Philosophy Pure Grace eau de toilette en bodylotion

“philosophy is a brand that approaches personal care from a skin care point of view, while celebrating the beauty of the human spirit.  our skin care products, fragrances, bath and body products and philosophy gift sets are formulated with scientifically-proven ingredients”

Pure Grace bodylotionKlinkt dit niet prachtig? Philosophy is meer dan zomaar een merk, het is bijna “a way of life”. Alleen de verpakkingen zijn, in al hun eenvoud, al prachtig! Een geur van dit merk stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Toen we afgelopen zomer een dagje gingen shoppen in Utrecht, stond een bezoekje aan ICI Paris XL dan ook bovenaan de agenda. We werden ontzettend vriendelijk geholpen, ik mocht alles uitproberen en ruiken. Uiteindelijk viel mijn keuze op Pure Grace eau de toilette en de bijbehorende bodylotion. En tot op de dag van vandaag heb ik nog geen spijt van mijn keuze.

Pure Grace bodylotionDe bodylotion bevat een hydraterende melange van vitamine E, aloë vera en natuurlijke extracten. Antioxidanten voeden en beschermen de huid tegen schadelijke milieu-invloeden. De lotion is niet heel dik van substantie, en smeert daardoor ontzettend goed en snel uit. Desondanks is de formule erg romig, mijn huid voelt erg goed gevoed en verzorgd, en blijft dat de rest van de dag.

Pure Grace bodylotionDe geur van Pure Grace is fris, poederig en “schoon”. Sommige mensen noemen het de geur van wasmiddel, maar dat is een te gewone omschrijving, vind ik. Als ik Pure Grace ruik, denk ik aan wit wasgoed wapperend in de april-zon. Aan een dikke, witte katoenen badjas die je aantrekt na een heerlijke douche. Aan een groen grasveld met duizenden witte bloemetjes ertussen. Aan het gevoel van frisgewassen lakens, waar je na een mooie zomerdag onder kruipt.

Voor degenen die met mijn geurbeleving van hierboven niet zoveel kunnen: Pure Grace bevat luchtige noten van transparante frisheid met bergamot, waterlelie en lavendel. de pure voile is omgeven door een vleugje jasmijn en knisperende groene bladeren verbonden aan een rijke, sensueel bevroren muskus voor een verfrissende finish.

Pure Grace eau de toiletteIk gebruik de bodylotion en eau de toilette altijd samen, zo krijg je een nog intensere geur, die lang blijft. Ik draag de geur graag overdag, voor ’s avonds kies ik liever voor een iets zwaardere geur.

De Pure Grace eau de toilette kost € 40,62 voor 60 ml, de bodylotion kost € 40,62 voor 480 ml. Beiden zijn o.a. verkrijgbaar bij ICI Paris XL (tot en met morgen krijg je 20% korting op alle geuren), zowel in de winkels als in de webshop. Naast Pure Grace zijn er nog vier “Grace” geuren van Philosophy: Amazing Grace, Eternal Grace, Inner Grace en Living Grace.

Ken jij de geuren van Philosophy? Wat is jouw favoriet?

3 Comments on Philosophy Pure Grace eau de toilette en bodylotion

 1. Vera
  3 november 2012 at 22:08 (10 jaren ago)

  Door jouw omschrijving kan ik het bijna ruiken, lijkt me wel iets pour moi!

  Beantwoorden
 2. Kim
  3 november 2012 at 13:45 (10 jaren ago)

  Ik heb een paar showergels en een scrub. Ik vind de vanilla birthday en de chocolate fudge cake SG heerlijk ruiken. Ik zou nog steeds graag zien dat de geuren wel bleven hangen na het douchen. Pure grace ken ik ook. Super lekkere geur!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 november 2012 at 18:42 (10 jaren ago)

   Ik heb ook de Vanilla Birthday Cake showergel, maar die vind ik een beetje “flauw” van geur. Zeker als ik Let the Good Times Roll a.k.a. “koekjesdeeg-gezichtsreiniger” van Lush tegelijk onder de douche gebruik.

   Kijk jij ook zo uit naar de kerstproducten van Philosophy?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.