Pupa Petalips: matte lipstick met het comfort van lipbalm

Matte lipsticks zijn al een paar jaar erg populair, ook bij mij. Ze zijn prachtig intens van kleur, en zorgen voor een ‘sophisticated’, vrouwelijke look. Maar ze hebben ook één nadeel: vaak drogen ze de lippen nogal uit door de matte, wat drogere textuur. Pupa brengt daarvoor de oplossing, in de vorm van Pupa Petalips. Een lipstick die het comfort en de hydratatie van een lipbalm combineert met het resultaat van een matte lipstick. Ik ontving er een tijdje geleden een paar, en deel graag mijn ervaringen met jullie!

Pupa Petalips

Pupa Petalips

Pupa Petalips is niet helemaal nieuw, ze zat namelijk al in de Pupa Glamourose collectie van vorig voorjaar. Toen was ik al erg te spreken over de textuur én pigmentatie, dus ik vind het helemaal top dat er nu een heleboel kleuren zijn uitgekomen in de vaste collectie ♥

Pupa Petalips

Een nieuw concept in matte lipsticks! De zijdezachte textuur bereikt de verbluffende prestaties van een ultrafijne matte afwerking met een pure dekking en het gevoel van een balm. Zintuiglijke en hoge prestaties in een matte tint die een revolutie teweegbrengen van een traditionele lipstick.

Dankzij de combinatie van fluweelzachte bestanddelen zorgt de textuur voor onverwachte voedende en verzachtende eigenschappen voor gehydrateerde lippen. De textuur is fluweelzacht bij het aanbrengen en ook na verloop van tijd voelen de lippen zacht en is het matte effect langdurig zichtbaar.

Ingrediënten

Er zitten een paar fijne, verzorgende ingrediënten in de Pupa Petalips. Zo zie ik Squalane, Vitamine E, Rijstkiemolie, Sheaboter en Castorolie in het lijstje staan. Wist je trouwens dat Pupa een dierproefvrij make-up merk is? Goed om te onthouden, voor als je volgende keer voor het make-up schap staat.

Pupa Petalips

Pupa Petalips is de innovatieve lipstick die een revolutie teweegbrengt in het traditionele concept van een mat effect: het combineert het comfort en de hydratatie van een lipbalm met de afwerking van een matte lipstick. In 16 verfijnde kleuren die zijn geïnspireerd op de meest elegante en verfijnde bloemen.Een echte musthave voor iedere gelegenheid.

Er zijn in totaal 16 kleuren van de Pupa Petalips, waarvan ik er drie heb ontvangen. Van links naar rechts zie je 015 Dahlia Petal, 007 Delicate Lily en 004 Cherry Blossom. Waarvan Dahlia Petal mij natuurlijk meteen enorm aansprak, vanwege mijn voorkeur voor rode lipstick ♥

Pupa Petalips

Hier zie je de swatches van de Pupa Petalips, in dezelfde volgorde als hierboven. De pigmentatie is goed, maar minder intens dan bijvoorbeeld de Pupa I am lipsticks. Maar gezien de beschrijving van de Petalips is dat ook logisch. Lipsticks met een verzorgende textuur hebben eigenlijk altijd iets minder pigmentatie. En op je lippen is de kleur natuurlijk sowieso intenser dan op mijn arm.

De textuur is zoals beloofd: super zacht bij het aanbrengen, verzorgend op mijn lippen, en ook na een paar uur dragen voelt hij nog comfortabel aan. De houdbaarheid is goed, maar na de lunch moet ik wel even opnieuw wat kleur aanbrengen. Ook dit is geheel in lijn met mijn verwachting bij een lipstick met deze textuur.

Pupa Petalips: the look

En dan is het natuurlijk tijd om de Petalips in een look te laten zien 🙂 Dat geeft nu eenmaal altijd het beste de kleuren weer, al kan een kleur bij jou natuurlijk iets anders ogen dan bij mij. Op de foto hierboven draag ik de kleur 015 Dahlia Petal, mijn favoriete kleur van de drie. Een prachtige rode kleur met een oranje ondertoon, die perfect past bij het voorjaar. Ik denk dat ik deze de komende maanden veel ga dragen!

007 Delicate Lily leek mij vanuit de huls iets te ‘bleek’ voor mij, maar niets bleek minder waar. Het is weliswaar een wat minder opvallende kleur dan ik normaal draag, maar wel een heel frisse kleur. Ook deze draag ik nu al regelmatig, het geeft mij een net wat lievere uitstraling dan fel rood 😉

004 Cherry Blossom lijkt veel op Delicate Lily, maar heeft een wat bruinere ondertoon, waar Delicate Lily wat meer roze/oranje is. Bruintinten doen het bij mij niet zo goed, ik krijg daar een wat strenge uitstraling van. Maar gelukkig is er genoeg keuze, ik heb nog een paar kleuren op mijn verlanglijstje staan ♥

De Pupa Petalips kosten € 16,50 en zijn verkrijgbaar bij de bekende Pupa verkooppunten en via de Nederlandse webshop. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

11 Comments on Pupa Petalips: matte lipstick met het comfort van lipbalm

 1. bychristiana
  29 maart 2021 at 09:16 (1 jaar ago)

  Dahlia Petal staat je inderdaad erg mooi, het is denk ik ook mijn favoriet van de drie!

  Beantwoorden
 2. Liesbeth Letink
  28 maart 2021 at 13:04 (1 jaar ago)

  Vind het ook alle drie mooi staan en bij alle drie heb je een lieve uitstraling hoor! Eind april ben ik jarig en je hebt me mooi weer geïnspireerd want ik vraag wat van Pupa!

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 maart 2021 at 19:54 (1 jaar ago)

   Oh heerlijk Liesbeth!

   Beantwoorden
 3. Deb
  28 maart 2021 at 12:05 (1 jaar ago)

  Ik vind ze je alle drie heel mooi staan. Vind de rode lipstick jou heel stoer staan (maar niet minder lief hoor ), de andere staan je net wat zachter. Delicate Lily vind ik wel een kleurtje voor mij.

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 maart 2021 at 19:55 (1 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 4. Neeltje
  28 maart 2021 at 10:40 (1 jaar ago)

  Oh wat een gave kleuren. Ik vind het zo moeilijk om via het internet te bestellen, maar ga het toch eens doen. Deze zien er veelbelovend uit!

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 maart 2021 at 19:54 (1 jaar ago)

   Ik ben benieuwd hoe ze je bevallen Neeltje!

   Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  28 maart 2021 at 09:47 (1 jaar ago)

  Mooie kleuren en wat een fijne combinatie van verzorging en look!

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 maart 2021 at 19:55 (1 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 6. chucky1012
  28 maart 2021 at 07:25 (1 jaar ago)

  Prachtige teinten lipsticks van dit zeer fijne merk 😉
  Het staat jou heel mooi.
  De 007 is heel subtiel.
  Ik ga meteen een kijkje nemen….

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 maart 2021 at 19:56 (1 jaar ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.