Pimp project 2.0: de woonkamer!

Na het pimpen van mijn slaapkamermeubels, wist ik: ik wil de meubels in de woonkamer ook doen. Deze meubels zijn in principe nog prima, maar ik wil niet nog een paar jaar aankijken tegen meubels die ik samen met mijn ex-man gekocht heb, en waar we samen veel plezier van gehad hebben. Maar ja, geld om andere te kopen heb ik niet… Een nieuw kleurtje is dan een prima manier om toch iets heel anders te krijgen. Hoe dat gelukt is, laat ik je zien. Mijn pimp project 2.0!

pimp project

Het grote pimp project 2.0: ik ga van start!

Dit pimp project 2.0 was wel even weer een nog grotere klus dan het pimpen van de slaapkamer. En dus besloot ik in het voorjaar dat ik dit uitstelde tot ik vakantie zou hebben, dit was gewoon te groot voor ‘in het weekend’. Toen mijn vakantie begon, 2 weken geleden, had ik er nog weinig zin in, maar ik besloot toch door te zetten en te starten. En oh, wat ben ik daar nu blij mee!

Je ziet hier eerst wat foto’s van hoe de meubels eerst waren. Het zijn meubels uit het woonprogramma Belfort van Profijt Meubel. Een heel mooi programma, maar ik was de donkere kleur een beetje beu. Tijd voor een flinke opfrisbeurt!

pimp project

pimp project

De items die we destijds kochten, zijn een grote kast, een eettafel en een salontafel. Ik besloot al snel dat ik item voor item zou afwerken, om het overzicht te bewaren. En ook praktisch gezien was dit de beste oplossing, want de spullen die in de kast stonden, moest ik natuurlijk ook ergens kunnen laten.

pimp project

Aan de slag!

Ik begon meteen op zondag met mijn tweede pimp project, met de kast. Die had ik als eerste gekozen, omdat dit de grootste klus was. En echt, toen ik op dit punt was, vroeg ik me al af waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Wat was dit een *&$ werk! Maar goed, opgeven zit niet in mijn genen, dus vooruit met de kwast en doorschilderen!

Pimp project

Hier staat de kast helemaal in de grondverf. Ik heb het hout (acacia) eerst licht opgeschuurd en daarna uiteraard grondig schoongemaakt.

pimp project

De verf die ik gebruikt heb (zowel de grondverf als de lakverf), is van het merk Global Paint, via de website Decoprof verkrijgbaar. Het is een professionele verf op waterbasis, die zowel voor binnen als buiten te gebruiken is. Hij werkt lekker makkelijk, droogt snel, is vrijwel geurloos en milieu ontlastend. Deze verf is verkrijgbaar in een paar honderd verschillende kleuren, waaronder bijna alle kleuren van de bekende verfmerken.

Bestellen bij Decoprof gaat heel makkelijk: je kiest eerst wat voor soort product je nodig hebt (verf, beits, behang, materialen of gereedschap), daarna kies je heel makkelijk de gewenste kleur van je verf of beits en de benodigde hoeveelheid. Twijfel je nog over de kleur, dan kun je 5 gratis kleurstalen aanvragen, zodat je deze eerst thuis kunt bekijken.

pimp project

Als je bij Decoprof voor 16.00 uur bestelt (maandag tot en met vrijdag), heb je je pakketje de volgende dag al in huis, en kun je aan de slag. En vanaf een bestelling van 50 euro wordt je pakketje zelfs gratis thuisbezorgd. Heb je nog vragen over de benodigde materialen, twijfel je bijvoorbeeld over welke verf je het beste kunt kiezen, dan kun je altijd terecht bij de Klantenservice van Decoprof. Het is gewoon een verf-/behangspeciaalzaak, maar waar je lekker vanuit je luie stoel kunt bestellen Als je pakketje er eenmaal is, moet je tenslotte al hard genoeg werken, dus het bestellen mag dan best makkelijk zijn, toch?

