Plog Kerst 2017: Sinterkerst, sjoelen en de familie Klorofil

Afgelopen twee dagen vierden Benthe en ik Kerst, en ergens halvewege Eerste Kerstdag besloot ik spontaan om te gaan ploggen. Zo kunnen jullie gezellig meekijken hoe wij onze eerste Kerst in ons nieuwe huis vierden!

Plog KerstPlog Kerst 2017

Vorig jaar heb ik rond Kerst een plog-driedaagse gehouden, dit jaar had ik er eigenlijk geen plannen voor. Maar halverwege Eerste Kerstdag bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om één grote Plog Kerst 2017 te maken. Ik had inmiddels al de nodige foto’s gemaakt, en besloot om 1 plog van beide Kerstdagen te maken.

Ik stond Eerste Kerstdag rond kwart voor acht op, en na het douchen en aankleden gingen we een rondje lopen. Mijn bedoeling was een klein rondje, en dan na het ontbijt een grotere ronde, maar Benthe besloot anders 🙂 We liepen meteen een grote ronde van bijna een uur, en zo had ik meteen wat voorsprong op de kerstkransjes, hihihi!

Plog KerstIk vind het heerlijk om op zulke dagen ’s ochtends in alle vroegte buiten te lopen, als het nog lekker stil is op straat.

Plog KerstOnze Kerstoutfit: ik droeg mijn nieuwe rode appeltjesjurkje van Tante Betsy, gecombineerd met groen en roze. Benthe had haar roze flamingo halsband aan ♥

Plog KerstRond half twaalf waren we bij mijn zus en haar gezin, waar we eerst uitgebreid gebruncht hebben. Ik was blij dat ik eerder op de ochtend al de nodige calorieën verbrand had met het wandelen 😉

Plog Kerst Plog KerstNa de brunch hebben we ons traditionele potje sjoelen gedaan. En zoals je ziet is dat een heel serieuze aangelegenheid, hahaha!

Plog KerstBenthe vermaakte zich ondertussen prima met een heerlijk stuk gedroogd vlees.

Plog KerstSinterKerst

Rond twee uur waren ook mijn andere zus en haar gezin er, en konden we eindelijk, eindelijk onze surprises gaan uitpakken. We zouden eigenlijk de zondag na mijn verhuizing Sinterklaas vieren, maar door de sneeuw was dat toen niet doorgegaan. En dus hadden we nu SinterKerst viering.

Plog KerstEr waren weer prachtige surprises gemaakt!

Plog KerstMijn schoonzusje had voor mij een prachtige make-up doos gemaakt, met zelfs de make-up kwasten erbij gemaakt 🙂

Plog KerstIk kreeg onder andere dit boek ‘Lykke’ van Meik Wiking, de schrijver van het boek ‘Hygge’. Vinden jullie het leuk om hier binnenkort een review over te lezen?

Plog KerstNa de surprises en koffie met taart was het tijd voor de kadootjes…

Plog Kerst… Heel veel kadootjes!

Plog KerstBenthe lag ondertussen te slapen, maar uitpakken gaat ook prima in de lig-modus hoor!

Plog Kerst Plog KerstMijn moeder had voor Benthe en de andere twee huisdieren in de familie een prachtig kleedje gehaakt, zo lief! Benthe ging er meteen op liggen slapen ♥

Plog KerstKerstdiner

Nadat alle kadootjes uitgepakt waren, was het tijd om aan het diner te beginnen. We hadden allemaal een gang voor onze rekening genomen. We begonnen met een aantal heerlijke kleine hapjes zoals carpaccio en meloen met rauwe ham.

Plog KerstDaarna was het tijd voor het hoofdgerecht: verschillende soorten vlees, ovenfrietjes, zelfgemaakte appelmoes en een Griekse salade. Jammie!

Plog KerstIk had het nagerecht voor mijn rekening genomen, mijn favoriete gang 🙂 Ik had twee soorten IJssalonsmaken van Hertog ijs, bramen en frambozen, slagroom en een kletskopcrumble. Het was best goed geslaagd al zeg ik het zelf.

Plog KerstIk heb gewoon twee keer een bakje vol geschept en opgegeten ♥

Plog KerstToen we thuis waren, kregen we de foto’s van de huisdieren op hun nieuwe kleedje via de app. Het hondje van mijn zus op haar nieuwe kleedje.

Plog KerstEn Midas, de senior kater van mijn schoonzusje 🙂

Plog KerstBenthe en ik lagen rond kwart over tien op bed, en vielen meteen in slaap.

Plog KerstTweede Kerstdag

Tweede Kerstdag heb ik weer tot een uur of half acht geslapen, en Benthe zelfs nog een half uurtje langer.

Plog KerstVoor het ontbijt hebben we eerst een klein rondje gelopen, Benthe was duidelijk nog een beetje moe van de dag ervoor.

Plog KerstOntbijt op de bank met mijn meisje naast me ♥

Plog KerstNa het ontbijt liepen we weer een grote ronde, wat heerlijk dat de zon af en toe weer tevoorschijn kwam! Daar knapt een mens van op zeg!

