Pinka gaat verhuizen en krijgt een nieuwe eigenaar!

Pinka is onder de meeste jurkjesliefhebbers al wel bekend. Een paar maanden geleden maakte Karin, de toenmalige eigenaresse van Pinka, bekend dat ze ging stoppen met de webshop. Gelukkig voor ons is de webshop overgenomen en gaat vanaf half juli draaien vanaf het nieuwe adres. Vandaag stelt Thea, de nieuwe eigenaresse van Pinka, zich aan ons voor en geeft ons een klein kijkje achter de schermen van de verhuizing!

PinkaWie is de nieuwe eigenaresse van Pinka?

Wij kennen je al een klein beetje via Facebook, maar voor wie je niet kent: wil je kort wat over jezelf vertellen?

Inderdaad, ik ben met veel plezier actief in een paar facebook groepen die zich bezig houden met vrolijke jurken. Ik ben ook een tijdlang beheerder geweest van het groepje Vrolijk & Fleurig.

Tja, over mezelf vertellen…waar te beginnen? Nou, nog even en ik mag mijn 52e verjaardag vieren. Ik woon in Goes, met mijn lieve vriend en mijn 2 lieve dochters van 14 en 18. Oja, en met onze 2 poezen en 2 schildpadden! Ik ben vele malen verhuisd. Mijn leven startte in Oost-Afrika, daar woonde ik 7 jaar tot we naar Nederland verhuisden, waar mijn ouders vandaan kwamen. Op mijn 20e ging ik in Duitsland wonen, dat werden ook 7 jaren. Binnen Nederland ben ik ook vaak verhuisd. Ik ben nu al een poos gesetteld in Zeeland, waar ik geniet van de rustige omgeving.

PinkaHoe het idee ontstond…

Stond het runnen van een jurkjes-webshop altijd al op je wensenlijstje, of was de overname van Pinka een spontaan besluit? Nou ja, min of meer spontaan dan 😉

Het is inderdaad een redelijk spontaan besluit geweest! Of was het een intuïtief besluit… Het begon zo: Ik heb ruim 30 jaar gewerkt als secretaresse, tot zich in 2015 een ontslag aandiende. Het overkomt je en je moet er wat mee. Beginnen met een schone lei, was mijn insteek. Dus ben ik gaan doen wat mijn hart me ingaf. Op dat moment was dat het volgen van een yoga docenten opleiding. Met trots mag ik nu zeggen dat ik sinds eind 2017 zelf wekelijks hatha yoga lessen geef! Ik had in de tussentijd tijdelijke kantoorbaantjes, maar ik voelde ook dat het niet meer bij mij paste.

Mijn hart maakte weer een sprong toen ik werd aangenomen om te gaan werken in een prachtig winkelpand, dat beloofde te komen in Goes! Het was nl. een echte “snoepwinkel”, met kleren en schoenen van de allerleukste merken en ook o.a. houten kinderspeelgoed. Wat een domper was het toen ik een telefoontje kreeg dat de winkel er toch niet zou gaan komen…Toch wist ik nu wat ik wilde. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, toch? Ik herinnerde me toen dat Karin van Pinka een half jaar geleden een oproep had gedaan tot webshop overname. Zo zocht ik contact met Karin. En waar dat toe heeft geleid, dat weet je!

Jurkjes, jurkjes, jurkjes!

Draag je zelf iedere dag een vrolijk jurkje, of ook weleens broeken? En wat zijn jouw eigen favoriete merken op jurkjesgebied?

Ik draag echt het liefst jurken. Het zit zoveel lekkerder dan bv. een spijkerbroek. Natuurlijk draag ik met regelmaat yogapants. Ik hou er van om er vrouwelijk uit te zien, maar ik vind het nog belangrijker dat kleding comfortabel zit. De jurken in mijn webshop voldoen aan die eisen. Tante Betsy is momenteel mijn favoriet. Maar in mijn kast vind je ook King Louie, Bakery Ladies, Lien en Giel, Froy en Dind en meer. Allemaal merken van super kwaliteit.

PinkaPinka 2.0

Blijft Pinka Pinka, of kunnen we straks wel jouw eigen stijl verwachten na de overname?

