Pupa Sexy Lashes, lips and cheeks

Jullie weten inmiddels vast wel dat Pupa mijn aller favorietste make-up merk is. Dus als zij een nieuwe lijn introduceren, is mijn interesse natuurlijk meteen gewekt. In dit geval gaat het om drie producten in de ‘Pupa Sexy’ lijn: Pupa Sexy Lashes, Sexy Lips en Sexy Cheeks. Waarbij de laatste twee eigenlijk meer in de categorie gezichtsverzorging vallen. Ik heb de producten de afgelopen weken getest, in dit artikel vertel ik er alles over!

Pupa Sexy Lashes

Pupa Sexy Lashes, Lips and Cheeks

De Pupa Sexy Lashes mascara had ik al gezien tijdens het Pupa event afgelopen december. Ik vond het er toen al heel veelbelovend uitzien, maar we moesten nog even geduld hebben. De andere twee producten, Sexy Lips en Sexy Cheeks waren compleet nieuw voor mij. Ik ontving ze in een perspakket wat ik in maart opgestuurd kreeg, nadat het geplande event niet doorging.

Pupa Sexy Lashes mascara

Na het ongeëvenaarde succes van de VAMP! Mascara is PUPA MILANO doorgegaan met het ontwikkelen van een nieuw product dat de zwaartekracht uitdaagt, volume geeft en daarbij ook de wimpers de perfecte krul geeft. Een product dat het resultaat is van een uitgebreid onderzoeksproces en markanalyse. Het resultaat is VAMP! SEXY LASHES waarbij volume samen gaat met een super krullende werking voor een opvallende, sensuele look.

Pupa Sexy Lashes

Eigenlijk gebruik ik al jaren bijna alleen maar mascara van Pupa. Heel af en toe komt er een ander merk tussendoor, als ik een mascara mag testen en die goed bevalt. Maar 80% tot 90% van de mascara’s die ik de afgelopen vijf jaar langdurig gebruikt heb, zijn van Pupa. Dat zegt wel wat natuurlijk. De nieuwe Pupa Sexy Lashes mascara belooft niet alleen meer volume, maar ook meer krul in je wimpers.

Het borsteltje is zo gevormd dat de kleine haartjes aan de zijkanten van je wimpers extra gelift worden, voor een extra volumeus en sexy effect.

Het effect

Ik heb van mezelf maar een beetje sneue wimpers. Geen lengte, niet veel volume en licht van kleur. Ik gebruik dan eigenlijk ook echt iedere dag mascara, omdat ik er anders nogal ‘net uit bed’ uitzie. Ik breng altijd twee dunne laagjes aan, meteen na elkaar. Op deze foto’s draag ik ook oogschaduw, meestal draag ik alleen mascara en oogpotlood voor mijn dagelijkse ooglook.

Pupa Sexy Lashes

De eerste week vond ik de Pupa Sexy Lashes niet zo fijn in gebruik. Er kwam iedere keer veel te veel product mee met het borsteltje, waardoor het toch al snel klonterde. Dat heb ik wel vaker met een mascara als ik hem net in gebruik heb, dus ik wist dat ik gewoon even moest doorzetten.

Na een week ging het aanbrengen beter, maar toch blijft de mascara bij mij een beetje plakkerig. Nu heb ik momenteel (lees: al drie maanden) veel last van tranende ogen, door de droge lucht en bijbehorend stof en pollen in de lucht. Ik weet niet of het daarmee te maken heeft, maar vooralsnog ben ik niet zo enthousiast over de nieuwe Pupa Sexy Lashes als ik verwacht had. Over de Pupa Vamp! Mascara All in One bijvoorbeeld was ik veel enthousiaster. Wellicht dat ik deze mascara in het najaar, als mijn tranende ogen over zijn, nog een keer ga proberen.

Pupa Sexy Lashes mascara kost € 19,95.

Pupa Sexy Lashes

Pupa Sexy Lips

De trend van volle lippen en wangen zet zich ook in 2020 voort. Veel vrouwen willen niet over gaan tot chirurgie of injecties dus daarom ontwikkelde PUPA MILANO een collectie producten die daar perfect op inspringt: SEXY LIPS & CHEEKS. Een mix van producten die gebruikt kunnen worden in de dagelijkse routine en die een verrassend opvullend effect geven. Voor volle lippen en mooi jukbeenderen.

De formule omhult de lippen op een natuurlijke manier waardoor de lippen comfortabel aanvoelen en direct het gevoel geven alsof zij meer volume hebben. De cosmetische lipopvullende werking van Volufiline bevordert de natuurlijke ophoping van lipiden in de vetcellen en vult de microrimpels van de lipcontour op voor een betere definitie. De werking van het laagmoleculaire hyaluronzuur helpt de lippen om hydratatie en volume terug te krijgen.