Plog KerstEn dan is er koffie, lekkere koffie…

Plog KerstNa de koffie heb ik mijn haar geföhnd, was opgehangen en een OOTD foto gemaakt. Ik had gekozen voor het leuke Pieper setje (rokje en shirt) van Tante Betsy met een groene panty en een blauw vestje wat ook van Tante Betsy is.

Plog KerstIk had nog geen tijd gehad om mijn kadootjes op te ruimen, dus ik besloot om dat eerst maar eens te doen.

Plog KerstDit is mijn surprise, hij krijgt een mooi plekje!

Plog KerstNaast het boek ‘Lykke’ kreeg ik een Rice agenda, een boek over Hoogsensitiviteit, leuke opbergmandjes van Rice, een heerlijke set showergel en bodycrème van Hema, een te gekke deurbel van Rice en een chocolade letter.

Plog KerstVan mijn moeder kreeg ik dit bijzondere cadeau. Ik had vroeger de Magische Speelboom, alleen was mijn kleine broertje er bovenop gaan staan, waardoor de halve verdiepingsvloer afgebroken was. Het was geplakt met plakband, maar het was natuurlijk nooit meer hetzelfde. Mijn moeder vond deze nog bijna helemaal intacte Speelboom bij een tweedehands winkeltje, en heeft hem voor mij gekocht ♥

Plog KerstHet kleine broertje moet veiligheidshalve in de lift blijven staan 😉

Plog KerstAan het eind van de ochtend zijn we naar het bos gereden, de zon scheen inmiddels uitbundig. Wat was dat genieten, na zo lange tijd somber en donker weer te hebben gehad! Benthe heeft weer heerlijk lopen struinen, en gespeeld met soortgenootjes.

Plog KerstPrachtig stukje ♥

Plog Kerst Plog KerstTeit voor…

Toen we weer thuis waren van het bos, heb ik een broodje gegeten en ondertussen nog even van de 30% korting bij Teitloos geprofiteerd. Ik had van diverse mensen wat geld gekregen voor mijn nieuwe huis, en dat heb ik besteed aan iets heel moois. Je ziet het binnenkort wel voorbij komen in de home tour 🙂

’s Middags hadden we visite, mijn collega en haar man kwamen naar ons nieuwe huis kijken. We hebben ook nog een lekkere ronde door de wijk gelopen, wij hebben de vitamientjes Z dus optimaal benut 🙂

Plog Kerst

Verder heb ik niet zoveel meer gedaan: een wasje opgeruimd, een klein rondje met Benthe gelopen en daarna samen gerelaxed op de bank. Voor het avondeten had ik stoofpeertjes met aardappelpuree en een stukje stoofvlees, best Kerstig toch?

Plog Kerst

Benthe heeft de hele dag en avond best veel geslapen, ik denk dat ze het nodig had ♥

Plog KerstAls ’toetje’ had ik kerstkransen, daar kan ik me echt helemaal ongans aan eten, hihihi!

En toen zat Kerst 2017, en het mega lange weekend, er al weer op. Morgen (vandaag als jullie dit lezen) moet ik weer gewoon werken, mijn snipperdagen waren op voor dit jaar. Maar ach, ik vind het eigenlijk ook nooit erg om te werken met deze dagen hoor, er heerst dan toch een andere sfeer op kantoor, en op de weg is het heerlijk rustig. Benthe mag ook nog een dagje mee naar kantoor, dus dan is het toch een beetje speciaal.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken in deze Kerstplog ♥

20 Comments on Plog Kerst 2017: Sinterkerst, sjoelen en de familie Klorofil

 1. Claudia Diependaal
  29 december 2017 at 19:09 (5 jaren ago)

  Die retro boom is geweldig mijn zusje en ik hadden hem vroeger ook. Mijn moeder kreeg hen laatst van een vriendin zomaar, oma hasr kleinkinderen er niets meer mee deden. Ik es verrukt van blijdschap ik had die van mij aan mijn kleinkinderen willen geven. Maar helaas doe van ins was spoorloos. Zo blij met dit exemplaar. Je kunt ze ook nieuw kopen in retro winkels 90 euro is niets pfff.

  Beantwoorden
  • Claudia Diependaal
   29 december 2017 at 19:10 (5 jaren ago)

   Als ik bij jou een reactie tik. Kam ik het begon niet altijd zien. Vandaar de spelfouten sorry!

