Plog 14 september 2016: weer een warmterecord verbroken!

Plog 14 september 2016 – Ik heb gisteren weer eens een dagje geplogd! Benthe en ik hadden niets bijzonders op de planning staan, behalve een wederom tropische dag! En dus deden we het lekker rustig aan, precies zoals een vakantiedag hoort te zijn. Kijk je mee naar hoe wij deze warme dag doorkwamen?

Plog 14 september

Plog 14 september 2016

Benthe had niet zo goed geslapen, ze had het erg warm. En dus had ze een beetje moeite met opstarten, het arme schaap. Ik vind het niet zo erg dat het eind van deze extreme warmte in zicht is hoor, ik verlang naar lekker koele nachten.

plog 14 september

Ik droeg één van mijn nieuwe Tante Betsy jurkjes, en verder een eenvoudig make-upje. Veel te warm voor ingewikkelde looks!

Plog 14 september

Plog 14 september

Als ik beneden kom, maak ik het eten voor Benthe klaar (wat ze niet opeet, heeft ze wel vaker met warm weer) en daarna lopen we een klein rondje door de buurt. Het is dan gewoon al warm!

Plog 14 september

Daarna eet ik mijn ontbijt, met een kopje thee erbij. Benthe houdt vanaf haar plekje op de bank nauwlettend in de gaten hoe ver ik ben πŸ˜‰

Plog 14 september

Als ik mijn ontbijt op heb, gaan we op stap voor de grotere ronde. Maar Benthe heeft er helemaal geen zin in vandaag, en dus wordt het maar een rondje van een kwartier, in plaats van een half uur of drie kwartier. Ik geef haar geen ongelijk hoor, het is gewoon nu al hartstikke warm, en ze kan er met haar 11,5 jaar niet meer zo goed tegen, merk ik.

Plog 14 september

plog 14 september

En dus zit ik eerder dan gepland aan mijn kop koffie. Ook geen straf hoor! Lekker buiten in de schaduw, waar het nu nog goed vertoeven is.

plog 14 september

Vrouwtje, ik ben zo moe…

plog 14 september

Als ik mijn koffie op heb,Β  ga ik aan de slag. Ik maak foto’s van mijn gepimpte meubels, ik ben er zΓ³ blij mee! Morgen zie je de complete reportage hier op Beautyspots πŸ™‚

plog 14 september

Benthe doet ondertussen nog een tukje op de bank β™₯

Plog 14 september

Rond kwart voor 11 ben ik klaar met fotograferen, en gaan we met de auto weg, naar een wandelgebied hier een paar dorpen verderop. Oh, hadden jullie mijn auto, weer helemaal in Beautyspots-stijl, al gezien?

plog 14 september

We gaan naar een wandelgebied met een groot water erbij, maar dat was helaas helemaal groen. Dat werd dus geen pootje baden voor de Prinses!

plog 14 september

Dan maar rollebollen in het koele gras, daar knap je ook van op.

plog 14 september

Hier was het water wel schoon, maar kon ze er net niet bij (zonder in het water te moeten staan).

plog 14 september

plog 14 september

Daarom lopen we nog een klein rondje door het ‘bos’ (lees: een stuk of 100 bomen, hihihi!), daar is het ook lekker koel. En op het open stuk kun je zo lekker grazen joh!

plog 14 september

Tegen twaalf uur zijn we weer thuis, en eet ik eerst een broodje. Daarna is het tijd voor mijn tweede bak koffie (ik drink thuis echt zoveel minder koffie dan op mijn werk, herkenbaar?) en een paar koekjes erbij. Die we natuurlijk eerlijk samen delen πŸ™‚

plog 14 september

Benthe houdt een siΓ«sta, samen met Snoopy…

plog 14 september

…en ik werk aan het artikel voor morgen. Het wordt leuk!

plog 14 september

Rond half drie rijden we met de auto naar het losloopveld hier in het dorp, het is veel te warm om te lopen, ook al is het maar een klein stukje. Daar chillen we lekker een beetje in de schaduw, we maken ons vooral niet te druk.

plog 14 september

Benthe loopt even een rondje over het veld, maar komt dan snel weer terug naar de schaduw. Dinsdag was het nog best uit te houden, maar gisteren vonden wij het toch echt te warm.

