Physalis Propolis Forte ondersteunt je weerstand

Na de winter, die dit jaar zo ontzettend lang duurde, kan je weerstand wel een oppepper gebruiken. Naast een gezonde levensstijl (gezond eten, voldoende bewegen en op tijd rusten) heb ik de afgelopen weken Physalis Propolis Forte geprobeerd. Een 100% biologische manier om je weerstand te ondersteunen en je immuunsysteem optimaal te laten functioneren.

Physalis Propolis Forte

Physalis Propolis Forte

Ik deelde onlangs al het persbericht over Physalis Propolis Forte, waarin je alles kon lezen over dit bijzondere voedingssupplement. Het bevat Propolisextract en Koninginnegelei, twee erg waardevolle stoffen uit de bijenkorf. Bijenhouders in China oogsten deze stoffen op duurzame wijze. Waarbij bescherming van de populaties voorop staat, de bijen worden op een natuurlijke wijze gehouden.

Propolis wordt al sinds de oudheid gebruikt vanwege de helende en ontsmettende eigenschappen. Eigenschappen die vooral te danken zijn aan de flavonoïden die schimmelwerend en antibacterieel werken, en een zeer krachtige antioxidantwerking hebben. Propolis wordt vaak ingezet om luchtweginfecties te bestrijden en de natuurlijke weerstand van het lichaam te versterken.

Koninginnegelei, ook wel royal jelly genoemd, is het voedsel wat door de werksterbijen wordt afgescheiden, bestemd voor de bijenkoningin en de larven. Het draagt bij aan de zeer snelle groei en uitzonderlijk lange levensduur van de koningin.

Daarnaast bevat Physalis Propolis Forte vitamine C uit een natuurlijk extract van de West-Indische kers. Vitamine C is een krachtige antioxidant en speelt een belangrijke rol bij talrijke processen in het lichaam, die onder andere ons immuunsysteem versterken.

Physalis Propolis Forte

Ingrediënten

De 100% biologische kwaliteit van Physalis bijenproducten wordt gegarandeerd dankzij de biologische certificering van de leveranciers en de volledige keten. Dat betekent dat ze bepaalde regels moeten naleven met betrekking tot de bijenhouderij. Deze zijn vastgelegd in de Rules for organic beekeeping According to Ecocert
Organic Standard (EOS).

Het is goed om te zien dat de tabletten voor een héél groot gedeelte uit de eerder genoemde werkzame stoffen bestaan. Allemaal afkomstig van biologische teelt, en minimaal bewerkt. Fijn trouwens dat Physalis zo’n duidelijk leesbare en begrijpelijke ingrediëntenlijst gebruikt op al haar producten!

Physalis Propolis Forte

De tabletten zijn best groot, toch had ik geen moeite om ze in te nemen. Aanbevolen wordt om tweemaal daags 1 tablet in te nemen tijdens de maaltijd. Een verpakking bevat 30 tabletten, je doet dus ruim twee weken met 1 verpakking.

Werking

Of het werkt, is natuurlijk lastig te beoordelen. Ik heb ‘een kuurtje gedaan’ aan het eind van de winter. Een winter waarin ik weliswaar een paar keer getest ben op Corona vanwege milde verkoudheidsklachten, maar niet echt verkouden of ziek geweest ben. Maar dat komt natuurlijk voornamelijk doordat we veel minder op visite gingen bij elkaar, en afstand moesten houden.

Ik heb daarna twee contacten met positief geteste personen doorstaan zonder zelf besmet te raken. Maar het is natuurlijk niet gezegd dat dat kwam doordat ik mijn weerstand een boost had gegeven. En ook niet of ik wel besmet was geweest als ik dat kuurtje niet gedaan had. Een goede weerstand is niet letterlijk meetbaar, maar wel heel belangrijk. Ik ben er van overtuigd dat een product als Physalis Propolis Forte, van een dergelijke goede kwaliteit, hier zeker aan bijdraagt. Mits je er daarnaast natuurlijk een gezonde levensstijl op na houdt, het is geen ‘vervanging van’.

Ik denk dat ik dit kuurtje eind van de zomer nog een keer ga herhalen, als voorbereiding op het najaar en winter. Die gelukkig nu nog heel ver weg zijn 😉

Physalis Propolis Forte kost € 14,49 voor 30 tabletten en is verkrijgbaar in de webshop en winkels van Holland & Barret. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on Physalis Propolis Forte ondersteunt je weerstand

  1. Jelma
    22 mei 2021 at 15:07 (1 jaar ago)

    Klinkt interessant genoeg om ook eens te proberen. Want met een druk leven van werk, studie en mantelzorg kan een beetje extra weerstand geen kwaad.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.