Plog Groningen (september 2014)

De afgelopen dagen zijn we een paar dagen in de stad Groningen geweest (voor ons zo’n beetje aan de andere kant van Nederland, hihihi!). Ik laat je vandaag in een Plog wat foto’s zien van ons korte tripje!

Plog Groningen

Plog Groningen: 18 en 19 september 2014

We begonnen ons uitje bij Starbucks, ik vind het geweldig dat ze bij Meerkerk langs de snelweg zitten, van mij mogen ze dat op meer plaatsen doen!

Plog Groningen

’s Middags hadden we een High Tea bij Toet, een geweldig leuke bakkerij / winkel / toetjescafรฉ. We hadden het geboekt via een aanbieding van Flair, het is echt een aanrader!

Plog Groningen

Alles bij Toet wordt vers gemaakt, zonder kunstmatige toevoegingen. En dat proef je! Mijn favoriet waren de Scones met Clotted Cream, Lemon Curd en/of een heerlijke vruchtenmarmelade.

Plog Groningen

Twee prachtige Beauty-winkels naast elkaar: Skins Cosmetics en Beau. Ik was nog nooit in een Skins winkel geweest, dus ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat een prachtige merken… Bij Beau Make-up Stores verkopen ze merken als Sleek en The Balm. Wat ik uiteindelijk kocht, laat ik je morgen in een shoplog zien ๐Ÿ™‚

Plog Groningen

Groningen is een ontzettend gezellige stad, met veel leuke straatjes en bijbehorende cafeetjes en eettentjes. Het was natuurlijk prachtig weer, dus alle terrassen waren geopend.

Plog Groningen

De Universiteit, met fietsen zover je kunt kijken…

Plog Groningen

Plog Groningen

Bij ICI Paris XL krijg je momenteel (tot en met 28 september) met je Privilege-pas รฉn de bonnen die ik deze week per post ontving, 25% korting op het gehele assortiment. Ik besloot om er een paar hรฉle mooie producten, die al een tijd op mijn verlanglijstje stonden, mee te kopen. Ook deze laat ik je morgen zien!

Plog Groningen

’s Avonds aten we een hapje bij Cafรฉ Restaurant Hooghoudt (op het terras!), een echte aanrader als je in Groningen bent!

Plog Groningen

Ik had een heerlijke kipspies met tzatziki-saus, met daarbij gebakken aardappelpartjes. Smullen!

Plog Groningen

Als toetje namen we heerlijk Italiaans schepijs, mmmm…

Plog Groningen

We sliepen in het Hampshire City-hotel, midden in de stad. De kamer viel een beetje tegen (of misschien zijn we inmiddels te veel verwend?) en het bed was niet al te best, maar het ontbijt maakte alles goed: volop keuze uit allerlei lekkers! Een goede basis voor een nieuwe shopdag, hihihi!

Plog Groningen

Alweer een prachtige dag!

Plog Groningen

Naast Hooghoudt zit een enorm leuke winkel, Sostrene Grenes. Dit bleek een Deense keten te zijn, in Groningen zit de enige Nederlandse vestiging. Een winkel vol leuke ditjes en datjes, servies, hobby-spullen, speelgoed, lekkere theetjes: te veel om op te noemen. En alles voor een heel betaalbare prijs. Je moet er absoluut even binnen stappen als je er in de buurt bent. We zagen er dit leuke wit met zwarte stippen-servies, onze naam stond er op geschreven (maar we hebben het niet gekocht hoor, we hebben al een prachtig servies thuis in de kast staan).

Plog Groningen

Wij rekenden af aan kassa 31 ๐Ÿ™‚

Vrijdag zijn we halverwege de middag weer vertrokken uit Groningen, om alvast een stukje naar het zuiden af te zakken. ’s Avonds hadden we een etentje (met daarna alweer een hotel-overnachting) in Raalte. De foto’s daarvan zie je morgen in This is my Life terug.

Ben jij weleens in Groningen geweest?

7 Comments on Plog Groningen (september 2014)

 1. Marije
  22 september 2014 at 20:11 (8 jaren ago)

  Sostrene Grene vind ik echt een geweldige winkel! Daar zouden gewoon vรฉรฉl winkels van moeten zijn in Nederland. En Toet kende ik nog niet, die ga ik onthouden voor als ik nog eens iets leuks wil doen met mijn zusje ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 2. jacquelien
  21 september 2014 at 21:11 (8 jaren ago)

  leuke foto’s en plog
  Groningen blijft een leuke stad in mijn studietijd menig uurtje doorgebracht.
  kom er nu nog regelmatig om even te shoppen ondanks dat ik nu dichterbij Leeuwarden woon ga ik het liefst naar Groningen.
  en dat hotel heb ik ook meerdere keren geslapen en vond de kamers ook wat tegenvallen ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 3. Bianca
  21 september 2014 at 15:39 (8 jaren ago)

  Het ziet er allemaal zo leuk/lekker en gezellig eruit! x

  Beantwoorden
 4. Krista
  21 september 2014 at 15:04 (8 jaren ago)

  Wat een leuk stuk, gezellig is Groningen hรจ! By far mijn favoriete shopstad! Ik ben benieuwd naar wat je allemaal gekocht hebt!!

  Beantwoorden
 5. margriet kuper
  21 september 2014 at 11:38 (8 jaren ago)

  leuk om te lezen…wel grappig; je bent uiteindelijk in een ander hotel geweest dan ik bedoelde; deze kende ik niet echt,maar vlak buiten de stad is nog een grote hampshire…maar dit is qua locatie natuurlijk ideaal…

  Beantwoorden
 6. Cindy
  21 september 2014 at 11:01 (8 jaren ago)

  Wat een heerlijke eetfoto’s, krijg op slag trek haha! (heb nog niet ontbeten…). Ben er zelf nog nooit geweest, maar lijkt me super om daar te shoppen. Voor mij ook te ver ben ik bang, voor een dagje. Woon in de kop van Noord Holland, en als ik met de trein ga moet ik onderlangs, via Utrecht. Wellicht eens een weekendje van maken ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  21 september 2014 at 10:25 (8 jaren ago)

  Dat ziet er heel gezellig uit! Ik ben er zelf nog nooit geweest en voor een dagje winkelen is het ook te ver, helaas.
  Jullie hebben het heel erg getroffen met het weer ๐Ÿ˜Ž

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.