkwikkende kracht. De zeer voedende formule met een mix van soja-, olijf- en zonnebloemolie geeft de huid comfort en soepelheid. De ongelooflijk zachte textuur is perfect voor een massage en zorgt voor een intens ontspannende ervaring.

Ik gebruik graag een body olie na het douchen. Naast een body butter is het mijn favoriete verzorgingsproduct. In de zomer is een (goede) body olie licht genoeg om niet plakkerig aan te voelen. En in de winter geeft het de verzorging die mijn dan wat drogere huid heel goed kan gebruiken.

De Revitalizing body oil uit de Payot Herbier lijn bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten, en voor 95,5% uit ingrediënten van biologische landbouw ♥ De voornaamste ingrediënten (bovenaan het lijstje) zijn Zonnebloemolie, Soja-olie en Olijfolie. Het ingrediëntenlijstje is met 9 ingrediënten opvallend kort, dat is ook één van de speerpunten van deze nieuwe lijn: zo min mogelijk bestanddelen. De mix van oliën maakt de huid soepel en zacht, en verzorgt haar intens zodat ze gezond en comfortabel blijft. Etherische olie van biologische thijm revitaliseert en verkwikt de geest.

De glazen flacon is voorzien van een zogenaamde druppelaar, zodat de olie gedoseerd uit de flacon komt.

Textuur, geur en werking

De Revitalizing body oil heeft een dunne, maar wel zachte textuur. Ik dacht in eerste instantie dat het een zogenaamde ‘droge’ olie was, maar het is wel echt een zachte, rijke olie. Hij is daardoor ook geschikt voor massage, maar ik gebruik hem zelf alleen als verzorgend product, na het douchen.

De geur is fris kruidig, licht citroenachtig, maar heel subtiel. Van mij had de geur (ook bij de andere producten) best iets intenser mogen zijn, maar ik weet ook dat veel mensen daar niet van houden. En de subtiele geur past natuurlijk perfect bij de natuurlijke samenstelling van het product.

De olie laat zich heel fijn verdelen, en geeft mijn huid direct een heerlijke, zachte verzorging. Er blijft een verzorgend, niet vet maar comfortabel, laagje achter op mijn huid nadat de olie is ingetrokken. Ze heeft slechts een minuut of vijf nodig om in te trekken, en is dus ook prima te gebruiken in de vroege ochtend, als iedere minuut telt 😉 Mijn huid blijft de hele dag zacht en intens verzorgd aanvoelen, ik vind het echt een hele fijne body olie.

Payot Herbier Revitalizing body oil kost € 40,65 voor 95 ml. Dit lijkt maar weinig inhoud, maar de olie is door de dunne textuur erg zuinig in gebruik.

Payot Herbier

Payot Herbier Nourishing face and body massage bar

Naast het feit dat Payot een compleet nieuwe, natuurlijke weg is ingeslagen qua ingrediënten, voegen ze ook meteen een nieuw product toe aan deze lijn: een body bar. Jeeeej!

De stevige textuur, gevormd uit een mix van oliën en boters, smelt bij contact op de huid en is perfect voor een massage met een intens ontspannende ervaring. De formule, verrijkt met biologische rozemarijnolie, voedt de huid en maakt deze zacht en zijdeachtig. De ontspannende, frisse noten van rozemarijn omhullen de geest en ontspannen het lichaam.

De body bar bevat 12 ingrediënten: 100% natuurlijk en 49% afkomstig van organische teelt. Hier zijn Cacaoboter, Carnaubawas en Rijstekiemolie de belangrijkste bestanddelen. Cacaoboter is een intens verzorgend ingrediënt. Het werkt vochtregulerend en verzachtend, en zit vol vitamine E. Rijstekiemolie is rijk aan antioxidanten, vetzuren, vitaminen en mineralen die de huid helpen herstellen. Hierdoor is het een perfecte olie voor de droge en gevoelige huid.

Payot Herbier

Textuur, geur en werking

De body bar is vrij compact, maar wel lekker rond, wat dikker dan de meeste andere body bars die ik gehad heb. Hierdoor ligt hij lekker in de hand bij het aanbrengen en inmasseren. Wat opvalt, is het feit dat hij wat langer nodig heeft om te ‘smelten’. Hij moet echt goed warm worden door mijn huid, voor hij de verzorgende boters en oliën afgeeft. Wat het beste werkt, is als ik hem tussen mijn beide handen wrijf, en dan mijn handen over mijn huid masseer. Ik gebruik de body bar overigens alleen voor mijn lichaam, niet voor mijn gezicht. Hiervoor vind ik hem echt iets te vol.

Ik kreeg een prachtig kurken bewaardoosje voor de body bar ♥

De textuur is op mijn huid vrij vol en rijk, het voelt daardoor echt intens verzorgend aan. Zelfs ’s avonds voel ik het verzorgende laagje nog echt op mijn huid, dat heb ik eigenlijk met geen enkel ander product zo ervaren. Ik vind dat rijke verzorgende gevoel erg fijn, maar ik kan me voorstellen dat hij voor sommige mensen iets te verzorgend aanvoelt.

Ook hier is de geur van rozemarijn subtiel, en fris kruidig.

De Nourishing face and body massage bar kost € 21,30 (50 gram).

Payot Herbier

Universal face cream with lavender essential oil

Tot slot kreeg ik nog een royale travelsize verpakking van de Universal face cream with lavender essential oil. Deze bevat 15 ml, de normale verpakking bevat 50 ml.

Deze universele gezichtscrème met biologische essentiële lavendelolie kalmeert en verzacht de huid. De formule is verrijkt met olijfolie en hydrateert en verzacht de huid. De frisse, aromatische tonen betoveren en ontspannen de geest. De lichte en frisse crèmetextuur biedt een comfortabele finish die heerlijk smelt op de huid en geschikt is voor alle huidtypes in alle seizoenen.

Een klein potje gezichtscrème, dat betekent een ingrediëntenlijstje in kleine letters 😉 Maar gelukkig kon mijn camera ze wel lezen. Als voornaamste ingrediënten zie ik Sheabutter, Zonnebloemolie en Olijfolie. In dit geval is 99,7% van de ingrediënten natuurlijk, en 25,1% is afkomstig van biologische landbouw. Ook goed om te weten: alle producten zijn Ecocert gecertificeerd.

Olijfolie hydrateert en verzacht de huid, terwijl lavendelolie de huid kalmeert en verzacht. En daarnaast heeft de geur van lavendel natuurlijk een ontspannende werking.

Textuur, geur en werking

De Universal face cream heeft een vrij stevige, volle textuur. Door de volle textuur, en de subtiele lavendelgeur vind ik de crème vooral geschikt als nachtcrème. Geloof me: als je deze crème gebruikt in je gezichtsverzorgingsroutine in de avond, slaap je als een roosje.

De textuur is dus vrij stevig, maar de crème laat zich wel goed verdelen. In eerste instantie voel ik echt nog een laagje op mijn gezicht, maar na een paar minuutjes is de crème ingetrokken en kan ik gaan slapen. Zonder met mijn gezicht aan mijn kussensloop te plakken 😉

De volgende ochtend voelt mijn huid nog intens verzorgd, zacht en comfortabel. De combinatie van de textuur, geur en werking maakt het voor mij echt een bijzonder fijne gezichtscrème.

De Universal face cream kost € 44,70 voor 50 ml.

De producten van Payot zijn verkrijgbaar bij diverse salons en verkooppunten, een overzicht vind je via deze link. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.