   Beantwoorden
 2. Hennie
  28 december 2017 at 06:19 (5 jaren ago)

  Wat een ontzettend leuke surprise heb je gekregen. Dat moet een behoorlijke klus zijn geweest. Ik had vroeger ook een tree-house! Ik werd spontaan jaloers toen ik hem op de foto zag. Wat geweldig! Ik weet nog hoe het voelde om de boom dicht te klikken 🙂 Fijne jaarwisseling Natas – als ik je niet meer spreek. Zal vast wennen zijn in je nieuwe huisje. Ik droomde overigens vannacht dat er komend jaar een nieuwe meneer in je leven komt! 🙂

  Beantwoorden
 3. Mireille
  27 december 2017 at 19:12 (5 jaren ago)

  Volgens mij heb jij je prima vermaakt deze kerst.
  Heerlijk al die diertjes op hun zelfgemaakte kleedjes, ik geloof dat ik een zwak voor de rode kater van je schoonzus heb.
  Ach nog twee daagjes werken en dan weer een lang weekend.
  Op naar 2018

  Beantwoorden
 4. Marguerita
  27 december 2017 at 15:14 (5 jaren ago)

  Leuk! Wat een gave surprise, schattig die dekentjes en die boom! Die had ik vroeger ook 🙂

  Beantwoorden
 5. Manon
  27 december 2017 at 14:30 (5 jaren ago)

  Wat heb je ontzettend leuke dagen gehad zeg!

  Beantwoorden
 6. Annette
  27 december 2017 at 13:59 (5 jaren ago)

  Wat een mooie surprise zeg leuk gedaan hoor. Ik ben ook heerlijk verwend met de kerst. Kreeg ook twee boeken, een kookboek van jamie Oliver en een thriller. Wil graag wat lezen over de boeken die je hebt gekregen, leuk!

  Beantwoorden
 7. Jori
  27 december 2017 at 13:55 (5 jaren ago)

  Je hebt gezellige dagen gehad.Leuk zo’n boekrevieuw,ben ook benieuwd hoe dit boek over hsp is.

  Beantwoorden
 8. Miranda
  27 december 2017 at 12:18 (5 jaren ago)

  Het was een gezellige Sinterkerst met z’n allen ♡
  Leuke foto’s! 🙂

  Beantwoorden
 9. Hendrickje
  27 december 2017 at 11:37 (5 jaren ago)

  Wat een leuk verslag en wat leuk om al die mooie surprises te zien, iedereen maakt er echt werk van, dat is leuk. Het ziet er uit als twee gezellige dagen en het klinkt alsof je er ook al tijden woont.
  Voor Benthe had je moeder flink moeten haken om op haar kleedje te passen. Erg leuke vlog Natasja.

  Beantwoorden
 10. Mariëlle
  27 december 2017 at 11:18 (5 jaren ago)

  Wat een leuke surprise! En super leuke cadeautjes ook 🙂

  Beantwoorden
 11. Tamara
  27 december 2017 at 10:29 (5 jaren ago)

  Wat een heerlijk verslag! En wat word er geweldig goed geknutseld bij jullie, wauw! Geweldig gaaf je Rice bel !!
  Heerlijke gezellige dagen, je geniet zo mee door het lezen alleen al! Leuk dat jullie allemaal een gang verzorgen, schept ideeën 😉

  Fijne dag vandaag ❤️

  Beantwoorden
 12. bychristiana
  27 december 2017 at 09:52 (5 jaren ago)

  Wat een super lieve en bijzondere cadeaus heb je dit jaar gekregen. Die surprise is ook echt helemaal ‘jij’! Fijn dat je het naar je zin gehad hebt.

  Beantwoorden
 13. Judith Renken
  27 december 2017 at 09:46 (5 jaren ago)

  Heerlijk verslag om te lezen. Een revieuw van het boek Lykke lijkt me leuk; deze heb ik ook van Sinterklaas gekregen. Er ‘moet’ eerst nog een ander boek uit voordat ik in deze ga beginnen. Het ziet er in ieder geval al net zo mooi uit, met leuke illustraties als Hygge.
  Werk ze vandaag.
  Groetjes, Judith.

  Beantwoorden
 14. Yolanda
  27 december 2017 at 09:24 (5 jaren ago)

  Fijn dat je zo genoten met je lieve familie ik heb genoten van je blog

  Beantwoorden
 15. Nicole
  27 december 2017 at 09:05 (5 jaren ago)

  Wauwww,die speelboom!
  Wat gaaf zeg dat je moeder die nog gevonden heeft……jeugdsentiment.
  Leuke en gezellige foto’s.

  Beantwoorden
 16. Heidi
  27 december 2017 at 08:40 (5 jaren ago)

  Gezellig. Helemaal mee genoten.

  Beantwoorden
 17. Marije
  27 december 2017 at 08:12 (5 jaren ago)

  Wat een leuke dagen heb je gehad en wat ben je verwend!

  Beantwoorden
 18. chucky1012
  27 december 2017 at 07:23 (5 jaren ago)

  Zo een leuke vlog!
  Mooie suprise was er voor jouw gemaakt.
  Prachtige kleedjes die je moeder had gemaakt.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 19. Cindy
  27 december 2017 at 07:12 (5 jaren ago)

  Leuk verslag, ziet er allemaal gezellig uit, en wat een verwennerij met al die cadeautjes. En wat leuk zeg, die foto’s met de dieren op de kleedjes, wat leuk gemaakt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.