Peel Off Glitternagellak, wat een uitvinding!

Glitternagellak: ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het prachtig om te zien op mijn nagels, maar het verwijderen ervan vind ik echt een ramp. Het gevoel van het met nagellakremover doordrenkte wattenschijfje wat steeds achter de glitters blijft haken: vre-se-lijk! Om nog maar te zwijgen over de tijd die het kost om hem goed te verwijderen. Nee, voor mij was dat echt een reden om glitternagellak in de kast te laten staan de laatste jaren. Maar essence en Catrice kwamen dit najaar met dé oplossing: peel off glitternagellak. Serieus jongens, waarom is nooit eerder iemand op dit idee gekomen?

Peel Off GlitternagellakPeel off glitternagellak van essence en Catrice

Zowel essence als Catrice kwamen dit najaar met een peel off glitternagellak. essence Glitter on, Glitter off is verkrijgbaar in zes kleuren en Catrice #peeloff glam Easy to remove is in acht kleuren verkrijgbaar. Beiden zijn gebaseerd op hetzelfde principe: een Peel off glitternagellak die eenvoudig te verwijderen is, zonder gebruik van nagellakremover. Met de feestdagen in het vooruitzicht ben ik de test aan gegaan. Zou het dan echt zo makkelijk zijn als beide merken beloven?

Peel Off GlitternagellakDe basis voor de peel off glitternagellak is een egale fuchsia nagellak. Ik draag glitternagellak eigenlijk altijd als laagje over een effen kleur. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de glitters dekkend aan te brengen, je brengt dan gewoon 2 of 3 dunne laagjes aan.

Peel Off Glitternagellakessence glitter on glitter off peel off nail polish

Als eerste testte ik de essence glitter on glitter off peel off nail polish, in de kleur 03 party queen. Deze bevat roze/paarse glitters en past natuurlijk perfect bij mijn fuchsia nagellakje. Ik draag hier één laagje over mijn effen kleur nagellak heen. Het aanbrengen van de peel off glitternagellak gaat bij beide merken iets stroperig. Ik denk zelf dat dit komt doordat de glitters dunner zijn dan gewone glitternagellak, waardoor ze iets lastiger op hun plek te ‘leggen’ zijn. Ze blijven meer drijven in de doorzichtige lak, zeg maar. Je ziet op de foto hierboven ook dat het me niet gelukt is om de glitters overal even gelijkmatig aan te brengen. Maar als je twee dunne laagjes aanbrengt, gaat dit al echt beter.

Peel Off GlitternagellakCatrice #peeloff glam Easy To Remove Nail Polish

Catrice #peeloff glam Easy To Remove Nail Polish draag ik hier in de kleur 03 When in Doubt, Just Add Glitter. Een mooie goudkleur, altijd goed voor de feestdagen natuurlijk!

Qua aanbrengen merk ik niet echt verschil tussen beide lakjes. Ik denk ook dat het een kwestie van wennen is, omdat de textuur van deze glitternagellak net iets anders is. Het drogen ging eigenlijk best snel, volgens de website hebben ze 30 minuten nodig. Daarna moet je nog zes uur wachten voor je de glitternagellak er in één keer af kunt halen. In de tussentijd hardt de lak dus nog wat verder uit.

Het laagje peel off glitternagellak wordt niet zo hard als een gewone glitternagellak. Hierdoor zijn ze wat gevoeliger voor beschadigingen, en blijven ze niet zo lang mooi als ik gewend ben van gewone glitternagellak. Ik vind dat geen probleem, want ik draag glitternagellak eigenlijk echt alleen voor speciale gelegenheden.

Peel Off GlitternagellakTijd voor de ultieme test!

Maar het belangrijkste deel van de test kwam natuurlijk bij het verwijderen van de peel off glitternagellak. Gaat dat echt zo makkelijk? Daar kan ik kort over zijn: ja het gaat echt zo makkelijk. Niet in één stuk, zoals Catrice belooft. Bij de meeste nagels laat de glitternagellak zich in twee of drie stukjes verwijderen. Maar ook dat is een kwestie van handigheid erin krijgen, merkte ik. Je peutert aan één kant een stukje los en trek het laagje dan voorzichtig van de hele nagel.

Peel Off GlitternagellakZo makkelijk dus! Geen minutenlang geboen, geen vijl die ik er in het verleden soms zelfs bij moest pakken. Nee, gewoon peuteren en los is hij!

Peel Off GlitternagellakEn het mooiste is: de nagellak die eronder zit, is nog keurig intact. Zo kun je dus heel makkelijk voor één avond of dag een extra dimensie aan je nagels geven, zonder dat je meteen je nagels helemaal opnieuw moet lakken daarna. Ja, ik vind het echt een uitvinding!

essence glitter on glitter off peel off nail polish (€ 2,59 per stuk) en Catrice #peeloff glam Easy To Remove Effect Nail Polish (€ 3,59 per stuk) zijn beiden verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Peel Off Glitternagellak, wat een uitvinding!

 1. Mariska
  16 december 2018 at 09:36 (6 maanden ago)

  Ik heb ze ook getest (tijdje geleden) en ben er ook wel heel blij mee. ZO handig! Alleen kan het zijn dat het sneller en makkelijk loslaat als je iets doet.

  Beantwoorden
 2. linda
  15 december 2018 at 11:11 (6 maanden ago)

  Glitte nagellak verwijderen een crime!!! welnee, ik doe mijn nagels met een stukje watten en wat remover om mijn nagel heen met een stukje aluminiumfolie en na 5 min haal je het er zo af. Ik vind juist die peel-off vreselijk,

  Beantwoorden
 3. Wilma Rommelse
  13 december 2018 at 14:25 (7 maanden ago)

  Yes! Kan ik weer glitters op mijn nagels smeren zonder verwijderfrustratie.

  Deze komt op mijn en/of dochters shopping list. Goed excuus om meerdere kleurtjes te kopen 😀

  Beantwoorden
 4. Deb
  12 december 2018 at 10:16 (7 maanden ago)

  Wat een uitvinding he en een verademing ook! Zoveel beter voor je nagels. Zelf gebruik ik een peel-off base coat, dit werkt ook ideaal met glitternagellak maar ik gebruik het bij voorbeeld ook wanneer ik gel nagellak aan het swatchen ben.

  Beantwoorden
 5. Jelka
  12 december 2018 at 10:00 (7 maanden ago)

  O, wat leuk!
  Ik heb precies de ervaringen die jij hebt met glitters. En daarom draag ik ze ook niet meer. Maar dit lijkt me zeker de moeite van het proberen waard!

  Beantwoorden
 6. bychristiana
  12 december 2018 at 07:45 (7 maanden ago)

  Wat tof dat dit zo goed werkt en dat de nagellak eronder perfect blijft zitten, stiekem had ik dat dus niet verwacht. Ik draag eigenlijk nooit meer glitternagellak, ik vind mezelf er te ‘oud’ voor haha, en ik vind het verwijderen een crime. Alhoewel het op deze manier dus blijkbaar een stuk makkelijker is.

  Beantwoorden
 7. Poc
  12 december 2018 at 07:22 (7 maanden ago)

  Fijne en zeer goede review

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Marije
  12 december 2018 at 06:55 (7 maanden ago)

  Oh wat een heerlijkheid .. dus ik kan weer met alle liefde glitter nagellak gaan gebruiken. Het feit dat ik het niet goed verwijderd kreeg weer hield me er vaak van om het te gebruiken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.