Payot Relaxante Body-lijn

Het mooie, Franse merk Payot heb ik enkele maanden geleden ontdekt, je hebt hier inmiddels al een paar mooie gezichtsverzorgingsproducten van voorbij zien komen op Beautyspots. Ook tijdens mijn gezichtsbehandelingen bij Mireille heb ik al een aantal producten mogen ervaren, mijn bevindingen zijn tot nu toe alleen maar positief. Dat Payot ook producten voor het lichaam in het assortiment heeft, wist ik tot voor kort niet. Tot ik kennis maakte met de heerlijke producten van de Payot Relaxante lijn. Ik laat dit lekkers vandaag aan je zien!

Payot Relaxante

Payot Relaxante Lichaamsverzorgingslijn

De producten uit de Payot Relaxante lijn bevatten extracten van Jasmijn en Witte thee, en verzorgen de huid terwijl de geur een ontspannende werking heeft. Ik laat de drie producten hieronder afzonderlijk aan je zien en vertel wat meer over de ingrediënten en de werking.

Payot Relaxante

Payot Huile de Douche Relaxante (€ 28,00/400 ml) kreeg ik twee weken geleden opgestuurd door Mireille. Hoewel ik eigenlijk helemaal niet zo’n fan ben van de geur van Jasmijn, werd ik op slag verliefd op de geur van dit product. De combinatie met Witte thee zorgt ervoor dat de Jasmijn een fris, zacht randje krijgt en daardoor niet zo overheersend is als de geur normaal gesproken kan zijn. Ik heb de Douche olie meteen in gebruik genomen, voor ik de andere twee producten erbij kreeg, vandaar dat de fles al aangebroken is 😉

Payot Relaxante

Qua verzorgende ingrediënten is glycerine het voornaamste bestanddeel, het helpt om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. De Shower oil bevat SLES, wat ervoor zorgt dat de olie-achtige textuur opschuimt zodra het in aanraking komt met water. Parfum staat vrij hoog in de ingrediëntenlijst en geeft dit product haar heerlijke, luxe geur. Voor de erg gevoelige huid is dit product dus niet echt geschikt, maar als je net als ik geen last hebt van overgevoeligheid, kun je er onbeperkt van genieten 🙂

Payot Relaxante

Payot Relaxante

Payot Huile de Douche Relaxant is een hele dunne olie, die direct van mijn huid loopt als ik hem zo uit de fles aanbreng. Gelukkig zit de olie in een pompflacon, dat maakt het doseren lekker makkelijk en veilig onder de douche.

Payot Relaxante

Zodra de olie in aanraking komt met water, of met mijn vochtige huid, verandert deze in een zachte, licht schuimende melkachtige lotion die als zijde aanvoelt op mijn huid. Doordat hij licht opschuimt, is de douche-olie ook op een washandje of douche-puff te gebruiken. De geur is bloemig, fris maar ook warm tegelijk, en werkelijk hemels: hij doet mij denken aan een zomerse plensbui, terwijl de zon alweer door de wolken heen breekt en op je gezicht schijnt. Na het afspoelen en afdrogen blijft de geur nog geruime tijd op mijn huid aanwezig.

Payot Relaxante

Er zijn weinig dingen die ik zo ontspannend vind onder de douche als scrubben, een fijne scrub mag wat mij betreft dan ook zeker niet ontbreken in de Payot Relaxante lijn. En gelukkig is daar de Gommage au Sucre Relaxant (€ 29,00/200 ml) 🙂 Ook hier zorgen Jasmijn- en Witte thee-extract voor de heerlijke, vrouwelijke geur.

Payot Relaxante

De Bodyscrub bevat naast suiker Zonnebloemolie, vitamine E, Zoete amandelolie, extract van de Franse roos, en ook hier Witte thee- en Jasmijnextract. Ik vind een suikerscrub het allerfijnst, zeker als hij ook nog eens een aantal lekkere oliën bevat zoals deze!

Payot Relaxante

Payot Relaxante

De textuur van de scrub is een beetje plakkerig, hierdoor blijft hij tijdens het scrubben goed op mijn huid liggen, heel fijn! De geur neigt iets iets meer naar jasmijn dan die van de douche-olie, maar nog steeds met het zachte, frisse tintje van witte thee.

Payot Relaxante

Als de scrub in aanraking komt met water, schuimt hij licht op en ontstaat er een melkachtig laagje rond de suikerkorreltjes. Hierdoor voelt de scrub zacht aan op mijn huid: in combinatie met de suiker die de dode huidcellen op een precies voldoende stevige manier verwijdert is dit voor mij echt dé perfecte scrubtextuur. Heerlijk! Als ik eerst mijn huid scrub en daarna de douche-olie gebruik, voelt de laatste nóg zachter aan op mijn huid. En wil ik eigenlijk niet meer onder de douche vandaan, hihihi!

