Pupa Like a Doll Fluid Foundation-Close to Perfection

De vloeibare foundation lijkt steeds meer aan populariteit te winnen. Niet zo gek natuurlijk, want willen we niet allemaal een mooie, natuurlijke dekking zonder het gevoel van een ‘laagje’ op je huid? Pupa Like a Doll Fluid Foundation past helemaal binnen deze nieuwe ’trend’ op make-up gebied, hij belooft een natuurlijk effect, gecombineerd met een lichtgewicht textuur, waardoor je de foundation nauwelijks voelt. Ik vertel je in dit artikel mijn ervaringen met deze nieuwe foundation!

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

“Perfecting Make-Up Fluid – Nude Look”. Eigenlijk zeggen deze paar woorden alles wat Pupa Like a Doll Fluid Foundation biedt: De waterdunne, lichtgewicht foundation perfectioneert de structuur en de teint van de huid, met een heel natuurlijk effect, alsof je geen foundation draagt. De SPF 15 zorgt er bovendien voor dat je huid een medium bescherming tegen de zon heeft, iets wat ik graag zie in een foundation. Natuurlijk gebruik ik, als ik echt langdurig en/of ‘actief’ de zon in ga, een hogere bescherming, maar een SPF 15 zorgt ervoor dat als ik een wandeling met Benthe maak, of een half uurtje buiten zit, voldoende beschermd ben tegen de schadelijke stralen van de zon, die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken (of erger).

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation: ingrediënten

Net als de meeste foundations, bevat Pupa Like a Doll Fluid Foundation een aantal siliconen, deze zorgen ervoor dat de huid geëgaliseeerd wordt, maar kunnen nog weleens voor een ‘glibberig’ laagje zorgen op de huid. In dit geval voel ik er echter nauwelijks iets van op mijn huid: de foundation smelt heel mooi samen met mijn huid zonder een laagje achter te laten. Dit komt niet persé door de dunne textuur, want ik heb in het verleden ook fluid foundations gebruikt die wel een laagje achterlieten op mijn huid. Pupa Like a Doll Fluid Foundation bevat geen geurstoffen (en heeft dan ook nauwelijks een geur), parabenen en alcohol. Al met al is het een prima ingrediëntenlijst!

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation zit in een heel mooi mat-glazen flesje met in de dop een glazen pipetje. Hierdoor doseert hij heel makkelijk en nauwkeurig. En dat is maar goed ook, want je hebt echt maar heel weinig nodig per keer. Door in de dop te knijpen, zuigt het pipetje zich vol, en door het daarna opnieuw (voorzichtig) in te knijpen, kun je de foundation druppelsgewijs doseren. Zorg ervoor dat je voor gebruik het flesje even goed omschudt, dan krijg je het mooiste en meest egale resultaat.

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation is verkrijgbaar in zes kleuren:

010 – Porcelaine
020 – Light Beige
030 – Natural Beige
040 – Medium Beige
050 – Sand
060 – Golden Beige

Ik heb de kleur 020, die voor nu prima matcht met mijn huid, maar ik denk dat ik straks richting de zomer wel naar 030 kan overschakelen.

Hieronder laat ik op mijn hand zien hoe zuinig Pupa Lika a Doll Fluid Foundation in gebruik is. Ik bracht 1 druppel aan, en smeerde deze daarna met mijn vingers uit:

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Je ziet, ik krijg die ene druppel niet eens weg gesmeerd op de helft van mijn hand.

Hieronder laat ik het effect op mijn gezicht zien. Op de eerste foto draag ik niets, op de tweede foto alleen Pupa Like a Doll Fluid Foundation, en op de laatste foto de rest van mijn make-up. De belichting wisselt een beetje, zoals zo vaak in deze tijd van het jaar was de zon hide-and-seek aan het spelen.

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Pupa Like a Doll Fluid Foundation: mijn mening

Pupa Like a Doll Fluid Foundation voelt inderdaad ontzettend licht aan op mijn huid, en laat zich heel makkelijk en mooi verdelen en blenden. Waar ik met sommige foundations echt wel even met mijn foundationkwast aan de slag moet om een mooie egale dekking te krijgen, gaat dat met deze Fluid Foundation van Pupa gewoon als vanzelf, ik hoef nauwelijks moeite te doen voor een egaal resultaat. Hierdoor vind ik de foundation ook erg geschikt voor als je niet zo ‘handig’ bent met foundation, eigenlijk kun je deze Fluid Foundation niet verkeerd aanbrengen. Nog een groot voordeel vind ik het feit dat de foundation direct ‘droog’ is, ik kan direct door met de rest van mijn make-up en hoef niet te wachten tot mijn huid opgedroogd is.

Ik vind de dekking perfect: mijn rode vlekjes en oneffenheden worden mooi bedekt, maar wel op een natuurlijke manier. Ook de satijnzachte finish geeft een heel natuurlijk effect: eigenlijk hoef ik de foundation niet meer af te poederen, maar om de mooie finish gedurende de hele dag te behouden, breng ik toch een klein beetje poeder aan voor ik de rest van mijn make-up aanbreng. Zo komt er gedurende de dag alleen een klein beetje ‘glim’ op mijn voorhoofd en neus, en blijft de rest van mijn gezicht mooi en semi-mat.

Pupa Like a Doll Fluid Foundation

Ik denk dat het wel duidelijk is: ik ben enorme fan geworden van de Pupa Like a Doll Fluid Foundation, ik kan gewoon geen minpunten bedenken! Ook voor de komende (hopelijk) warmere maanden lijkt de Fluid Foundation me perfect: geen laagje op mijn gezicht wat vaak zorgt voor een zweterig gevoel, maar een foundation die ik niet voel op mijn huid, maar haar wel mooi en natuurlijk matteert en perfectioneert. Love it!

Pupa Like a Doll Fluid Foundation (€ 24,60 voor 30 ml, waarmee je echt een eeuwigheid doet) is verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorgingsinstituut Mireille. Vergeet je tijdens het afrekenen de kortingscode MIREILLE niet voor 15% korting op je bestelling?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

8 Comments on Pupa Like a Doll Fluid Foundation-Close to Perfection

 1. Mariëlle
  24 maart 2015 at 15:32 (7 jaren ago)

  Top dat je er zo blij mee bent, een goede foundation vinden is zo makkelijk nog niet!! Het ziet er inderdaad uit als een fijne foundation 🙂

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  24 maart 2015 at 10:53 (7 jaren ago)

  Wat een zeer goed dekkende foundation.
  Die moet ik kopen…..

  Beantwoorden
 3. Agneta
  24 maart 2015 at 09:13 (7 jaren ago)

  Wat een mooie review heb je geschreven. Van mij had de dekking nog wel iets meer gemogen, maar verder ziet hij er super uit. De verpakking vind ik ook erg mooi.

  Liefs Agneta

  Beantwoorden
 4. Sonja
  24 maart 2015 at 07:48 (7 jaren ago)

  Mooi product, goede (voldoende) dekking.
  En blijft natuurlijk eruit zien.

  Beantwoorden
 5. Bianca
  24 maart 2015 at 07:21 (7 jaren ago)

  Deze foundation ziet er goed uit, vind het alleen moeilijk om de juiste kleur online te kiezen x

  Beantwoorden
 6. Cindy | Life meets Beauty
  24 maart 2015 at 06:44 (7 jaren ago)

  Staat je erg mooi! Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar dit soort foundations, maar meestal zijn ze net niet dekkend genoeg voor mij.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.