Oh, en mag ik even een hele grote hoera! voor dat paarse schuurmatje wat je op de foto ziet? Dit heeft een zachte achterkant, en ligt daardoor veel fijner in de hand. En een groot voordeel voor ons dames: je handen drogen er véél minder van uit dan met schuren met gewoon schuurpapier!

pimp project

Ik hoopte vooraf dat twee keer aflakken (dus naast de grondverf) voldoende zou zijn, maar de dekking was toen helaas net niet voldoende. Dus hup: nog een derde laag eroverheen. Het is natuurlijk ook wel een flinke metamorfose, van zo donker naar bijna-wit!

pimp project

pimp project

De tweede ronde

Nadat de kast klaar was (qua schilderwerk) was het de beurt aan de eettafel. Deze was gelukkig een stuk makkelijker te schilderen, ik was blij dat ik met de kast begonnen was!

pimp project

Op vrijdagochtend kwamen mijn ouders een paar uurtjes helpen, en mijn moeder was zo lief om de salontafel mee te nemen en die te schilderen voor mij. Dat scheelde mij toch weer de nodige uurtjes werk!

pimp oroject

Op zondag kreeg de eettafel de laatste laag verf, en kon ik de kast verder afmaken. Ik had bij de plaatselijke bouwmarkt plaatjes op maat laten zagen, en daar heb ik eerst het behang op aangebracht.

pimp project

Het was voor mij de eerste keer behangen, maar ik geloof dat het goed gelukt is. Het is er nog niet af komen rollen, dus….

pimp project

Daarna heb ik met kit de plaatjes tegen de achterkant van de open vakken gelijmd, en de randjes mooi (nou ja, voor mijn doen mooi, het was de eerste keer dat ik zelf met kit aan de slag ging, hihihi!) afgekit.

Het eindresultaat ♥

Dit pimp project was een enorme klus, maar ik ben zó blij dat ik het gedaan heb, het is zo mooi geworden! En ik ben vooral ook blij dat ik meteen bij het begin van mijn vakantie begonnen ben, zo was ik mooi klaar toen de ergste warmte deze week begon. Natuurlijk laat ik jullie niet alleen de klusfoto’s zien, ik heb ook (véél!) foto’s van het eindresultaat voor jullie. Ik ben best een beetje trots…

pimp project

Het is nu zoveel lichter en vrolijker in huis, en de leuke kleurtjes van de nieuwe spulletjes die ik het afgelopen jaar verzameld heb, komen nu zoveel mooier uit ♥

pimp project

pimp project

Bovendien past mijn bureau met kast (van Ikea) nu veel beter bij de rest van de meubels, het is nu echt één geheel.

pimp project

pimp project

pimp project

Ik vind de eetkamerstoelen nu ook veel mooier uitkomen, aan de witte eettafel.

pimp project

En het kleedje en de spulletjes die op de eettafel staan, staan zó mooi bij de witte kleur! ♥

pimp project

Benthe kleurt nu ook veel mooier bij het interieur 😉

pimp project

De kast is toch wel het pronkstuk hoor, ook al heeft die heel wat bloed, zweet en tranen gekost, hihihi!

pimp project

pimp project

pimp project

pimp project

Ik heb de kast bij het uitruimen meteen grondig opgeruimd, en veel spullen waar ik niets meer mee deed, weg gegooid. Hierdoor hebben mijn Rice bordjes, die eerst een vak moesten delen met de rest van de borden, nu een eigen plekje gekregen:

pimp project

Veeeeel beter! ♥

pimp project

Deze vaasjes komen zo mooi uit in de nieuwe kast! De windlichtjes die erachter staan, kwam ik in één van de lades tegen, die hebben nu ook weer een mooi plekje gekregen.

pimp project

‘Oud’ nieuw

Het hout heeft een grove structuur, die ondanks de lagen verf er nog steeds doorheen komt. Samen met de mooie kleur wit (RAL 9001) zorgt dat voor een prachtig vintage effect, het is precies geworden zoals ik gehoopt had!

pimp project

pimp project

Ik ben gewoon opnieuw verliefd geworden op mijn eigen meubels! Het was echt een groot pimp project dit keer, maar ik ben enorm blij en trots met het eindresulataat. Het voelt nu allemaal echt als ‘mijn’ ♥

De verf en overige materialen voor dit pimp project zijn beschikbaar gesteld door een bedrijf.

