Nieuw klusproject: mijn gepimpte kapstok

Het was alweer even geleden dat ik mijn laatste pimp project afrondde, en dus werd het tijd om iets nieuws onder handen te nemen πŸ˜‰ De kapstok in de gang was me al langer een doorn in het oog, maar was eigenlijk nog wel gewoon goed. Dus besloot ik om die van een leuk en vooral heel vrolijk kleurtje te voorzien. Het resultaat van mijn gepimpte kapstok laat ik je in dit artikel zien!

Gepimpte kapstokMijn gepimpte kapstok

Ik dacht dat ik foto’s had van hoe de kapstok er eerst uitzag, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Dus die kan ik niet laten zien, hihihi! Maar het is een Leksvik kapstok van Ikea, met vier mandjes erin. Niet heel lelijk, maar ik vond hem inmiddels ook niet meer heel mooi zeg maar. En omdat hij vrij groot is, was het ook een best donker item in de gang. Tijd voor wat kleur! Uiteraard heb ik de kapstok eerst helemaal in de grondverf gezet, voor ik aan het aflakken begon.

Gepimpte kapstokBij het grondverven kwam ik er al achter dat de verf niet echt heel goed pakte. Waarschijnlijk kwam dit door het materiaal waarmee de kapstok afgewerkt was. Wat ook niet bepaald meehielp was het feit dat ik geen goed schuurpapier in huis had. Maar ach, een kapstok heeft toch minder te verduren dan bijvoorbeeld een eettafel, dus ik besloot gewoon stug door te schilderen.

Gepimpte kapstokHier zit de eerste kleurlaag erop. Ik heb gekozen voor de zonnige kleur Signaalgeel van Karwei. Deze was volgens de belofte extra dekkend, maar dat bleek in het geheel niet het geval te zijn. Ik geloof dat er uiteindelijk vier lagen op gegaan zijn :-/ Gelukkig was het maar een kleine oppervlakte, anders weet ik niet of ik genoeg geduld had gehad, hahaha!

Gepimpte kapstokEindelijk:Β dekkend geel!

Gepimpte kapstokEindresultaat

En dit is dan het resultaat geworden! Ik had eigenlijk bedacht om de rieten mandjes in fel groen te spuiten, maar dat bleek al helemaal geen succes: al bij de eerste laag liep de verf er gewoon af. Ik besloot daarom om de mandjes er uit te laten, dat geeft ook een veel ruimtelijker effect. Alleen zie je nu de schroeven wel erg goed zitten, daar moet ik misschien nog iets op bedenken πŸ˜‰

Gepimpte kapstokIk wilde al een tijdje een geel item in huis, maar ik durfde niet zo goed een complete kast of mijn bed geel te schilderen πŸ˜‰ Daarom vond ik dit een mooie gelegenheid om het eens te proberen. Leuk weetje: de kleur geel geeft een welkom gevoel in huis, dus waar kun je die kleur nou beter toepassen dan meteen in de hal? πŸ™‚

Gepimpte kapstokDe saaie haken heb ik vervangen door vrolijk gekleurde kastknopjes, net als ik bij mijn make-up tafel al had gedaan. Ik vind het effect weer zo leuk!

Gepimpte kapstokJa hoor, ik ben erg tevreden over mijn gepimpte kapstok, het resultaat is zoals ik het voor ogen had. En ja, normaal gesproken hangt er wel wat meer aan mijn kapstok hoor, hihihi! Mijn volgende project wordt het pimpen van mijn kledingkast, in mijn vakantie begin september. Ik heb er nu al zin in!

17 Comments on Nieuw klusproject: mijn gepimpte kapstok

 1. Sylvia W.
  14 augustus 2017 at 09:41 (3 jaar ago)

  Wat is ie gezellig geworden, ik hou d’r wel van ik ben momenteel zelf ook lekker aan het op pimpen maar wel een stuk minder gekleurd als bij jou! Misschien een optie om leuke gezellige applicaties over de schroefjes te plakken? Bij So Low hebben ze heel veel.
  Fijne Dag & Zonnige Groets uit Delft

  Beantwoorden
 2. Miranda
  13 augustus 2017 at 14:06 (3 jaar ago)

  Wat een vrolijkheid bij binnenkomst!
  Hij is erg mooi πŸ™‚

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  13 augustus 2017 at 13:09 (3 jaar ago)

  Dit is super leuk πŸ˜‰
  Zo een briljant idee om een kapstok zelf te maken met losse knoppen en haken.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Corine
  13 augustus 2017 at 10:22 (3 jaar ago)

  Leuk gedaan hoor!! Ik doe het je niet na

  Beantwoorden
 5. Marije
  13 augustus 2017 at 09:50 (3 jaar ago)

  Wat een vrolijke binnenkomer!

