Priti NYC eco-vriendelijke nagellak

Het nagellakmerk Priti NYC bestaat al weer ruim tien jaar, het is één van de eerste luxe, eco-vriendelijke nagellakmerken. Oprichtster en eigenaresse Kim D’Amato kwam op het idee van natuurlijke nagellak toen ze zwanger was, en geen nagellak met allerlei giftige toevoegingen wilde gebruiken. Inmiddels bestaat het assortiment uit meer dan alleen maar nagellak, ik laat je in dit artikel één van de nieuwe voorjaarskleurtjes én de 100% natuurlijke Soy Nail Polish Remover zien!

Priti NYC

Priti NYC: veilig voor je nagels

Dat nagellak en nagellak remover niet altijd even goed zijn voor je nagels, weten we allemaal. Maar ja, een mooie kleur op je nagels staat zo leuk! Gelukkig zijn er merken als Priti NYC, deze nagellak is vrij van schadelijke stoffen als Tolueen, Dibutylflalaat, Fomaldehyde, Xylene, Kamfer en TPHP. Bovendien hebben de nagellakjes een UV-filter, om verkleuren van je nagels tegen te gaan. Genieten van een mooie kleur, zonder de schadelijke effecten, dat klinkt goed!

Priti NYC

Ik begin met (wat ik zelf vind) het meest bijzondere product: een 100% natuurlijke, biologisch afbreekbare nagellakremover: de Priti NYC Soy Nail Polish Remover. Hoewel ik nooit een nagellakremover met aceton gebruik (dat is echt zó ontzettend slecht voor je nagels), merk ik toch dat de reguliere removers mijn nagels en nagelriemen uitdrogen, zeker als ik regelmatig van nagellakkleur wissel, of tijdens een swatch-sessie. Deze remover belooft de nagels en nagelriemen niet uit de drogen en, ook heel belangrijk, er komen geen giftige dampen vrij bij het gebruik ervan, hij is volledig geurloos.

Priti NYC

De ingrediënten in reguliere nagellakremovers die onder andere voor uitdroging van je nagels en nagelriemen zorgen zijn alcohol, isopropyl, benzofenon aceton, butyl acetaat en parabenen. In de Soy Nail Polish Remover van Priti NYC vind je niets van dit alles, deze bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten en zelfs oliën, die ervoor zorgen dat je nagels niet uitdrogen tijdens het verwijderen van je nagellak.

Nu klinkt dat natuurlijk ontzettend goed, maar de belangrijkste vraag is voor mij toch: werkt het? Ik heb de remover hiervoor op drie manieren getest: op puur de nagellak van Priti NYC zelf, op de nagellak van Priti NYC met daaroverheen een laag sneldrogende topcoat van INM Out the Door, en op een ander merk nagellak.

In het eerste geval, met alleen de Priti NYC nagellak, ging het verwijderen van de nagellak prima, ik merkte hierbij geen verschil met een reguliere nagellakremover (maar eigenlijk had ik ook niet anders verwacht). Met een laag INM Out the Door topcoat eroverheen en bij een ander merk moet ik wel wat harder/langer boenen, eerlijk is eerlijk. Maar ook dan verwijdert de natuurlijke remover mijn nagellak uiteindelijk wel gewoon goed, eigenlijk boven verwachting. En nadien voelen mijn nagels en nagelriemen niet droog, maar zijn ze zelfs voorzien van een laagje verzorgende olie. Ja, ik ben erg onder de indruk!

Priti NYC

Geïnspireerd door het mooie en nostalgische eiland Martha’s Vineyard in New England komt PRITI NYC dit voorjaar met een prachtige collectie nagellak in zomerse kleuren. Vier lakken waarvan de naam minstens net zo mooi is als de kleur: Dancing Queen, Secret Garden Rose, Rabbit Foot Clover en Starry Eyes. Dancing Queen is een vrolijke, zoet-roze kleur. Secret Garden Rose is prachtig lichtroze, Rabbit Foot Clover is een mooie nude-tint en Starry eyes is zachtblauw van kleur. De voorjaarscollectie heeft de toepasselijke naam ‘Spring in Martha’s Vineyard’ gekregen.