31 Comments on Pimp project 2.0: de woonkamer!

 1. Debbie
  19 september 2016 at 13:17 (4 jaar ago)

  Eén woord: W.A.U.W.
  Wat een klus, maar wat heb je dat mooi gedaan!

  Beantwoorden
 2. Annette
  16 september 2016 at 20:01 (4 jaar ago)

  Wat heb je hard gewerkt joh! Prachtig geworden daar mag je super trots op zijn en nu lekker genieten.

  Beantwoorden
 3. Hilde
  16 september 2016 at 19:21 (4 jaar ago)

  Wat gaaf!!! Ik krijg meteen zin om mijn meubels aan te pakken 😉

  Beantwoorden
 4. Nicole
  16 september 2016 at 17:46 (4 jaar ago)

  Dat ziet er fris uit!!Echt heel mooi gedaan.
  Ook erg leuk bedacht om de achterkantjes in de kast op die manier op te pimpen.
  Heel veel plezier met je nieuwe inrichting1

  Beantwoorden
 5. julia van empel-stamate
  16 september 2016 at 17:26 (4 jaar ago)

  Het is heel mooi geworden!wat een verschil!

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  16 september 2016 at 15:09 (4 jaar ago)

  Echt super dat je deze klus hebt doorgezet!
  Het is een enorm karwei maar je kunt zo onwijs genieten van je eigen spullen als je er veel tijd en moeite in hebt gestoken.
  Heel veel plezier met je vernieuwde meubels X

  Beantwoorden
 7. Marieke
  16 september 2016 at 13:57 (4 jaar ago)

  Wow, wat goed zeg! Het is echt mooi geworden!

  Beantwoorden
 8. Ralph
  16 september 2016 at 13:41 (4 jaar ago)

  Leuk hoor! Mooi resultaat en je hebt mooie producten gebruikt :-), dank daarvoor.
  Voor tips, tricks en advies like ook onze Facebook pagina eens, https://www.facebook.com/GlobalPaintProducts/. Je kan daar ook je technische vragen stellen. En op de site van Decoprof staat ook veel handige informatie. Succes en klus ze! Groet, Ralph Peters, Global Paint Products

  Beantwoorden
 9. Sylvia
  16 september 2016 at 13:20 (4 jaar ago)

  Toen ik de eerste foto voorbij zag komen op Instagram wilde ik heel hard Neeee schreeuwen! hihihi, vond het echt zonde van je mooie houten meubels, maar nu ik je reden heb gelezen en het resultaat heb gezien, kan ik alleen maar zeggen WOW ontzettend mooi geworden! <3 Lekker fris en vrolijk 🙂

  Beantwoorden
 10. Krista
  16 september 2016 at 12:13 (4 jaar ago)

  Wouw wat mooi geworden, hele verbetering! Zou hier ook een goed idee zijn, maar ik zie enorm op tegen de hoeveelheid werk, ik ben niet zo’n klusser…

  Beantwoorden
 11. Donna
  16 september 2016 at 12:07 (4 jaar ago)

  Ohhh super mooi geworden! Fris en vrolijk. Ik zit al met een scheef oog naar mijn eettafel te kijken……

  Beantwoorden
 12. Marion
  16 september 2016 at 10:59 (4 jaar ago)

  Jeetje wat is het mooi geworden! Wauw zeg!

  Beantwoorden
 13. Marije
  16 september 2016 at 10:57 (4 jaar ago)

  Wat een prachtig resultaat. Het maakt je woonkamer meteen een stuk lichter! Ik heb respect voor je doorzettingsvermogen en verfkunsten, want poeh: wat lijkt het me een rotklus haha.