plog 14 september

En we maken deze leuke ‘ussie’ πŸ™‚

Plog 14 september

Eenmaal weer thuis, zoeken we ons plekje in de schaduw weer op. Het was echt een lome dag, zoals je ziet πŸ˜‰

Plog 14 september

Eind van de middag lopen we een klein rondje, en daarna krijgt Benthe eten. Vandaag staan er kippenekjes op het menu, volgens Benthe echt ‘Da Bomb’. Uiteraard eet ze die rauw πŸ™‚

Plog 14 september

Mijn zussen komen eten, en we laten Grieks bezorgen. Dat was smullen! Mmm, ik krijg spontaan weer trek als ik de foto zie…

Plog 14 september

Halloooo, ik lust ook wel een frietje hoor!

Plog 14 september

Een ijsje past er altijd nog wel bij!

Plog 14 september

Tegen half 9 laten we Benthe uit, en als we terugkomen is het gewoon al donker! Bleeegh, daar kan ik niet aan wennen hoor. Als we terug zijn, drinken we nog wat en dan gaan mijn zussen weer naar huis, en Benthe en ik naar bed πŸ™‚

Bedankt weer voor het meelezen en meekijken, tot de volgende plog!

11 Comments on Plog 14 september 2016: weer een warmterecord verbroken!

 1. Debbie
  19 september 2016 at 13:07 (6 jaren ago)

  Je auto is zooooo leuk! Hoe heb je dat gedaan als ik vragen mag? En die ussie met Benthe, zo schattig haha.
  Ik ben ook blij dat ik eindelijk weer met een dun dekbed kan slapen.

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  16 september 2016 at 12:06 (6 jaren ago)

  Oehh je auto, superleuk!! Lekker relaxed dagje

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  16 september 2016 at 06:21 (6 jaren ago)

  Gezelligheid kent geen tijd πŸ˜‰
  Heerlijk om zo te genieten van familie en zonnig zomerse temperaturen.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Hilde
  15 september 2016 at 20:24 (6 jaren ago)

  Wat gaaf je auto! Super zeg. En je jurkje is ook wow!! Hoelang doet Benthe met een knuffel eigenlijk? Hihi

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  15 september 2016 at 18:19 (6 jaren ago)

  Leuke plog en het was lekker en gezellig bij jou en Benthe β™‘

  Beantwoorden
 6. Nicole
  15 september 2016 at 16:40 (6 jaren ago)

  Erg leuk je auto!
  En het water loopt me in de mond bij het bord Grieks eten…..jummie!

  Beantwoorden
 7. Robin Valentine
  15 september 2016 at 16:37 (6 jaren ago)

  wat een leuke foto’s! en ijsjes zijn wel noodzakelijk met dit weer, zo warm!

  Beantwoorden
 8. Marion
  15 september 2016 at 16:31 (6 jaren ago)

  Hahahaha die ussie is zo ontzettend leuk! Die heerlijke kop van Benthe. De warmte, ik kan er (net als de dieren) ook niet goed tegen. Blij als het morgen is. Dan koelt het lekker af. Je auto is supertof!

  Beantwoorden
 9. Colindacolinda
  15 september 2016 at 13:53 (6 jaren ago)

  Voor mij mag het ook wel minder die warmte. Binkey en ik houden het altijd bij kleine rondjes lopen. Het is best gek deze temperaturen in september. Wij zijn gisteren laat wezen fietsen in verband met de warmte en ja het was om 20:00 schemerig en half 9 donker. Dus eigenlijk moet je rekening houden met de donkerte. Je auto is leuk geworden. Nou het wordt als het goed is vanavond al koeler.

  Beantwoorden
 10. Cindy
  15 september 2016 at 13:18 (6 jaren ago)

  Leuke foto’s, en ieuw die kippenekjes… En nee, niet herkenbaar, van die koffie. Lust het niet haha!
  Persoonlijk vind ik dit weer zalig, snap al het geklaag her en der op internet niet zo goed… Voor (huis)dieren is het minder fijn, dat vind ik wel sneu.

  Beantwoorden
 11. Sylvia
  15 september 2016 at 13:12 (6 jaren ago)

  Wowww, mooie je auto!
  Een lekker lome dag, en die foto van jullie 2 <3 <3 Benthe heeft zo'n vrolijk hoofd <3

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.