PREP Skin Protective Creme

Een multifunctioneel inzetbare crème die al in 1936 in Nederland werd geïntroduceerd, en toen al in bijna ieder gezin in Nederland deel uitmaakte van de huisapotheek. Een crème die zoveel jaren later terug van weggeweest is, nog net zo’n succesformule als toen. Vandaag vertel ik je er meer over: PREP Skin Protective Creme.

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme: veelzijdige huidbescherming voor het hele gezin

PREP Skin Protective Creme komt van oorsprong uit de Verenigde Staten en werd daar door een productie-chemicus, genaamd Mark W. Allen, bedacht. Hij startte met de ontwikkeling van het merk in 1860. Tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog vond PREP zijn weg naar Italië, Zuid-Afrika en ook Nederland, waar het merk uitgroeide tot een begrip gedurende meer dan 80 jaar.

Al die jaren is de formule van PREP Skin Protective Creme onveranderd gebleven: Why change a winning team? De creme is een tijd lang van de Nederlandse markt verdwenen geweest, maar sinds kort zijn de producten weer verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en apotheken! Niet alleen de formule is nog steeds hetzelfde, de verpakking is ook lekker retro, ik houd er van!

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme: ingrediënten

PREP Skin Protective Creme dankt zijn veelzijdige verzorgende werking aan een unieke samenstelling van etherische oliën en plantenextracten als kamfer, menthol, pepermunt, klaver en tijm. Kamfer en Menthol staan bekend om hun verkoelende, verzachtende en verzorgende werking. De crème bevat Thymol, een werkstof die van nature voorkomt in tijm-extract, en de toegevoegde werkstof triclosan, beiden hebben sterke antiseptische eigenschappen.

De crème heeft een frisse, beetje kruidige geur, die bij het aanbrengen wel een beetje scherp kan zijn, maar eenmaal ingetrokken aangenaam is.

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme: multifunctioneel inzetbaar

PREP Skin Protective Creme is voor ontzettend veel doeleinden te gebruiken. Hij werkt verzachtend en versoepelend bij een droge, schrale huid, verkoelt en werkt vochtregulerend en verzachtend bij een door de zon verbrande huid, verzacht en kalmeert een geschaafde of geïrriteerde huid en helpt de kans op littekenvorming voorkomen. Daarnaast kan hij ingezet worden als scheercrème voor de gevoelige huid, zowel voor mannen als vrouwen, maar ook als kalmerende en verzorgende huidbalsem ná het scheren. Vermoeide en pijnlijke voeten knappen op van een massage met PREP Skin Protective Creme, doordat deze de bloedsomloop stimuleert, tevens verfrist de creme bij zweetvoeten. De creme biedt ook verlichting bij insectenbeten, de huid wordt direct verzacht en verkoeld, waardoor jeuk en/of pijn afnemen. Met recht een alleskunner dus!

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme

Ik gebruikte PREP Skin Protective Creme op verschillende manieren. Als eerste heb ik hem als scheercrème gebruikt, onder de douche. Hij zorgt er voor dat het mesje makkelijk over mijn huid glijdt, alleen smelt de crème door het warme water wel snel weg op mijn huid. Ik zet daarom het water even op ‘kraan-stand’, zodat ik wel tussendoor mijn mesje kan afspoelen (dat is wel nodig, anders slippen de mesjes dicht), maar de crème niet van mijn huid spoelt. Het scheren gaat makkelijk, en mijn huid voelt nadien lekker zacht aan. Ook na het scheren is de creme fijn om te gebruiken: hij kalmeert en verzacht mijn huid, en vermindert klein irritaties.

Daarnaast heb ik de crème als handcrème gebruikt, hiervoor is hij heerlijk. In eerste instantie voelen mijn handen een beetje stroef na het insmeren, maar als de creme eenmaal is ingetrokken, voelen ze glad en zacht, en zijn ze bovendien veel beter bestand tegen het koudere weer. Kloven zijn dankzij PREP tot nu achterwege gebleven deze winter, maar toen ik een klein snijwondje aan mijn vinger had (van een envelop, de meest pijnlijke kleine snijwondjes), verzachtte de crème de pijn direct en genas het wondje snel. Ook mijn voeten knappen voelbaar op van deze bijzondere crème, na een dagje shoppen is een massage met PREP voldoende om weer frisse en fitte voetjes te hebben! Tegen irritatie van insectenbeten heb ik de crème niet kunnen proberen, het is niet de juiste tijd van het jaar daarvoor.

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme doet in eerste instantie vrij stevig aan, hij heeft wat weg van een bodybutter. Maar als je eenmaal gaat smeren, smelt de crème als het ware op de huid en verandert in een heel zachte, soepele textuur die heel goed en snel intrekt.

Op de verpakking staat “Huidbescherming voor het hele gezin”, ik heb dit heel letterlijk genomen, hihihi! Benthe heeft in de wintermaanden altijd snel last van rode, geïrriteerde liezen, zeker als het wat kouder is. Ik heb de crème gedurende een week iedere dag aangebracht en in de huid gemasseerd, waarbij ik al meteen merkte dat het aangenaam voelde: ze gaat er helemaal voor liggen, op de rug, met de poten wijd, hahaha! Al na een paar dagen verdween de ergste roodheid, haar huid was na een week veel rustiger. Hier gaan we dus zeker mee door tot het voorjaar is!

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme

PREP Skin Protective Creme is verkrijgbaar in een pot van 250 ml (€ 14,50) en een tube van 125 ml (€ 8,50). Hoewel een pot natuurlijk prima kan voor in huis, en zeker bij een groot gezin prettig is qua formaat, gaat mijn voorkeur uit naar de tube. Deze is nu eenmaal makkelijker mee te nemen, en doseert makkelijker en hygiënischer.

PREP Skin Protective Creme

Ik snap helemaal waarom PREP Skin Protective Creme vroeger al in ieder huis een plekje had in de thuisapotheek, ik kan inmiddels ook niet meer zonder!

PREP Skin Protective Creme is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en apotheken, meer informatie vind je op de website Direct-help.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on PREP Skin Protective Creme

 1. Vera
  29 januari 2015 at 13:57 (7 jaren ago)

  Ik ben fan! Gebruik het na het epileren van mijn wenkbrauwen, na het waxen, op mijn handen en op mijn droge voeten.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  28 januari 2015 at 13:11 (7 jaren ago)

  Volgens mij gaat die crème het weer goed doen in Nederland. Ik ben benieuwd of het ook een positief effect heeft op jeuk door psoriasis.

  Beantwoorden
  • Ellen
   5 mei 2020 at 14:09 (2 jaren ago)

   1 tube van 125 gram bij psoriasis geschubde huid dochter ze vind heerlijk tegen de jeuk maar nog te kort gebruikt voor verbetering. Hebt u inmiddels ervaring met prep bij psoriasis?

   Beantwoorden
 3. Jori
  28 januari 2015 at 08:59 (7 jaren ago)

  Echt een product wat je gewoon in huis moet hebben… ik ga kijken of ik zo’n tube kan vinden.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  28 januari 2015 at 08:17 (7 jaren ago)

  Dit ken ik helemaal niet maar het klinkt super handig.
  De prijzen vallen me erg mee 😉

  Beantwoorden
 5. Sonja
  28 januari 2015 at 07:55 (7 jaren ago)

  Ik heb het ook in huis, heerlijk!
  Gebruikt door mijn man na het scheren, vind het geweldig.
  Weinig van nodig!

  Beantwoorden
 6. Mireille
  28 januari 2015 at 07:41 (7 jaren ago)

  Ik ken het helemaal niet. Maar klinkt als een heel handig product.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.