  Beantwoorden
 14. Vera
  16 september 2016 at 10:53 (4 jaar ago)

  Chapeau! Ontzettend leuk geworden!

  Beantwoorden
 15. ansuya lalay
  16 september 2016 at 10:48 (4 jaar ago)

  Haha ik moest zo lachen lol
  Ik zag dat je de verf en andere benodigdheden online had besteld lol haha
  Deed me aan je artikel denken van booschappen online lol haha geweldig.
  Lied je bent n super vrouw en je draait je had nergens voor om
  ♡♡♡♥♡♡♡♡

  Beantwoorden
 16. Gonny
  16 september 2016 at 10:32 (4 jaar ago)

  Super mooi geworden!
  Geniet van je nieuwe kamer…

  New beginings… Love them ♡

  Beantwoorden
 17. Wilke
  16 september 2016 at 10:12 (4 jaar ago)

  WoW prachtig geworden! Mijn complimenten..
  Weer een stukje afsluiting..

  Beantwoorden
 18. Cindy
  16 september 2016 at 10:09 (4 jaar ago)

  Wow, wat een verschil zeg! Het is zoveel lichter geworden in je huiskamer. Het was dus even een *piep* klus maar daar pluk je nu de vruchten van!

  Beantwoorden
 19. Bianca
  16 september 2016 at 09:52 (4 jaar ago)

  Wauw wat een mooi eind resultaat, echt super gedaan <3

  Beantwoorden
 20. Mieke
  16 september 2016 at 09:51 (4 jaar ago)

  Wauw!! Echt super mooi geworden Natasja! Heerlijk licht! Knap werk hoor!

  Beantwoorden
 21. Desiree
  16 september 2016 at 09:45 (4 jaar ago)

  Mooi geworden! De bloemen in de kast: geweldig idee! Goede besteding van de vrije dagen geweest

  Beantwoorden
 22. Natascha
  16 september 2016 at 09:17 (4 jaar ago)

  Wat tof dat je ook gewoon je huiskamer hebt aangepakt, het is super leuk geworden zeg! Inderdaad lekker licht en fris voor een mooie nieuwe toekomst 🙂

  Beantwoorden
 23. Henderica
  16 september 2016 at 08:46 (4 jaar ago)

  Heel erg mooi geworden! Inderdaad een stuk frisser en fleuriger zo 🙂

  Beantwoorden
 24. Mariëlle M
  16 september 2016 at 08:41 (4 jaar ago)

  Jeeeetje mina, wat een verschil!! Een hoop werk, maar het is het wel waard toch? Heel mooi geworden en dat helemaal zelf he, mag je trots op zijn 🙂

  Beantwoorden
 25. Mireille
  16 september 2016 at 07:34 (4 jaar ago)

  Oh die kast is echt geweldig zeg. Wat komen je spulletjes mooi uit nu. En Benthe past nu inderdaad veel beter bij het interieur. Je mag trots zijn op je zelf.

  Beantwoorden
 26. Susan
  16 september 2016 at 07:23 (4 jaar ago)

  Het is echt heel mooi geworden! Veel lichter dan eerst.

  Beantwoorden
 27. Jori
  16 september 2016 at 06:29 (4 jaar ago)

  Het is prachtig geworden…ben trots op je dat je dit toch maar weer gedaan hebt. Het kijkt idd veel lichter zo en alle vrolijke kleurtjes komen zo idd veel mooier uit.

  Beantwoorden
 28. marije
  16 september 2016 at 06:20 (4 jaar ago)

  Wat een verschil zeg. Je huis is meteen lichter. Heel erg mooi en stoer dat je hebt door gezet.

  Beantwoorden
 29. chucky1012
  16 september 2016 at 06:18 (4 jaar ago)

  Zo een leuk DIY project!
  De ruimte in huis lijkt door de lichte kleur nu veel ruimer.
  Petje af voor jou dat je zo een groot project had gedaan.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.