Philosophy – The Microdelivery exfoliating wash

Een week of wat geleden schreef ik over de Purity made simple gezichtsreiniger van Philosophy. Ik heb hierover goed nieuws te melden: kort na het schrijven van het artikel werd mijn huid rustiger, en verdwenen de rode vlekjes en pukkeltjes. Ik gebruik de Purity made simple dan ook nog steeds, naar volle tevredenheid. Waar de onregelmatigheden vandaan kwamen, ik heb geen idee. Misschien moest mijn huid even wennen aan een andere gezichtsreiniger? Of misschien komt de verbetering door onderstaand product?

Philosophy

Sinds een week of vier heb ik nog een gezichtsproduct van Philosophy aan mijn reinigingsroutine toegevoegd: the Microdelivery exfoliating wash. Dit is een milde exfoliërende facewash, welke belooft fijne lijntjes te doen vervagen, je huidtint te egaliseren en de huid een gezonde glans te geven. Volgens de gebruiksaanwijzing kun je de facewash iedere dag gebruiken, maar dat vind ik iets te veel van het goede; ik gebruik hem om de andere dag.

Philosophy

Ik reinig mijn huid eerst volgens mijn normale routine (die ik ook in het artikel over de Purity made simple beschreef), daarna doe ik wat Microdelivery exfoliating wash op mijn vochtige handen en masseer dit over mijn eveneens vochtige gezicht. Ik doe dit gedurende 30 à 60 seconden, langer is niet nodig (en ook niet aan te bevelen, mijn gezicht gaat dan een beetje branderig aanvoelen). Daarna spoel ik het goed af (bij voorkeur onder de douche, dat gaat het makkelijkst) en gebruik daarna nog een toner en een serum of gezichtscrème.

Philosophy

De Microdelivery exfoliating wash bevat minuscule korreltjes die voor de exfoliërende werking zorgen. Ze zijn zo klein, dat je ze niet eens ziet in de gel-achtige substantie. De geur van de facewash is vrij neutraal en fris. De facewash zit in een plastic flacon met een handige kliksluiting, die met één hand te openen en te sluiten is.

Philosophy

Sinds ik de Microdelivery exfoliating wash regelmatig gebruik, merk ik dat mijn gezicht gladder en egaler is geworden. Of het ook daadwerkelijk fijne lijntjes doet vervagen, kan ik niet echt zeggen. Wel zijn mijn poriën zichtbaar fijner geworden, en dat vind ik eigenlijk belangrijker dan die fijne lijntjes. Ik ben dan ook uitermate tevreden over dit product, deze blijft absoluut in mijn vaste gezichtsverzorgingsroutine zitten.

De Microdelivery exfoliating wash, is net als andere producten van Philosophy, te koop bij ICI Paris XL. Hij kost € 22,83 voor 240 ml. Het volgende product van Philosophy wat op mijn verlanglijstje staat, is the Microdelivery Peel, maar daar ga ik eerst nog even voor sparen…

Gebruik jij weleens een exfoliërend product voor je gezicht?

Comments are closed.