Philips Visapure: hoe bevalt hij in gebruik?

Ruim 1,5 maand geleden nam ik de Philips Visapure in gebruik, in dit artikel kun je alle details over het apparaat lezen. Inmiddels heb ik hem lang genoeg gebruikt om jullie te kunnen vertellen hoe hij mij bevalt, of ik er net zo tevreden over ben als ik van tevoren verwacht/gehoopt had.

Philips Visapure

Philips Visapure: eindelijk!

De Philips Visapure stond al een hele tijd op mijn wishlist. Maar eerlijk is eerlijk: 140 euro (voor de goedkopere, iets minder uitgebreide variant dan degene die je hier op de foto ziet) had ik er niet voor over, dat vond ik gewoon te duur. Ik was dan ook erg blij toen ik hem bij een abonnement kado kon krijgen (al moest ik er uiteindelijk wel een hele tijd op wachten voor ik hem in huis had).

Philips Visapure

Philips Visapure is op twee standen te gebruiken: een zachte, normale reiniging, en een diepe reiniging. De tijdsduur is bij beide standen hetzelfde (60 seconden, 3×20 om precies te zijn), alleen draait het borsteltje bij de intensieve reiniging sneller. Ik gebruik de Visapure eigenlijk altijd in de normale stand, de afgelopen 1,5 maand heb ik hem denk ik slechts 2 of 3 keer in de ‘diepe reinigings’-stand gebruikt. Voor een diepe reiniging vind ik het prettiger om een milde scrub of een exfoliërend product te gebruiken, en dit breng ik dan liever met mijn handen aan.

De Visapure ligt lekker in de hand tijdens gebruik, ieder stukje van mijn huid is makkelijk bereikbaar. Klein minpuntje vind ik de aan/uit-knop, die reageert wat te gevoelig naar mijn zin: vooral tijdens het afdrogen van het apparaat gebeurt het me nogal eens dat hij per ongeluk aan gaat.

Philips Visapure

Philips Visapure: dagelijks gebruik

Ik gebruik de Philips Visapure twee keer per dag: ’s morgens en ’s avonds. Ik reinigde mijn gezicht ook zonder de Visapure twee keer per dag, daar is dus niets aan veranderd. Ik gebruikte de Visapure de afgelopen weken met verschillende producten: ’s morgens gebruik ik hem onder de douche met Lush Let The Good Times Roll (let op: als je een gevoelige huid hebt, kan deze combinatie te heftig voor jouw huid zijn), ’s avonds verwijder ik eerst mijn make-up met een reinigingsmilk (ook dit deed ik zonder Visapure al), daarna gebruikte ik de Visapure in combinatie met Etos Verzachtende reinigingscrème en Lavera Gentle Foaming Cleanser. Beide producten breng ik aan op een vochtige huid, maak dan de Visapure even nat onder de kraan (dit is heel belangrijk, je mag de Visapure niet droog gebruiken) en reinig mijn gezicht. Daarna gebruik ik een lotion en breng mijn dag- of nachtcrème aan.

Philips Visapure

Philips Visapure: werking en conclusie

Al direct na het reinigen van mijn gezicht merk ik dat de Visapure beter reinigt dan “met de hand”: ik gebruik na mijn gezichtsreiniging een watje met lotion (je staat er van te kijken dat er dan eigenlijk altijd nog wel wat viezigheid van je gezicht komt), en het valt me op dat het wattenschijfje minder vies is als ik de Visapure gebruikt heb. Nee, ik ga geen vergelijkingsfoto’s laten zien, want vieze wattenschijfjes vind ik ranzig, die gooi ik weg en ga ik al helemaal niet fotograferen om met jullie te delen 😉

Ook na langer gebruik zie en voel ik wat de Visapure voor mijn huid doet: deze is gelijkmatiger, mijn poriën lijken kleiner, ik heb minder last van puistjes en mijn huid voelt gladder. Ook ziet ze er egaler en frisser, stralender uit (ik word echt niet gesponsord om dit te zeggen 😉 ). Ik ben echt zó ontzettend blij met de Visapure, dat ik er nu het geld wél voor zou overhebben. Ik bedoel: 3 behandelingen bij de schoonheidsspecialiste overslaan en ik zou de “investering” er al uit hebben, om maar even een vergelijking te geven. Ik wil gewoon nooit meer zonder!

Philips Visapure is o.a. verkrijgbaar bij Wehkamp (waar hij nu tijdelijk afgeprijsd is).

Gebruik jij een gezichtreinigingsapparaat, of heb je er weleens eentje gebruikt?

7 Comments on Philips Visapure: hoe bevalt hij in gebruik?

 1. Esmeralda L
  12 januari 2014 at 09:11 (8 jaren ago)

  Ik vind hem echt super fijn! Het reinigen gaat echt veel beter dan ‘gewoon’ met dde hand of een washandje. Ik test het soms nog wel eens uit, maar de Visapure wint het echt.

  Ik heb hem (nog) niet durven te gebruiken met Lush LTGTR, maar wel met een andere hele milde scrub.

  Beantwoorden
 2. Vera
  11 januari 2014 at 14:06 (8 jaren ago)

  Ik was heel benieuwd naar je review, maar toch twijfel ik nog steeds.. Ik weet niet, maar volgens mij reinig ik zonder apparaat ook wel goed genoeg.

  Wat ik me afvroeg: hoe lang gaat die borstel mee en kun je die bijkopen?

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 januari 2014 at 21:07 (8 jaren ago)

   De borstel moet na ongeveer 3 maanden vervangen worden, en kun je ook bij o.a. Wehkamp kopen (zie de link).

   Beantwoorden
 3. Mireille
  11 januari 2014 at 09:17 (8 jaren ago)

  Hoop ik niet dat iedereen straks drie behandelingen bij de schoonheidsspecialiste overslaat

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 januari 2014 at 09:36 (8 jaren ago)

   Oeps, sorry… 😉

   Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  11 januari 2014 at 07:41 (8 jaren ago)

  Ik heb in het verleden ook weleens zo’n soortgelijk product gehad, maar mijn gezicht wordt er heel rood van. ’s Morgens gebruiken is dan al uitgesloten want dan moet ik wel heel veel laagjes foundation smeren om er weer roze uit te zien 🙂 maar ’s avonds zou ik het nog wel durven te proberen.
  Ik heb al meer enthousiaste verhalen gehoord over de Visapure, dus ik geloof zeker dat het de investering waard is.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Philips Visapure: hoe bevalt hij in gebruik?

 1. […] en dan reinig ik mijn gezichtshuid, bij voorkeur met een schuimend product (in combinatie met mijn VisaPure). Hoewel deze routine vast staat, gebruik ik steeds andere producten hierbij. De afgelopen weken […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.