Payot Relaxante

Even een sfeerplaatje tussendoor, omdat ik de producten zó ontzettend mooi en lekker vind…

Payot Relaxante

Het laatste product in de Payot Relaxante lijn is een Eau Florale: Eau de Soin Relaxante (€ 35,00/100 ml). En dat is net zo lekker als het klinkt, vooral op warme, mooie zomerdagen.

Payot Relaxante

De combinatie van Jasmijn en Witte Thee is heel vrouwelijk en puur, ik vind de geur ontspannend, maar tegelijkertijd ook verfrissend. Eau de Soin Relaxante bevat minder parfum dan een Eau de Toilette, en is dus minder aanwezig en na ongeveer 3 à 4 uur is de geur van mijn huid vervlogen. Maar vooral op warme dagen gebruik ik liever geen zware parfums, dan is deze Eau Florale echt heerlijk om te gebruiken.

Payot Relaxante

Payot Relaxante

Tijdelijk is er in dezelfde geurlijn als de Payot Relaxante Bodyproducten ook een geurkaars verkrijgbaar, je krijgt deze (zo lang de beperkte voorraad strekt) kado bij aankoop van twee of meer producten uit de lijn. Hoewel ik in eerste instantie een beetje bang was dat de Jasmijn in de geurkaars toch te veel zou overheersen, is dat geenszins het geval. De geur is heel subtiel, en daardoor blijft de Jasmijn keurig in evenwicht met de Witte Thee. Ik heb hem, sinds ik de kaars vorige week kreeg, iedere avond aan. En als je mijn verzameling geurkaarsen kent, weet je dat dat wat wil zeggen 🙂

Payot Relaxante

Alle producten uit deze heerlijke Payot Relaxante lijn zijn verkrijgbaar in de webshop (en in de salon) van Huidverzorging Mireille. Wat een heerlijke, prachtige producten!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

10 Comments on Payot Relaxante Body-lijn

 1. chucky1012
  25 mei 2016 at 15:02 (6 jaren ago)

  Klinkt geweldig!
  Het lijkt me zo fijn en heerlijk voor der me-time momenten.
  Dit merk ken ik niet.

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Manon
  25 mei 2016 at 14:29 (6 jaren ago)

  Deze lijn ken ik niet! he ziet er verdomd goed uit. Ik ben dol op scubs dus daar ben ik nu helemaal benieuwd naar

  Beantwoorden
 3. Dhini
  25 mei 2016 at 12:40 (6 jaren ago)

  Ik ken deze merk maar nog nooit geprobeerd. Ze lijken mij heerlijk producten.

  Beantwoorden
 4. jeapiebel
  25 mei 2016 at 11:19 (6 jaren ago)

  Nu maak je mij nu nieuwsgierig naar de jasmijn geur, eerlijk is eerlijk, ben ik ook niet echt fan van, al kom ik af en toe jasmijn tegen dat ik heerlijk vind. Mooie producten maar dat levert huidverzorging Mireille ook altijd. 😉

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  25 mei 2016 at 09:23 (6 jaren ago)

  Alweer zo’n lekker merk!! Eigenlijk moet ik mezelf gewoon eens trakteren op lekkere producten haha 😛

  Beantwoorden
 6. Marieke
  25 mei 2016 at 08:49 (6 jaren ago)

  Dit zieter heerlijk uit, wat een verwennerij! Ik ben erg benieuwd naar de geur, klinkt erg goed!

  Beantwoorden
 7. Mireille Mommers
  25 mei 2016 at 07:35 (6 jaren ago)

  Ik ben ook helemaal verliefd op deze lijn. Mijn doucheolie is al voor de helft op. De geurkaarsen die je cadeau krijgt waren al bijna op. Gelukkig heb ik er gisteren tijdens de training bij Payot nog een paar kunnen bemachtigen.

  Beantwoorden
  • Mireille Mommers
   25 mei 2016 at 07:36 (6 jaren ago)

   En de foto’s zijn inderdaad prachtig.

   Beantwoorden
 8. Jori
  25 mei 2016 at 07:12 (6 jaren ago)

  Wat een mooie en lekkere luxe producten…. Je foto’s zijn weer prachtig gemaakt Natasja.Ik ben ook erg benieuwd naar de gezichtslijn van Payot.

  Beantwoorden
 9. Hilde Janbroers
  25 mei 2016 at 07:02 (6 jaren ago)

  Die scrub lijkt mij heerlijk zeg! En wat heb je weer een prachtige foto’s gemaakt. Top!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.