Physalis Aroma Experience kit

In december ontving ik een heerlijk en prachtig kerstkadootje van één van de PR bureaus waar ik al een hele tijd mee samenwerk. De Physalis Aroma Experience kit, die sinds afgelopen maand verkrijgbaar is. Omdat ik de werking van aromatherapie zo ontzettend interessant vind en er ook goede ervaring mee heb, vertel ik jullie graag wat meer over deze kit.

Physalis Aroma Experience Kit

Physalis Aroma Experience Kit

Essentiële oliën (of etherische oliën) zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten. kruiden, bloemen, vruchten, zaden… Sommige planten hebben een sterke geur om insecten aan te trekken. Andere planten gebruiken hun geur om insecten en ziektes op afstand te houden. Elke plant heeft zijn unieke aroma en kent dus ook zijn eigen toepassing.

De geuren zijn afkomstig van bloemen, struiken, vruchten en bomen. De aromatische oliën worden geëxtraheerd uit verschillende plantendelen:

 • uit de bloemen, zoals bij lavendel
 • de bladeren, zoals bij eucalyptus en pepermunt
 • uit de schil, zoals bij citroen

Physalis Aroma Experience Kit

In de aromatherapie gebruikt men deze krachtige, natuurzuivere essentiële oliën om de lichamelijke en mentale gezondheid te bevorderen. Ze kunnen op verschillende manieren gebruikt worden: via inname, via verstuiving of door een massage op de huid. De toepassingen van essentiële oliën zijn enorm breed, zo hebben ze o.a. een ontspannend, stimulerend of zuiverend effect, of werken ze in op de luchtwegen of de spijsvertering.

Physalis maakt enkel gebruik van traditionele productiemethoden. De enige goede extractiemethodes voor essentiële oliën: langzame en volledige stoomdistillatie bij lage druk, en koude persing (bij citrusvruchten).

Physalis Aroma Experience KitCitroen Essentiële olie

De eerste olie in de Physalis Aroma Experience kit is Citroen essentiële olie. Citrus geur wordt vaak toegepast in schoonmaakproducten, vanwege het frisse, schone gevoel wat de geur van citrus je geeft. Inname van citroen olie verbetert de inwendige zuivering en ondersteunt de natuurlijke weerstand. Het verstuiven van citroenolie zorgt voor een schonere lucht en zuivert de luchtwegen.

Physalis Aroma Experience KitAlle flesjes in de Physalis Aroma Experience kit zijn voorzien van een fijn doseersysteem, waardoor de je olie echt druppelsgewijs kunt doseren. Voor de meeste toepassingen heb je tenslotte maar een paar druppels nodig.

Physalis Aroma Experience KitLavendel essentiële olie

Lavendel is waarschijnlijk één van de bekendste essentiële oliën. Het staat bekend om de rustgevende werking, maar wist je dat het ook voor een zachte, verzorgde en stralende huid zorgt? Lavendel essentiële olie is bij uitstek geschikt om toe te passen in een ontspannende massage, of om te verstuiven in de slaapkamer. Naast een goede nachtrust, zorgt dit er ook voor dat insecten geweerd worden.

Physalis Aroma Experience KitPepermunt essentiële olie

Pepermunt essentiële olie staat vanwege de frisse geur natuurlijk vooral bekend vanwege de verfrissende werking. Inname van Pepermunt essentiële olie vermindert echter ook een opgeblazen gevoel, maagklachten en misselijkheid. Daarnaast ondersteunt het de natuurlijke afweer. Verstuiven van pepermuntolie heeft een positieve werking op de luchtwegen, maar ook op de concentratie en alertheid.

Physalis Aroma Experience KitEucalyptus essentiële olie

Eucalyptus essentiële olie kennen we vooral als hulpmiddel om de luchtwegen en een pijnlijke keel te verzachten. Maar wist je dat het ook als natuurlijke bescherming tegen verschillende winterkwaaltjes ingezet kan worden als je het inneemt wanneer de ‘r’ in de maand is? En bij stramme of pijnlijke spieren of gewrichten heeft een massage met eucalyptus olie een heerlijk verwarmend effect. Net als Lavendel olie houdt Eucalyptus olie insecten op afstand.

Physalis Aroma Experience KitAromatherapie voor beginners

De Physalis Aroma Experience kit is uitermate geschikt voor iedereen die zich verder wil verdiepen in, en kennis wil maken met aromatherapie. De kit is voorzien van een handig boekje, met daarin uitleg over de herkomst en werking van alle oliën. Ook staat er precies in uitgelegd hoe je essentiële olie toepast op de verschillende manieren: inname, verstuiving en als massage- of badolie. Er wordt aangegeven hoeveel druppels je moet gebruiken, hoe vaak je het moet toepassen en waar de verschillende oliën geschikt voor zijn.

Physalis Aroma Experience KitEn tot slot vind je er ook verschillende recepten, hoe je bepaalde essentiële oliën kunt mengen met elkaar. Door ze te mengen, versterken ze elkaars werking en zul je nog meer resultaat merken. En het is gewoon ook heel leuk om zelf te ontdekken wat je met het gebruik van essentiële oliën kunt bereiken. Zo heb ik, na mijn val vlak voor Kerst, vrij lang last gehad van de spieren in mijn nek en schouders. Een massage met Eucalyptus en Pepermunt olie heeft een intens ontspannend en verzorgend effect op spieren en gewrichten. De massage olie ontspande de spieren, waardoor de pijn minder werd.

De Physalis Aroma Experience kit kost € 27,50 en is verkrijgbaar bij Holland & Barrett. ik hebt het product in dit artikel ontvangen.

2 Comments on Physalis Aroma Experience kit

 1. Annette
  6 februari 2019 at 18:23 (4 jaren ago)

  Heerlijk! Ik gebruik al een hele pois diverse essentiele olieen voor allerlei doeleinden. Soms met opzienbarende resultaten! Ik kan niet meer zonder!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  6 februari 2019 at 09:37 (4 jaren ago)

  Klinkt erg goed.
  Hier hou ik van.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.