Pupa Made To Last Foundation

Pupa heeft sinds kort een nieuwe foundation: de Pupa Made To Last Foundation. Over de Like a Doll Fluid Foundation was ik echt enorm tevreden, ik was dan ook erg benieuwd of deze nieuwkomer enigszins in de buurt zou komen qua perfecte foundation. Natuurlijk heb ik dat uitgebreid getest, lees snel verder voor mijn bevindingen!

Pupa Made To Last Foundation

Pupa Made To Last Foundation

Pupa Made To Last Foundation is de nieuwste foundation van dit mooie, Italiaanse merk. Hij belooft een vlekkeloze make-up die de hele dag blijft zitten, ook bij zeer warme en/of vochtige omstandigheden (ter info: ik heb hem niet in de sauna getest, hihihi!). De zachte en lichte textuur belooft comfortabel aan te voelen, past zich aan de huid aan en geeft haar een fluwelen touch. De foundation maakt de huid glad en matteert, en met een SPF 10 geeft ze een lichte bescherming tegen de zon. Klinkt veelbelovend, toch?

Pupa Made to Last Foundation

Net als de meeste foundations bevat Pupa Made To Last Foundation de nodige siliconen. Deze zorgen ervoor dat je huid mooi glad en egaal aanvoelt. Ondanks de heftige reactie van mijn huid op bepaalde producten met dimethicone, heb ik daar in dit geval gelukkig geen last van. En dat terwijl dit ingrediënt toch hoog bovenin de lijst staat. Volgens mij heb ik het al vaker gezegd, maar ik denk dat er heel veel verschil zit tussen de ene dimethicone of de andere, dat kan bijna niet anders. De foundation is olie-vrij, wat prettig is als je een wat vettere huid (of vettere gedeeltes van je huid) hebt.

Pupa Made to Last FOundation

Pupa Made To Last Foundation zit een een sjieke mat glazen flacon met zwart pompje. Het rode doosje met goudkleurige letters is de kers op de taart. Bij Pupa weten ze wel hoe ze mooie make-up in een mooi jasje moeten steken!

Pupa Made To Last Foundation

Het pompje werkt erg prettig: één keer pompen geeft voldoende foundation voor mijn hele gezicht. Ik breng de foundation altijd aan bovenop mijn hand, en breng het vervolgens met mijn foundationkwast aan op mijn gezicht. Je kunt het ook met je vingertoppen aanbrengen, het is maar net wat je zelf het prettigst vind werken.

Pupa Made To Last Foundation

Pupa Made To Last Foundation

Op de foto’s hierboven zie je hoe zuinig Pupa Made To Last Foundation in gebruik is. Je ziet ook dat de textuur vrij romig is, een heel andere textuur dan de Like a Doll Fluid foundation. Ik moet zeggen dat ik dat romige wel prettig vind, nu het buiten wat kouder is geworden. Ondanks deze romige textuur laat de foundation zich heel goed en makkelijk verdelen, eigenlijk gaat dat als vanzelf met mijn foundationkwast. Het resultaat: de foundation maakt mijn huid inderdaad mooi glad, heeft een uitstekende dekking en matteert mijn huid mooi, zonder er onnatuurlijk uit te zien. Het matterende effect blijft helaas niet de hele dag, na een uur of 5 à 6 komt er op mijn voorhoofd en neus wel wat glim doorheen. Of hij het inderdaad zo goed als beloofd doet onder warme omstandigheden, betwijfel ik dus een beetje. Op een droge huid zal hij zeker langer mooi mat blijven.

Hieronder laat ik het effect van de Pupa Made To Last Foundation zien. Op de eerste foto draag ik geen make-up en zie je duidelijk mijn rode vlekjes en wat oneffenheden. Op de tweede foto draag ik alleen Pupa Made To Last Foundation, op de derde foto heb ik hier een beetje poeder over aangebracht, en op de laatste foto zie je de complete look:

Pupa Made To Last Foundation

Geen make-up

Pupa Made To Last Foundation

Alleen Pupa Made To Last Foundation

Pupa Made To Last Foundation

Met een laagje poeder

Pupa Made To Last Foundation

Volledige make-up look

In eerste instantie lijkt de kleur (ik heb kleur nummer 030 Natural Beige, deze heeft een roze ondertoon) een beetje aan de lichte kant voor mijn huid, maar na het aanbrengen van de poeder en de rest van mijn make-up matcht hij perfect.

De foundation brengt prettig aan dankzij de romige textuur, voelt comfortabel en licht aan op mijn huid en blijft goed zitten (buiten het feit dat mijn huid een beetje gaat glimmen in de loop van de dag). Hij heeft een wat dekkender resultaat dan Pupa Like A Doll Fluid Foundation, dat vind ik in de wintermaanden wel mooi. Ik ben wederom enorm te spreken over dit pareltje van Pupa!

Pupa Made To Last Foundation (€ 24,95/30 ml) is verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorging Mireille.

5 Comments on Pupa Made To Last Foundation

 1. Fabiënne
  1 november 2015 at 21:24 (7 jaren ago)

  Het lijkt meer of de foundation een gele ondertoon heeft. Wel vind ik de kleur er mooi uitzien op je huid!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  1 november 2015 at 11:05 (7 jaren ago)

  Klinkt goed voor mijn gemengd/vette huid. Was even bang dat de kleur te geel en te licht zou zijn nav swatch op je hand maar pakt goed uit gelukkig.
  Zal eens kijken in de winkel of er een geschikte kleur is.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  1 november 2015 at 09:43 (7 jaren ago)

  Ik ben hier erg benieuwd naar, hij klinkt er goed. Ik was echt even bang dat de kleur gek zou uitvallen toen ik het zag op je hand maar dat is gelukkig niet zo! 🙂

  Beantwoorden
 4. mireille
  1 november 2015 at 08:52 (7 jaren ago)

  Inmiddels ben ik toe aan mijn tweede flesje en ik heb de keuze uit meerdere maar Made to Last Foundation blijft mijn favoriet.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  1 november 2015 at 06:59 (7 jaren ago)

  Mooie en zeer goed dekkende foundation!
  Ik ga eens kijken of er een mooie en perfecte kleur voor mijn geteinte huid te koop is.
  Fijn merk.

  Mooie dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.