Plog 18 april 2016: zon, zee en de dierenarts

We zitten al op de helft van onze vakantieweek in Noordwijkerhout, wat gaat dat snel! Het weer is nu echt bijgetrokken, al is het hier aan de kust nog wel fris. Gisteren waren Benthe en ik een dagje “alleen”, Jori en Vincent waren de hele dag weg. En Benthe had een afspraak bij de dierenarts, maar daar vertel ik zo meer over. Eerst een uitgebreid verslag van de rest van onze dag!

Plog 18 april

Plog 18 april 2016

Goedemorgen! Dit is mijn uitzicht als ik wakker word β™₯ Ik heb de afgelopen nacht op de bank geslapen, omdat het bed hier in het huisje echt waardeloos ligt, na twee nachten kon ik bijna niet meer opstaan door de rugpijn. En gelukkig: de bank ligt een stuk beter! Dat wordt dus de rest van de week beneden kamperen πŸ™‚

Plog 18 april

Als ik de deur uit wil gaan om met Benthe te wandelen, blijken de broodjes al bezorgd te zijn. De bakker is vroeg vandaag!

Plog 18 april

Plog 18 april

Ik loop een rondje met Benthe over het park, het belooft een prachtige dag te worden! Het is nog wel ontzettend koud, ik geloof dat het op sommige plekken in Nederland zelfs gevroren heeft?

Plog 18 april

Nadat ik Benthe eten heb gegeven, maak ik mijn eigen ontbijtje klaar. Zo gek: thuis eet ik bijna nooit jam, maar op vakantie altijd, hihihi!

Plog 18 april

Benthe staat hoopvol te wachten tot er een stukje kaas op de grond valt. En verhip: dat gebeurt nog ook! πŸ˜‰

Plog 18 april

Ik ontbijt achter mijn laptop en beantwoord ondertussen wat mailtjes die binnen gekomen zijn, en lees de reacties op het artikel van die ochtend.

Plog 18 april

Na mijn ontbijt loop ik even naar de wasserette en zet een wasje aan. Daarna wilde ik eigenlijk een grote ronde met Benthe gaan lopen, maar die heeft geen zin en dus zijn we na tien minuten al weer terug.

Plog 18 april

Koffietijd!

Plog 18 april

Het terras van het huisje ligt precies in de zon en uit de wind, en daardoor is het al lekker genoeg om buiten koffie te drinken. Samen met de Prinses uiteraard πŸ™‚

Plog 18 april

Het is maandagochtend, en dus is er heel wat in de gaten te houden voor Benthe.

Plog 18 april

Daarna trokken Benthe en ik de bergen in, voor een lange wandeltocht…

Hahaha, grapje hoor! Deze foto stuurde mijn broer door, die is gisteren begonnen aan de beklimming van de Mount Everest. Stoer he?

Plog 18 april

Na de koffie maak ik een vakantie make-up look, deze laat ik jullie vanmiddag zien!

Plog 18 april

Nadat ik de was uit de wasmachine in de wasdroger heb gedaan, rijd ik met Benthe naar het strand (een kilometer of vier hier vandaan), we maken vandaag een wandeling door de duinen. Al met al doen we er ongeveer een uur over, een mooie wandeling!

Plog 18 april

Het was in de duinen warmer dan ik dacht, en ik was vergeten water mee te nemen, wat dom! Gelukkig kwamen we op een paar plekken een klein meertje met (volgens mij zoet, anders drinkt Benthe het niet) water tegen waar ze even lekker kon drinken en met haar pootjes in het water kon poedelen.

Plog 18 april

Ik heb niet de stoere genen die mijn broer heeft hoor, ik vond in mijn eentje door de duinen wandelen al uitdagend genoeg πŸ™‚

Plog 18 april

Na ongeveer een half uur sloegen we af en gingen we over het strand terug. Dat was nog best een flinke klim naar boven! Benthe liep hem fluitend een keer of vier, terwijl ik naar boven ploeterde door het mulle zand.

Plog 18 april

Plog 18 april

Plog 18 april

Joehoe, waar blijf je nou?

Plog 18 april

Plog 18 april

Plog 18 april

Ik zie je zo beneden wel!

Plog 18 april

Zondag was het hartstikke druk op het strand (logisch, met zulk mooi weer), maar gisteren was er echt niemand te bekennen. Behalve een blauwogig spikkelmeisje en haar vrouwtje dan πŸ™‚

Plog 18 april

Plog 18 april

Echt, ik kan wel foto’s blijven maken met dit mooie weer. Wat een prachtige kleuren krijg je dan toch aan het strand…

Plog 18 april

Na een kleine anderhalf uur zijn we weer terug in het huisje, waar ik eerst de tulpen bijtank. Niet normaal wat die aan water opslurpen, maar ze zijn wel prachtig!

Plog 18 april

Het was er niet meer van gekomen om het te doen voor ik vertrok, dus deed ik het gisteren maar: kwasten wassen. Ze zijn weer als nieuw!