Uit de nieuwe voorjaarscollectie van Priti NYC testte ik het kleurtje Rabbit Foot Clover (wat een schattige naam ♥), een mooie natuurlijke beige kleur. Priti NYC belooft dat de nagellak snel droogt, lang meegaat en een mooie finish heeft.

Priti NYC

Tijdens het aanbrengen merk ik direct dat ik met een nagellak van kwaliteit te maken heb: Rabbit Foot Clover brengt ontzettend fijn aan, dekt uitstekend in twee laagjes en heeft een mooie glanzende finish. Ook de houdbaarheid is prima: pas na vier dagen (waarbij ik de vierde dag veel in het huishouden bezig ben geweest) verschijnt er dusdanige tipwear dat ik de nagellak van mijn nagels verwijder. Chippen doet hij sowieso niet, en met een goede topcoat kun je er makkelijk nog 1 of 2 dagen aan vastplakken. Ook hier niets dan lof over de kwaliteit van deze fijne nagellak, die ook nog eens stukken beter voor mijn nagels is.

Ik vind de kleur erg mooi, zeker voor een natuurlijke look, maar ik denk dat hij over een maandje of twee, als mijn handen wat meer kleur hebben, nog net iets mooier staat.

Priti NYC nagellak is bij Heavenly Pure verkrijgbaar in 13 prachtige kleuren (A Time’s Rose staat op mijn verlanglijstje voor komende zomer), de lakjes kosten € 14,95 per stuk (verzending is bij Heavenly Pure gratis, zowel in Nederland als naar België). Alle lakjes bevatten silica, waardoor je tijdens het dragen je nagels ook nog eens op een natuurlijke manier verstevigt. In het assortiment vind je tevens een Base & Topcoat in één, een nagelversterker en de Soy Nail Polish Remover (€ 13,95). Heavenly Pure heeft hiermee weer een prachtig merk erbij in haar assortiment!

Wissel jij vaak van kleur op je nagels?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Priti NYC eco-vriendelijke nagellak

 1. Mariëlle
  22 maart 2016 at 09:13 (5 jaar ago)

  Zo leuk dat er meer eco friendly merken komen! Dit is echt een tof kleurtje!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  21 maart 2016 at 19:10 (5 jaar ago)

  Het klinkt zo goed en ken het merk niet.
  Mooie kleur nagellak!

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Beau
  21 maart 2016 at 17:48 (5 jaar ago)

  Klinkt goed, fijn merk wat goed bewust bezig is!

  Beantwoorden
 4. Agneta
  21 maart 2016 at 16:55 (5 jaar ago)

  Het klinkt iig iets waar ik wel eens over na zou denken. Qua houdbaarheid van de lak op de nagels ben ik altijd teleurgesteld. Wil toch echt nog eens een lakje die minimaal een week goed en mooi blijft zitten. Helaas zal ik dan niks mogen doen, dan heb ik kans denk ik.

  Liefs Agneta

  Beantwoorden
 5. Deb
  21 maart 2016 at 16:15 (5 jaar ago)

  Dit klinkt heel interessant! De nagellak remover lijkt me fijn omdat deze je nagelriemen niet uitdroogt en zelfs verzorgt.
  Dat lijkt me een uitkomst! Ik gebruik heeeel veel nagellak remover dus ik zou die remover sowieso wel eens willen uitproberen. Ik heb eens een natuurlijke remover van benecos gehad, maar deze presteerde echt onder de maat dus ben ik weer overgestapt op de chemische variant.

  Beantwoorden
 6. manon
  21 maart 2016 at 15:00 (5 jaar ago)

  Wat een gaaf kleurtje is dit. Ik kende het merk niet.

  Beantwoorden
 7. Jamey
  21 maart 2016 at 14:33 (5 jaar ago)

  heel gaaf kleurtje nagellak!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.