  Beantwoorden
 6. Aimee Moolenaar-Dols
  13 augustus 2017 at 09:48 (3 jaar ago)

  Helemaal geweldig. Zou ik ook zo hebben aangepakt.. Wij moeten de gang ook nog eens doen maar mijn man gaat iets fabriceren met stijgerbuizen of koper leidingbuizen.
  Zal ook mooi worden.. Kleurtje in de gang heb ik al gedaan. Energizing lake van Flexa. Ook mooi.
  Groetjes en liefs Aimee

  Beantwoorden
 7. Petra van Gils
  13 augustus 2017 at 09:37 (3 jaar ago)

  Wat ontzettend gaaf! You go girl!!!!

  Beantwoorden
  • Petra van Gils
   13 augustus 2017 at 09:39 (3 jaar ago)

   Misschien dat je iets in de ruimtes kunt zetten zodat je de schroeven minder ziet

   Beantwoorden
 8. Natascha
  13 augustus 2017 at 08:53 (3 jaar ago)

  Ik ben nu al benieuwd naar je kledingkast, wat super tof dat je dit allemaal doet zeg! Elke keer als je weer zoiets laat zien neem ik me voor het ook eens te proberen maar ik ben bang dat ik het niet kan haha.

  Beantwoorden
  • Natasja
   13 augustus 2017 at 09:35 (3 jaar ago)

   Ach natuurlijk kun jij dat, ik kan het toch ook? Ik had tot vorig voorjaar nog nooit zoiets gedaan, ik vond het ook best spannend. Maar uiteindelijk is er niets moeilijks aan, het enige wat je moet kunnen is een beetje netjes schilderen. Gewoon doen hoor!

   Beantwoorden
 9. bychristiana
  13 augustus 2017 at 08:40 (3 jaar ago)

  Ah, de kleur van de zon is altijd goed! Past goed bij jou! Jammer zeg dat het met die mandjes niet lukte:-( Ik vind verven en spraypainten an sich nooit zo erg , maar die voorbereidingen…schuren enzo, bah!

  Beantwoorden
  • Natasja
   13 augustus 2017 at 09:36 (3 jaar ago)

   Ja dat schuren wordt ook nooit mijn favoriete bezigheid hoor, hahaha!

   Beantwoorden
 10. Cindy
  13 augustus 2017 at 08:26 (3 jaar ago)

  Wat leuk geworden zeg! Ik vind het een *piep* klus, maar ben ook bezig. Paar weken geleden al een teakhouten kastje wit geschilderd. En nu een wat grotere aan het schilderen, die wordt turquoise! Ben die teakhouten kastjes zat. Geeft meteen zoveel licht in mijn kamer!
  Wellicht kun je wat andere mandjes kopen voor in die hokjes?

  Beantwoorden
  • Natasja
   13 augustus 2017 at 09:37 (3 jaar ago)

   Oh wat gaaf Cindy! Mag ik straks het resultaat zien? Ja, ik moet misschien in mijn vakantie eens rondkijken of ik ergens leuke mandjes zie (die dan ook nog precies passen uiteraard). Succes met je verfklus!

   Beantwoorden
   • Cindy
    13 augustus 2017 at 09:45 (3 jaar ago)

    Dank je wel! Maakt overigens veel verschil wat voor verf je gebruikt. Vorige keer verf van Action gebruikt, nu van Flexa, gaat veel fijner!

    Beantwoorden
 11. Hennie
  13 augustus 2017 at 07:59 (3 jaar ago)

  Wat een vrolijk hoekje heb je gemaakt. En ook helemaal in jouw stijl. Prachtig. Ik ben ook een beetje huiverig voor geel, maar het geeft inderdaad een heel welkom effect!

  Beantwoorden
  • Natasja
   13 augustus 2017 at 09:39 (3 jaar ago)

   Ja ik vond dit misschien wel het spannendste van al mijn klusprojecten, maar ik vind het wel erg mooi geworden. En uiteindelijk is het ook zo dat als het niet zo uitpakt als je gehoopt had, er altijd weer een andere kleur overheen kan πŸ˜‰

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.