Plog 18 april

Benthe ligt weer op haar inmiddels vertrouwde plekje buiten in het zonnetje. Ze gedraagt zich keurig en blaft nauwelijks als er mensen voorbij komen. Ze is alleen twee keer weg gelopen, toen ik haar had losgemaakt omdat ze naar binnen wilde, en toen opeens toch weer naar buiten ging zonder dat ik het in de gaten had. Gelukkig komt ze iedere keer wel meteen weer terug, hihihi!

Plog 18 april

Het was echt net aan in het zonnetje, zodra er een wolk voor de zon kwam was het even bibberen geblazen!

Plog 18 april

Ik zet nog even de make-up producten die ik voor mijn vakantie-look gebruikte op de foto.

Plog 18 april

Een tijdschrift lezen, ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst gedaan had. Ik had er vrijdag twee gekocht, en heb gisteren lekker een uurtje in de zon zitten lezen/bladeren. Heerlijk!

Plog 18 april

Rond 2 uur loop ik een stuk met Benthe vlakbij het park, door natuurgebied Langeveld. Dit is wel aanlijngebied, maar gelukkig vindt Benthe het niet erg om aan de riem te lopen.

Plog 18 april

Plog 18 april

Graaspauze!

Plog 18 april

Op de terugweg kwamen we langs een stuk gras waar een boomstronk lag, en hebben we even in het zonnetje gezeten/gelegen. Wat treffen we het met het weer!

Plog 18 april

Om half vier stapten we in de auto en reden we naar Heiloo, waar we een afspraak bij een osteopaat hadden. Benthe d’r achterpoot doet het niet zo lekker de laatste tijd, en de eigen dierenarts kon er niet zoveel mee. De osteopaat waar we nu naartoe gingen, heeft jaren geleden Beau zΓ³ enorm goed geholpen, dat ik er alle vertrouwen in heb dat hij Benthe nu ook wat verlichting kan bieden.

Ze bleek de nodige blokkades te hebben, waaronder twee ribben die niet goed op hun plaats zaten en twee ruggewervelschijven die niet flexibel genoeg bewegen. Hoewel Benthe het wel erg spannend vond, liet ze zich toch wel goed behandelen. Over een week of drie weten we of de behandeling aanslaat. Het enige nadeel is, dat ze nu tien dagen aan de lijn uitgelaten moet worden, dus renpartijen op het strand zijn er de komende dagen even niet meer bij. Maar gelukkig zijn er hier ook volop mooie plekjes om aangelijnd te wandelen met de hond.

Plog 18 april

Tegen half zeven waren we weer terug in ons huisje. Gelukkig hoefde ik niet te koken, er stond een heerlijke salade op me te wachten, ik kon zo aanvallen.

Plog 18 april

Benthe viel eigenlijk meteen als een blok in slaap, de behandeling was blijkbaar toch wel intensief. Ik heb de rest van de avond achter mijn laptop gezeten en ben lekker aan de slag geweest voor Beautyspots. Het was weer een mooie vakantiedag!

Bedankt voor het lezen, tot de volgende plog!

8 Comments on Plog 18 april 2016: zon, zee en de dierenarts

 1. Debbie
  19 april 2016 at 21:26 (6 jaren ago)

  Mooie foto’s zeg. Lijkt me een heerlijke plek om lekker tot rust te komen. Hoop dat Benthe baat gaat hebben van de behandeling. Is altijd vervelend als je huisdier iets heeft.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  19 april 2016 at 19:01 (6 jaren ago)

  Haha die bergtocht foto er ineens tussen πŸ™‚
  Leuke foto’s weer, en oh je was in Heiloo, daar woon ik hihi.
  Hopelijk gaat pootje Benthe snel weer beter!

  Beantwoorden
 3. MariΓ«lle
  19 april 2016 at 08:40 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijke foto’weer zeg! En wat grappig die ene foto van je broer er tussen πŸ˜› Wat vervelend dat Benthe last heeft, hopelijk lost dit het inderdaad een heel eind op!!

  Beantwoorden
 4. Mireille Mommers
  19 april 2016 at 07:26 (6 jaren ago)

  Hopelijk heeft Benthe baadt binden behandeling van de Osteopaat. Prachtige foto’s weer.

  Beantwoorden
  • Mireille Mommers
   19 april 2016 at 07:27 (6 jaren ago)

   Hè die autocorrect ook. Ik bedoel baadt bij de behandeling natuurlijk.

   Beantwoorden
 5. Marieke
  19 april 2016 at 06:41 (6 jaren ago)

  Wat leuk om te lezen en wat is het toch heerlijk aan het strand! En jeetje, helemaal naar Heiloo, dan was je wel bij mij in de buurt πŸ™‚

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  19 april 2016 at 06:37 (6 jaren ago)

  Mooie foto’s!
  Ik wens je sterkte en beterschap met Benthe….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.