Pinka blijft zeker Pinka. Ze is ontstaan vanuit Karin’s idee en heeft het jarenlang goed gedaan. Toch sluit ik niet uit dat er t.z.t. subtiele verandering in komt. Want natuurlijk heb ik mijn eigen ideeën en mijn eigen stijl. Denk daarbij dan aan steeds meer fair trade kleding en meer natuurlijke stoffen. Je kunt echt hip zijn én de wereld een stukje mooier maken!

In het verlengde van de vorige vraag: komen er nieuwe merken in de webshop? Zo ja, kun je ons al vertellen welke?

Naast Tante Betsy (die overigens met de zomer collectie volgend jaar een verrassende ontwikkeling maakt) en Danefae zal er Bakery Ladies, Froy & Dind en Tranquillo te koop zijn. Langzaam maar zeker zal ik de collectie verder uitbreiden.

PinkaNog heel even geduld…

Was het, behalve natuurlijk ontzettend leuk, niet een beetje spannend om voor het eerst op inkoop te gaan voor je eigen webshop? Het lijkt mij zo moeilijk om buiten je eigen smaak en keuzes te ‘shoppen’. Of valt dat mee?

Het was natuurlijk één grote “snoepfabriek” waar ik me begaf! De eerste keer op inkoop was Karin er ook bij en het was heel gezellig om samen te doen. Terwijl ik me door de rekken een weg baande en puur op gevoel de kleding uitkoos, trok Karin de kleding aan, zodat ik goed kon zien hoe de modellen vielen. Namelijk vaak anders dan op een kledinghaakje. Ik voelde aan de stoffen, koos ook voor de wat rustigere prints en kleuren en dacht daarbij aan al die vrouwen die ik ken van de groepen. Dat inspireerde me enorm en ik had werkelijk geen moeite om keuzes te maken. Nu hoop ik dat er voor een ieder wat wils bij zit en dat ook de merken, die iets minder bekend zijn, gedragen gaan worden.

Het is nu nog heel druk achter de schermen qua voorbereidingen. Ik verheug me enorm op de start, halverwege juli. Yes, dan gaat Pinka hernieuwd in de lucht!

Bedankt voor dit leuke artikel Thea, ik wens je heel veel succes met Pinka!

8 Comments on Pinka gaat verhuizen en krijgt een nieuwe eigenaar!

 1. Caro
  3 juli 2018 at 21:06 (8 maanden ago)

  Leuk interview Natasja! Zo tof dat je bovenop het nieuws bent gebleven. En Thea: ongelofelijk veel plezier en succes gewenst met jouw fijne nieuwe webshop.

  Beantwoorden
 2. Esther
  3 juli 2018 at 10:31 (8 maanden ago)

  Wat een leuk interview! Mooi hoe zoiets ontstaan vanuit de jurkjesgroepen. Ik ben heel benieuwd wat voor moois je allemaal hebt uitgezocht en hoe je je er je eigen draai aan gaat geven.

  Leuke illustraties ook. Zijn die gemaakt door je dochter, Thea?

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  3 juli 2018 at 09:40 (8 maanden ago)

  Haha, een snoepfabriek. Ik kan het me hélemaal voorstellen met AL die vrolijke stofjes, kleurtjes en printjes. Heel veel succes gewenst Thea!

  Beantwoorden
 4. Corine
  3 juli 2018 at 09:05 (8 maanden ago)

  Leuk over zo de achtergrond van Thea te lezen. Heel veel succes, ben heel erg benieuwd.

  Beantwoorden
 5. Joyce Siemons
  3 juli 2018 at 06:33 (8 maanden ago)

  Leuk om het verhaal achter de schermen te lezen! Zet hem op Thea! Wat ik me eigenlijk nog af vraag is of Karin ook een nieuwe uitdaging heeft?

  Beantwoorden
  • Thea
   3 juli 2018 at 09:26 (8 maanden ago)

   Bedankt voor je enthousiaste reactie, Joyce! Karin studeert naast haar werk, met Pinka erbij werd het wat veel. Ze wil zich meer op het sociale aspect van haar werk gaan richten en daar moest tijd en ruimte voor worden vrij gemaakt. Groetjes van Thea

   Beantwoorden
   • Joyce Siemons
    4 juli 2018 at 09:06 (8 maanden ago)

    Bedankt voor je reactie Thea! Dat is helemaal begrijpelijk! Leuk om zo op de hoogte te zijn van jullie

    Beantwoorden
 6. chucky1012
  3 juli 2018 at 06:11 (8 maanden ago)

  Gefeliciteerd en heel veel succes!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.