Payot Nutricia lijn: ultieme verzorging voor de droge huid

Een tijdje geleden deelde ik het persbericht over de Payot Nutricia lijn. Ik kreeg daarna de vraag of ik de producten misschien wilde testen en reviewen? Nou, en of ik dat wilde! Ik heb al vaker over producten van Payot geschreven, en tot nu toe bevielen ze me allemaal erg goed. Ik heb de gezichtscrème en lipbalm de afgelopen weken getest, en vertel jullie er héél graag meer over!

Payot Nutricia

Payot Nutricia lijn

Met bijna 100 jaar expertise is Payot Nutricia een iconisch assortiment voor de droge huid en biedt zeer voedende formules met heerlijke texturen, verrijkt met het extract van Japanse lelie en een cocktail van plantaardige oliën. De familie groeit! Voor dit seizoen heeft Payot twee nieuwe formules samengesteld om de droogste huid te verwennen en in een cocon te wikkelen van zachtheid.

Ik kende de Payot Nutricia lijn tot dusver nog niet, dit was mijn eerste kennismaking met deze lijn. De laatste jaren is mijn huid wat droger geworden, en doet ze het erg goed op dit soort producten.

Payot NutriciaPayot Nutricia Baume Super Réconfortant

Deze omhullende balm voedt de meest droge huid met intense voeding. Net zoals een winterse deken beschermt het de huid tegen uitdroging in een periode van extreme kou. De huid krijgt haar comfortabele gevoel weer terug terwijl het strakke gevoel en de roodheid direct afnemen en verdwijnen. De heerlijke balm kan zowel als dag- en als nachtcrème gebruikt worden als de huid droog is, maar ook als masker in de winter of als noodverzorging op de zeer droge delen van het lichaam (ellebogen, knieën en handen).

De balmtextuur smelt heerlijk op de huid, omhult haar en geeft een zachte verzorging die niet vet aanvoelt.

Ingrediënten

De Baume Super Réconfortant bevat een aantal prachtige ingrediënten, ik vind het lijstje er erg goed uitzien! Drie plantenoliën (Zoete Amandelolie, Frambozenzaadolie en Moerasbloem-olie) voeden de huid en helpen de huidbarrière te versterken. Organische kokosnootolie vult de vetten in de huid intensief aan, en zorgt door de intens voedende werking ervoor dat het trekkerige gevoel van de huid verdwijnt. Sheabutter is een ingrediënt wat bekend staat om zijn intens voedende en verzorgende werking. Het helpt de huid om droogheid te bestrijden. Extract van Japans slangengras versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid door de synthese van vetten te stimuleren. Hierdoor kan de huid zich (weer) beter zelf beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Ik vind dit zo leuk van Payot, ze zetten altijd een leuke quote en/of tekening aan de binnenkant van het doosje ♥

Payot NutriciaTextuur, geur en werking

De Payot Nutricia Baume Super Réconfortant heeft een heel bijzondere textuur, ondanks de beschrijving was ik toch verrast. De textuur is een beetje boter-achtig, hij doet mij meer aan een rijke bodybutter dan aan een gezichtscrème denken. Ik was in eerste instantie een beetje sceptisch over deze textuur, zou dat niet ontzettend plakkerig en vet aanvoelen op mijn gezicht?

De textuur smelt echter heel snel bij het aanbrengen en inmasseren, binnen enkele seconden al. Hierdoor laat de balsem zich uitstekend verdelen en in de huid masseren. Zowel bij het aanbrengen als na het intrekken voelt de balsem heerlijk en comfortabel aan op mijn huid. Ik gebruik hem zowel ’s ochtends als ’s avonds, voor beiden is hij uitermate geschikt. Ook onder mijn make-up doet de crème het prima. Na het intrekken blijft er een verzorgend, maar niet vervelend laagje achter op mijn huid. Dit laagje laat mijn huid de hele dag/nacht comfortabel, gevoed en verzorgd aanvoelen.

De geur van de balsem is heerlijk en een tikje luxe, maar wel subtiel. Parfum staat dan ook nagenoeg onderaan in de ingrediëntenlijst.

