Princess Cottongrass (Lush Gorilla Perfume)

Bij mijn laatste bezoek aan de Engelse webshop van Lush (klik hier voor een shoplog) heb ik één van de Lush Gorilla Perfumes mee besteld. Gorilla Perfume is een speciale ‘afdeling’ binnen Lush met eigen, unieke parfums. Je vindt hier geen alledaagse geuren, maar bijzondere geurencombinaties die je vaak verrassen. Ik koos voor Princess Cottongrass, in eerste instantie vooral aangetrokken door de naam. Ik vertel je hoe dit parfum mij bevalt!

Princess Cottongrass

Princess Cottongrass Perfume

De Lush Gorilla Perfumes zitten verpakt in kartonnen kokers. Het past wel bij de eenvoudige, maar toch opvallende verpakkingen van de andere Lush producten. Maar geen doosje wat een plekje op mijn mooie make-up tafel krijgt, hihihi!

Princess Cottongrass

Het flesje parfum zit verpakt in een leuk retro vloeipapiertje. Leuke tip die ik onlangs bij Otentic Perfumes kreeg: spray het vloeipapier in met het parfum, en leg dit tussen je kleding of lingerie ♥

Princess Cottongrass

Ook de flesjes zelf zijn eenvoudig: vierkant en recht, met een zilverkleurige dop. Het etiket vind ik prachtig, een handgeschilderde katoenplant.

Princess Cottongrass

A secretive scent inspired by the Swedish tale of a lost princess who waits by a lake in the forest, hoping to reclaim the golden heart necklace she lost to the depths. Walk along the lakeside where you may see the slender cottongrass plants watching over the water and you will know she is still waiting. A delicate alien floral, both sweet and distant as it blossoms on your skin.

In het begin is Princess Cottongrass heel groen van geur, echt zo’n intense, frisse bosgeur. Al snel mengt de groene geur zich met een zoete, bloemige geur en wordt de geur ook wat zachter. Uiteindelijk blijft er een bloemige, ‘roze’ geur over, deze blijft zeker een uur of 5 à 6 aanwezig op mijn huid. Princess Cottongrass is zeker geen standaardgeur, en ik moest in eerste instantie wel even door de intense groene geur heen ‘prikken’, maar uiteindelijk is het één van mijn favoriete geuren van dit moment geworden. Heerlijk!

Princess Cottongrass

Ingrediënten

Princess Cottongrass bevat voornamelijk essentiële oliën, zoals Dennenolie, Neroli (♥), Brandnetel en Viooltjes.

Princess Cottongrass

Princess Cottongrass Perfume kost 36 GBP voor 30 ml, dit bijzondere parfum is helaas alleen in Engeland te koop. Maar als je in één van de Nederlandse Lush winkels bent, zou ik de andere parfums zeker eens gaan ruiken, ze zijn de moeite waard!

Ken jij de Lush Gorilla Perfumes al?

7 Comments on Princess Cottongrass (Lush Gorilla Perfume)

 1. Hilde
  24 augustus 2016 at 22:35 (6 jaren ago)

  Ik ken hem niet. Ik weet niet of ik een geur zo op de gok zou kopen eigenlijk. Lijkt mij lastig. Gelukkig is ie jou helemaal goed bevallen! Flesje hou ik van qua uitstraling.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  24 augustus 2016 at 09:09 (6 jaren ago)

  Deze klinkt heerlijk. Vind sommige Lush geuren zo lekker. Heb er nog wat staan, kleine beetjes nog maar. Dus ook maar weer eens wat bestellen in de UK.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle M
  24 augustus 2016 at 08:54 (6 jaren ago)

  Ik heb nog geen enkele parfum geprobeerd van Lush, dat moet ik toch echt eens gaan doen!

  Beantwoorden
 4. marije
  24 augustus 2016 at 08:50 (6 jaren ago)

  Wat een grappig verhaal bij de parfum. Als je de naam ziet zou je niet denken dat die geurnoten erin zitten. Klinkt goed!

  Beantwoorden
 5. Jacqueline
  24 augustus 2016 at 07:55 (6 jaren ago)

  Ik heb hem ook. Heerlijk vind ik ‘m.
  Ik vind hem wat. lijken op de solid perfume Go Green van een aantal jaren geleden, denk rond 2008 ofzo.
  Die vond ik zo lekker groen, maar die was snel uit de collectie. Ik rook deze bij Lush Oxford street en in mijn mandje gegooid.

  Beantwoorden
  • Natasja
   24 augustus 2016 at 13:34 (6 jaren ago)

   Leuk om te horen dat jij hem ook hebt en ook zo lekker vindt. Go Green ken ik niet, volgens mij kende ik Lush in 2008 nog niet, hihihi!

   Beantwoorden
 6. chucky1012
  24 augustus 2016 at 06:23 (6 jaren ago)

  Dat klinkt zo goed!
  Erg jammer dat het niet hier te koop is.
  Leuk dat je op zo een vloeipapier kan sprayen en tussen kleding leggen etc..

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.