Pupa Beauty Touch Stick Foundation

De Pupa Beauty Touch Stick Foundation is inmiddels al een paar maanden uit, maar ik had haar nog niet geprobeerd. Enerzijds was ik heel nieuwsgierig, want Pupa is tenslotte één van mijn favoriete make-up merken. Maar een foundation in stick-vorm, daar had ik eigenlijk niet zo’n hoge pet van op. Toen ze genomineerd was voor één van de belangrijkste Nederlandse Awards op het gebied van cosmetica, kon ik er natuurlijk niet meer omheen. Ik ontving een exemplaar (in de voor mij perfecte kleur) in de perstas na afloop van mijn bezoek aan de Beauty Trade Special, en heb hem natuurlijk getest!

Pupa Beauty Touch Stick Foundation

Pupa Beauty Touch Stick Foundation

Pupa Beauty Touch Stick Foundation is de perfecte multitasker die iedere vrouw op haar toilettafel of in haar handtas moet hebben! Deze nieuwe stick foundation is een waardevol product voor een snelle touch-up gedurende de dag. Makkelijk en veelzijdig in gebruik en verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. De fijne, lichtgewicht textuur is zeer geschikt om in verschillende laagjes aan te brengen of over de al aangebrachte foundation te gebruiken als touchup. BEAUTY TOUCH is ideaal voor een vlekkeloos selfie-vriendelijk gezicht (no filters required!).

De afgelopen jaren lijkt make-up in stickvorm een ware opmars te hebben gemaakt. Niet zo gek natuurlijk, want we hebben allemaal a) minder tijd en willen er b) toch mooi uitzien. Een product in stickvorm laat zich makkelijk en snel aanbrengen, en past dus perfect in een druk bestaan. Ik heb deze trend altijd een beetje argwanend en van afstand bekeken, het leek mij gewoon niet fijn werken… Maar ja, als je favoriete make-up merk ook met deze trend meedoet, dan zet je je er natuurlijk overheen. Ik had inmiddels ook wel behoorlijk wat positieve geluiden over de Beauty Touch Stick Foundation gehoord.

Pupa Beauty Touch Stick FoundationQua ingrediënten is de Stick Foundation niet veel anders dan andere foundations. Ik zie er in ieder geval niets opvallends of bijzonders tussen staan, het ziet er gewoon prima uit.

Ik ontving de kleur 030 Medium Beige, dit is mijn vaste Pupa foundation kleur. De stick is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, waaronder ook een paar echt lichte kleuren.

Pupa Beauty Touch Stick FoundationPupa Beauty Touch Stick Foundation heeft een romige, maar toch lichtgewicht textuur met een semi-matte finish. Hij is verrijkt met Soft Focus poeders die de teint optisch corrigeren, verzachten en perfectioneren. Hij heeft een SPF15, wat ik mooi meegenomen vind.

Textuur en werking

De textuur is inderdaad heel licht. Ik had verwacht dat de foundation heel ‘vol’ zou aanvoelen maar dat is niet het geval. Ook laat hij zich heel mooi verdelen en blenden, en voelt hierbij geenszins stroef, wat ik een beetje verwacht had.

Pupa Beauty Touch Stick FoundationHet verdelen en blenden gaat het beste met een foundationkwast. Ik zet eerst een paar strepen op mijn gezicht, en verdeel deze daarna meteen met mijn kwast. En echt: het aanbrengen van de foundation gaat volgens mij net zo snel als het aanbrengen van mijn BB cream. De foundation smelt prachtig op mijn huid, en geeft haar een mooie, egale teint. Ik poeder haar daarna nog wel af, maar dat doe ik met iedere foundation of BB cream. Klein minpuntje is het feit dat ze op warme dagen wat gaat glimmen gedurende de tweede helft van de dag. Ik zou haar dan eigenlijk even wat moeten bijwerken, ook dat gaat heel makkelijk met dit product.

The look

Hieronder laat ik het effect op mijn huid zien:

Pupa Beauty Touch Stick FoundationOp deze foto draag ik nog geen make-up.

Pupa Beauty Touch Stick Foundation in een paar strepen aangebracht.

Pupa Beauty Touch Stick FoundationDe foundation uitgewerkt met een foundationkwast.

De complete look.

Ja, ik ben echt fan, wat een mooi en lekker snel werkend product! Ik vind de dekking in één laagje perfect voor een dagelijkse, natuurlijke make-up look. Voor een intensere make-up look kun je eventueel nog een tweede laagje aanbrengen.

Pupa Beauty Touch Stick Foundation kost € 27,50. Een overzicht van de Pupa verkooppunten vind je via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

5 Comments on Pupa Beauty Touch Stick Foundation

 1. Martine
  31 mei 2019 at 16:08 (2 jaar ago)

  Mooi effect! Deze onthoud ik. Dank voor je review

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  31 mei 2019 at 10:17 (2 jaar ago)

  Prachtige look 😉
  Erg handig is deze stick.

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Miranda Aerts
   31 mei 2019 at 12:58 (2 jaar ago)

   Leuk om te lezen dat je buiten je comfort zone bent gegaan op make up gebied en dat het goed bevalt 🙂

   Beantwoorden
 3. Mireille
  31 mei 2019 at 09:19 (2 jaar ago)

  Ik ben ook fan. Ik gebruik de Stick Foundation als een retouch als ik bv. in de avond weer moet gaan werken en gebruik deze dan het liefst met een Kabuki Kwast.

  Beantwoorden
 4. Charline
  31 mei 2019 at 09:13 (2 jaar ago)

  Thnx voor de tip.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.