Mijn huid doet het uitstekend op de Baume Super Réconfortant. In deze tijd van het jaar, de overgang van winter naar voorjaar, kan ze het soms een beetje moeilijk hebben. Dit uit zich dan in roodheid, droge plekjes en een wat trekkerig gevoel. Tot op heden heb ik daar dit keer geen last van gehad, wat denk ik te danken is aan deze balsem. Ik vind het één van de fijnste gezichtscrèmes die ik in 7,5 jaar Beautyspots getest heb!

Payot Nutricia Baume Super Réconfortant  kost € 52,50 en is verkrijgbaar bij één van de Payot verkooppunten.

Payot NutriciaPayot Nutricia Baume Lèvres Cocoon

Deze oneindig prettige balm voedt, verzacht en beschermt intensief zelfs de meest droge of beschadigde lippen. Het omwikkelt de lippen in een cocon van zachtheid en wordt een bondgenoot voor de winter, zelfs in een periode van extreme kou!

De crèmige textuur die de lippen herstelt en een subtiele glans geeft, voelt niet plakkerig aan. De subtiele geur van rozen maakt de lippen om te kussen.

Payot NutriciaEen lippenbalsem gebruik ik dagelijks. Sowieso iedere avond voor ik ga slapen, soms ook een keer extra overdag, als ik erg droge lippen heb.

Ingrediënten

Ook de lipbalm bevat veel mooie, natuurlijke ingrediënten. Castorolie, ook wel wonderboomolie genoemd, en Sheaboter zijn de belangrijkste twee ingrediënten, gevolgd door o.a. Bijenwas, Carnaubawas, Zonnebloemolie, Kokosolie, Zoete Amandelolie en Frambozenzaadolie. Allemaal ingrediënten die bekend staan om hun verzorgende, herstellende en voedende werking op de huid. Zeker de tere huid van je lippen kan dat goed gebruiken.

Payot NutriciaTextuur en werking

De textuur van de Payot Nutricia Baume Lèvres Cocoon is smeuïg. Ook deze smelt zodra hij in aanraking komt met de warmte van de huid, hij laat zich heel makkelijk en goed aanbrengen. De balsem legt meteen na het aanbrengen een verzorgend, comfortabel laagje aan op de lippen. Het laagje voelt prettig, en niet plakkerig aan. De lippenbalsem heeft een zoete, heel subtiele geur.

De volgende ochtend is het verzorgende laagje nog steeds voelbaar op mijn lippen. Droge plekjes en velletjes blijven nagenoeg uit sinds ik deze lipbalm gebruik. Voor deze lippenbalsem geldt hetzelfde als voor de gezichtscrème uit deze lijn. Ik ben er meer dan tevreden over, dit blijft voorlopig mijn vaste lipverzorging!

De Payot Nutricia Baume Lèvres Cocoon kost € 19,50.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Payot Nutricia lijn: ultieme verzorging voor de droge huid

 1. Ingrid
  22 april 2020 at 19:00 (2 jaar ago)

  Klinkt goed, ik heb zo’n last van m’n
  droge huid. Wel prijzig
  of valt dat mee?

  Beantwoorden
  • Natasja
   22 april 2020 at 20:06 (2 jaar ago)

   Ik vind het persoonlijk niet prijzig voor de kwaliteit die je ervoor krijgt.

   Beantwoorden
 2. bychristiana
  22 april 2020 at 09:09 (2 jaar ago)

  Ik heb de producten zelf ook en ben er erg enthousiast over! Vooral de lipbalm gebruik ik erg graag;-)

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  22 april 2020 at 07:27 (2 jaar ago)

  Dit ziet er goed uit want ik heb een kurkdroge huid!
  Ook zijn de lippen droog met velletjes….
  Ik zou het geen straf vinden om met deze crème de huid van het gezicht er goed mee in te in te smeren….. voor de goed hydraterend huid…….
  Want deze is erg dorstig.
  Zeker nu ik, maanden lang bijna ben….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.