Payot Masque Charbon Pâte Grise

Al zolang ik me kan herinneren, ik denk vanaf dat ik een jaar of 13 of 14 was, neem ik regelmatig een gezichtsmasker. Minstens één keer per week. Vroeger om mijn jeugdpuistjes te verminderen, tegenwoordig als combinatie van reiniging en verzorging. Ik vind het dan ook altijd erg leuk om weer een nieuw gezichtsmasker te testen, dit keer was dat een behoorlijk beroemd masker. Payot Masque Charbon Pâte Grise bestaat al sinds 1947 en mag een waar schoonheidsgeheim genoemd worden. En ik heb het getest!

Payot Masque CharbonPayot Masque Charbon Pâte Grise

Ik ken het merk Payot nu een jaar of twee. Thuis gebruik ik er regelmatig producten van, en mijn schoonheidsspecialiste werkt ook (onder andere) met dit merk. Ik vind het een erg mooi, en redelijk betaalbaar gezichtsverzorgingsmerk, met een breed assortiment producten. Regelmatig komen er nieuwe producten en productlijnen uit, maar Payot Masque Charbon bestaat al 70 jaar. 70 jaar, dat is echt lang!

En om dat te vieren, werd onlangs een complete lijn uitgebracht rondom dit gezichtsmasker. De lijn bestaat uit maar liefst 8 producten met een zuiverende werking, die korte metten maken met overtollig talg, onzuiverheden en puistjes.

Payot Masque CharbonIngrediënten

Payot Masque Charbon zuivert en matteert de huid op een zeer milde manier. Het belangrijkste ingrediënt is Kaolin klei, dit is de mildste kleisoort met een diepreinigende werking op de huid. Houtskool van de Japanse Eik heeft een absorberende werking en gaat overtollig talg tegen. Extracten van Chileense Munt en Zink verbeteren de huidstructuur. De formule is een perfecte combinatie van ingrediënten, speciaal ontwikkeld voor de vette en onzuivere huid. Overtollig talg wordt gereduceerd, de huid wordt diep gereinigd en puistjes en onzuiverheden worden minder en minder zichtbaar.

Payot Masque Charbon

🙂

Payot Masque CharbonDe producten van Payot zitten altijd in een mooie, luxe verpakking. De Pâte Grise lijn is herkenbaar aan de mooie mintgroene kleur, met grijze opdruk.

Payot Masque CharbonGebruik en werking

Voor het beste resultaat gebruik je Payot Masque Charbon 1 tot 2 keer per week. Je reinigt dan uiteraard eerst je huid en brengt dan een royale laag aan op je gezicht. Dan laat je het masker 10 minuten inwerken en spoelt het af met lauwwarm water. Vanwege de intens zwarte kleur van het masker vind ik het het makkelijkst om het onder de douche te verwijderen. Dat gaat het snelst en meest grondig 🙂

Payot Masque CharbonHet masker droogt tijdens het inwerken iets op, maar wordt niet keihard en voelt ook niet trekkerig aan. Het masker heeft een heerlijke geur die luxe aandoet, maar er zit dus wel behoorlijk veel parfum in het masker. Ik heb daar geen moeite mee, en mijn huid gelukkig ook niet 🙂

Na het afspoelen en afdrogen breng ik een gezichtscrème aan (ik gebruik het masker meestal ‘s ochtends, dus in dit geval een dagcrème). Mijn huid voelt schoon en lekker fris, maar tegelijkertijd ook verzorgd en zacht. Naarmate ik het masker vaker gebruik, merk ik dat mijn voorhoofd en neus minder glimmen. Ook heb ik minder last van verstopte poriën, en puistjes blijven vrijwel helemaal weg. Het is een masker wat ook voor de wat oudere onzuivere huid heel goed zijn werk doet. Het reinigt de huid en brengt haar in balans, maar doet dat op een heel zachte manier.

Payot Masque Charbon Pâte Grise kost € 25,00 voor 50 ml en is te koop bij schoonheidssalons die met dit merk werken, en bij verschillende webshops. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Payot Masque Charbon Pâte Grise

 1. mireille
  5 november 2017 at 11:56 (1 jaar ago)

  geweldig masker is dit wat ik wel fijn vind is dat het ondanks de kleur toch makkelijk te verwijderen is. En na Tuurlijk een lekker schoon huidje achterlaat.

  Beantwoorden
 2. Miranda
  5 november 2017 at 11:45 (1 jaar ago)

  Wat een mooie en luxe ingrediënten in dit gezichtsmasker!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  5 november 2017 at 10:40 (1 jaar ago)

  Ik vind het heerlijke om mud masks te gebruiken, deze klinkt goed!

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  5 november 2017 at 10:08 (1 jaar ago)

  Ik vind deze ook erg fijn. Ik ben geen grootverbruiker van modder / houtskool maskers, maar als mijn huid onrustig is, vind ik het erg prettig, ook om plaatselijk aan te brengen, en dat kan met deze van Payot ook perfect.

  Beantwoorden
 5. Hennie
  5 november 2017 at 08:07 (1 jaar ago)

  Payot ken ik nog van mijn oma. Zij gebruikte het ook altijd. Vind het zelf ook een mooi merk. Vind het extra parfum juist wel lekker. Nog luxer! 🙂

  Beantwoorden
 6. Babs
  5 november 2017 at 07:27 (1 jaar ago)

  Payot vond ik altijd echt een merk van schoonheidsspecialisten, volgens mij gebruikte de salon waar ik als 18 jarige naartoe ging ook Payot. En de maskers roken altijd zo lekker. Dit masker lijkt mij ook heel fijn!

  Beantwoorden
 7. Marije
  5 november 2017 at 06:19 (1 jaar ago)

  Ik ben erg gecharmeerd door de werking van hputskool. Ben alleen bang dat de parfum teveel voor mij is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.