Pulsin 100% natuurlijke proteïnerepen

De laatste jaren lijken ‘we’ ons steeds bewuster te worden van wat we eten. Na een periode waarin de ‘pakjes-en-zakjes’ cultuur hoogtij vierde, is dit eigenlijk wel een logisch gevolg denk ik. Doordat er steeds meer bekend is over voeding, is het ook makkelijker om hierin je eigen weg te vinden. Sinds kort is in Nederland het Engelse merk Pulsin verkrijgbaar, wat zich vooral richt op gezonde snacks. Ik mocht drie van deze natuurlijke proteïnerepen testen, en vertel je er in dit artikel wat meer over.

Pulsin

Pulsin 100% natuurlijke proteïnerepen

Qua gezond eten zit ik een beetje in het midden: ik probeer qua groenten en fruit zo gezond mogelijk te eten, eet niet iedere dag vlees (want dat is echt niet nodig, al vind ik het af en toe wel gewoon lekker) en probeer gewoon gevarieerd te eten. Mijn zwakke plek is echter zoetigheid, en emotioneel voel ik me nog niet sterk genoeg om dat helemaal aan de kant te schuiven. Ik probeer het wel een beetje te beperken, en dat lukt aardig.

Qua gezonde snacks zoals de Pulsin proteïnerepen heb ik niet zo veel ervaring, ik kan dus niet vertellen of ze beter of lekkerder zijn dan andere merken. Maar ik kan je natuurlijk wel vertellen wat ik van de smaak en de textuur vind, en of de repen me voldoende energie geven!

De repen van Pulsin bevatten geen geraffineerde suikers, en zijn vrij van soja, zuivel en gluten. De producten bevatten bovendien geen genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Pulsin

De proteïnerepen van Pulsin™ zijn onder andere aan te bevelen als gezondere snacks voor kinderen die trek hebben tussen de maaltijden door. Ze geven tevens een extra ‘boost’ aan drukke moeders, die regelmatig een extra portie natuurlijke energie nodig hebben. De repen zijn ook perfect voor mensen die op hun gewicht letten en die daarbij zoeken naar een gezonde manier om vet te verbranden, zonder echter spieren te verliezen. Voor actieve mensen vormen de Pulsin™-repen een gezonde en natuurlijke hulp bij spierherstel na intensief sporten.

Pulsin

De eerste reep die ik getest heb, is de Pulsin Vanilla Choc Chip Protein Snack, een veganistische (alle drie de smaken zijn veganistisch) proteïnesnack met amandelen, stukjes chocolade en proteïnten uit erwten en rijst.

De textuur van de drie repen is nagenoeg gelijk: een beetje smeuïge, maar wel stevige textuur, echt wel een bite zeg maar.

Bij de eerste hap moest ik even wennen, want het is natuurlijk niet de vanille smaak die ik gewend was. Maar verder is het een heel smakelijke reep, die me uitstekend over mijn middagdipje van drie uur heen helpt. Ik kan daarna makkelijk door tot het avondeten (een uur of half 7 zeg maar), de repen vullen allemaal uitstekend.

Pulsin

Pulsin

Pulsin

Pulsin Mint Choc Protein Snack is verrijkt met cashewnoten, stukjes chocolade en echte pepermuntolie.

Dit is mijn minst favoriete smaak van de drie, maar dat komt vooral door het feit dat ik niet van de combinatie chocolade met pepermunt houd. Wat me wel opvalt, is de echte, pure smaak van pepermunt, ik merk goed dat er echte pepermuntolie in zit.

Pulsin

Pulsin

Pulsin

Pulsin Maple & Peanut Protein Snack bevat pinda’s en proteïnen uit erwten en is gezoet met ahornsiroop. Dit is veruit mijn favoriet van de drie, deze heeft een heerlijke zoete notensmaak. Ook qua energie doet deze het meest voor mij, ik vermoed door het hoge gehalte noten (36%). Ja, deze ga ik zeker nog eens kopen, ik denk dat deze me uitstekend kan helpen om minder suiker te gaan eten, en toch lekker te kunnen snacken!

De Pulsin Protein Snacks zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn (vanaf week 14 ook bij Etos), ze kosten € 1,99 per stuk. Meer informatie over de producten en het volledige assortiment van Pulsin vind je op de Engelse website. Ik hoop dat er binnenkort meer producten naar Nederland komen!

Wat eet jij het liefst als tussendoortje?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

2 Comments on Pulsin 100% natuurlijke proteïnerepen

 1. Talitha
  12 maart 2016 at 20:07 (6 jaren ago)

  Klinkt perfect voor mijn zoontje.. ik ga hem er zeker 1 met noten laten proberen .

  Beantwoorden
 2. Marieke
  12 maart 2016 at 17:03 (6 jaren ago)

  Dit is wel wat voor mij, ga ik ook zeker proberen. Die met mint smaak lijkt mij ook niet zo lekker, maar de andere twee smaken klinken goed!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.