Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Pupa heeft sinds kort weer een leuk nieuw product in het assortiment, wat precies op het juiste moment komt. Want de Pupa Made to Last Lip Duo is zó waterproof, dat je er zelfs mee kunt zwemmen! Het perfecte make-up product voor je komende zonvakantie dus! Ik vertel je hoe je dit product gebruikt, en of hij inderdaad Made to Last is.

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Zoals de naam al verklapt, bestaat de Pupa Made to Last Lip Duo eigenlijk uit twee producten, die je in combinatie met elkaar gebruikt. Eerst breng je de Liquid Lip Colour aan, die een volledige dekking belooft. Bovendien is de Lip Colour bijzonder langhoudend, geeft (na het opdrogen) niet af en vervaagt niet. Daarna breng je de Topcoat aan. Deze zorgt er voor dat je lippen comfortabel aanvoelen, en de kleur meer intensiteit en een mooie glans krijgt.

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Stap 1: de Liquid Lip Colour

De Liquid Lip Colour breng je aan met een sponsapplicator, dat werkt prettig en nauwkeurig. De textuur van de Lip Colour is vrij crèmig, wat ik een groot pluspunt vind, omdat deze daardoor niet meteen in de fijne lijntjes loopt. De Lip Colour droogt vrij snel op, eventuele foutjes moet je dus wel snel corrigeren, anders zit het zo vast als een huis.

Na het opdrogen voelen mijn lippen een beetje raar en ongemakkelijk aan. Het voelt alsof ik een kleimasker op mijn lippen heb aangebracht, wat vervolgens is ingedroogd. Dit is op zich niet ongebruikelijk bij dit soort producten, en dit is ook waarom je met de tweede stap nog een gloss-achtig product eroverheen aanbrengt.

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Stap 2: de Topcoat

Nadat de Liquid Lip Colour is opgedroogd, breng je de Topcoat aan. Deze zorgt ervoor dat de Lip Colour meer glans krijgt, en dat het oncomfortabele gevoel verdwijnt. Gedurende de dag, na een hapje en/of drankje, verdwijnt er wel wat van de topcoat. Deze kun je heel eenvoudig bijwerken indien nodig. De Topcoat voelt glossy, maar niet overdreven plakkerig aan op mijn lippen.

Hieronder laat ik swatches van de Pupa Made to Last Lip Duo zien, eerst alleen de Liquid Lip Colour, daarna met daaroverheen de Topcoat aangebracht.

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Wauw, wat een intense kleur en dekking! De foto is vrij snel na het aanbrengen gemaakt, je ziet dat de Lip Colour al redelijk snel opdroogt. Ik vind de kleur Coral Sunrise echt prachtig!

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Met de topcoat krijgt de Liquid Lip Colour meer glans, en wordt de kleur nog intenser.

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Hier zie je hoe steady de Pupa Made to Last Lip Duo al snel zit. Na het swatchen (ik praat dan over slechts een paar minuten) kreeg ik hem met een make-up reinigingsdoekje al niet meer verwijderd. Verwijderen doe je het beste met een make-up remover op oliebasis, dan laat hij zich heel makkelijk verwijderen.

Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

Het resultaat en mijn conclusie

En hier zie je het resultaat op mijn lippen, ik vind het een prachtige intense kleur, die helemaal bij de zomer (en bij mij) past!

Over de houdbaarheid kan ik kort zijn: die is geweldig. Op normale (werk)dagen, waarop ik regelmatig een kop koffie en/of thee en 1,5 liter water drink en het nodige eet (zowel lunch als tussendoortjes) houdt hij het met gemak een hele dag vol. Ik werk dan alleen tussendoor even de topcoat bij. Tijdens een High Tea afgelopen zaterdag, gedurende welke je toch in een paar uur tijd meer eet en drink dan normaal op een dag, merkte ik dat de Pupa Made to Last Lip Duo aan de binnenkant van mijn lippen wel wat weg sleet. En toen kwam ik wel achter een nadeel van de uitstekende houdbaarheid: even bijwerken tussendoor is er niet bij. Je moet dan eigenlijk eerst de ‘oude’ laag helemaal verwijderen, en een nieuwe laag Liquid Lip Colour en een laag Topcoat aanbrengen.

Ik vind dat wel iets om rekening mee te houden: als ik een etentje of iets dergelijks heb, zou ik dus voor een ander lipproduct kiezen. Maar die enkele keer weegt voor mij niet op tegen het voordeel wat ik ervaar op alle andere dagen. Je kunt dus gerust een exemplaar inpakken in je koffer voor je komende zonvakantie!

Prijs en verkrijgbaarheid

Pupa Made to Last Lip Duo is (Limited Edition, dus tijdelijk) verkrijgbaar in 12 prachtige kleuren en kost € 14,95. Uiteraard is dit nieuwe product van Pupa verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorging Mireille. En met de kortingscode MIREILLE krijg je 15% korting op onder andere alle producten van Pupa!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Pupa Made to Last Lip Duo Waterproof

 1. Angela
  30 juni 2016 at 11:28 (6 jaren ago)

  Wauw dat is mooi!! Eens op mijn gemak gaan kijken of er een kleur bij zit die past bij mij. Krijg ik eindelijk gewoon ook weer een zoen van Sam wanneer ik lippenstift draag ☺️

  Ik vind deze kleur jou overigens prachtig staan!!!
  Wat een fijne korting ook!

  Beantwoorden
 2. Mariëlle M
  30 juni 2016 at 11:06 (6 jaren ago)

  Aaah gave kleu!!! Alleen het type product vind ik niets!

  Beantwoorden
 3. Astrid
  30 juni 2016 at 11:01 (6 jaren ago)

  Hele mooie kleur. En wat fijn dat je deze lipstick gewoon de hele dag op hebt. Ideaal!

  Beantwoorden
 4. Mireille
  30 juni 2016 at 07:29 (6 jaren ago)

  Gebruik dit mooie product eigenlijk sinds de introductie elke dag. Helaas is het wel een Limited Edition.

  Beantwoorden
  • Miranda Aerts
   30 juni 2016 at 18:25 (6 jaren ago)

   Die staat je erg mooi, matcht ook mooi bij de kleur van je haar!

   Beantwoorden
 5. chucky1012
  30 juni 2016 at 06:02 (6 jaren ago)

  Zo een mooie kleur die erg zo goed staat!
  Prachtige foto 😉

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.