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik niet snel voor cosmetische ingrepen of injectables zal kiezen. Ik zeg expres: ‘niet snel’, want ik kan me zo voorstellen dat er situaties zijn waarbij ik daar wel voor zou kiezen. Maar puur om er jonger of strakker uit te zien: nee, dat is aan mij niet besteed. Maar natuurlijk help ik mijn huid wel graag een handje door goede en gerichte huidverzorging te kiezen.

Ik ben eigenlijk gewoon best tevreden met hoe ik eruit zie op mijn 46e. Toch vind ik bijvoorbeeld de fijne rimpeltjes rond mijn mond soms best storend. Mijn mond krijgt daardoor toch een beetje zo’n ingevallen aanblik, waardoor je er jaren ouder uitziet. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deze Pupa Sexy Lips. Niet eens zozeer dus om meer volume in mijn lippen te krijgen, maar wel om die fijne lijntjes rond mijn mond te verminderen.

Gebruik en werking

Pupa Sexy Lips zit in een kleine tube, die er mooi uitziet. Zoals ik gewend ben van Pupa, want de producten zien er altijd mooi en luxe uit. De tube heeft een smalle opening, je hebt per keer maar weinig nodig. Voor het meest optimale effect gebruik je het product 8 weken lang twee keer per dag. Het product heeft echter ook een werking die direct zichtbaar is, dat laat ik zo op de foto’s zien. Dat effect alleen is voor mij namelijk al reden om het te blijven gebruiken.

Pupa Sexy Lips heeft een lichte textuur die zich makkelijk laat aanbrengen, en nauwelijks voelbaar is op mijn lippen. Je brengt het aan op de lippen en de lipcontour, alleen of als basis onder je make-up.

Op de foto’s hieronder laat ik het directe effect van Pupa Sexy Lips zien. De eerste foto maakte ik voor ik het product aangebracht had. De tweede foto tien minuten nadat ik Sexy Lips heb aangebracht, en de laatste foto is met lipstick. Oordeel zelf maar:

Pupa Sexy Lashes

Ik ben echt onder de indruk van het effect, en dan heb ik het hier nog niet eens acht weken lang gebruikt. De fijne lijntjes rond mijn lippen zijn echt verminderd, en mijn lippen hebben meer volume gekregen. Dit alles op een heel natuurlijke manier, zonder dat het effect te overdreven is. Precies zoals het bij mij past ♥ Dit is een product wat ik zeker blijf gebruiken!

Pupa Sexy Lips kost € 18,95 voor 15 ml.

Pupa Sexy Lashes

Pupa Sexy Cheeks

Sexy Cheeks Volumizing 3D is een zeer lichtgewicht serum met een superfijne textuur. De cosmetische opvullende werking van Volufiline bevordert de natuurlijke ophoping van lipiden in de vetcellen, waardoor een zichtbare toename ontstaat in het volume van de onderhuidse vetlaag, de jukbeenderen opvullen en opnieuw geleidelijk gevormd worden. Dit product kan gebruikt worden als een behandeling of als make-upbasis. Verrijkt met fijne parels die het licht reflecteren, waardoor een prachtig 3D-effect ontstaat.

Eigenlijk had ik over het volume van mijn jukbeenderen nooit zo nagedacht, tot ik deze producten opgestuurd kreeg, hahaha! Nu heb ik van mezelf eigenlijk best prima jukbeenderen, ik was benieuwd of Pupa Sexy Cheeks daar nog wat aan kon toevoegen. Ook dit product breng je twee keer per dag aan gedurende acht weken, voor het meest optimale resultaat. Je brengt Pupa Sexy Cheeks aan onder je gebruikelijke gezichtsverzorging, uiteraard op een gereinigde huid.

Pupa Sexy Lashes

Gebruik en resultaat

Ook Pupa Sexy Cheeks heeft een lichte textuur, en heeft een lekkere, luxe geur. Het product laat zich goed verdelen en trekt snel in mijn huid. Ik voel geen extra laagje op mijn huid, en dat is natuurlijk een groot pluspunt. Ook onder mijn BB-cream (ook van Pupa) en gezichtspoeder doet ze het prima.

Ik heb het product nu zo’n week of vier à vijf in gebruik, ik was alleen vergeten om ‘voor’ foto’s te maken. Niet zo slim natuurlijk, hahaha!

Wat ik na die weken ervaar, is dat de huid op mijn jukbeenderen voller en steviger aanvoelt. Het effect is toch ook nu al wel duidelijk zichtbaar vind ik, als ik het vergelijk met een foto van afgelopen najaar:

Pupa Sexy Lashes

Pupa Sexy Cheeks kost € 18,95 voor 30 ml.

De producten van Pupa zijn verkrijgbaar via de Nederlandse website van Pupa, en bij verschillende schoonheidssalons. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Pupa Sexy Lashes, lips and cheeks

 1. Neeltje
  21 mei 2020 at 08:36 (2 jaren ago)

  Grappig, ik heb echt volle lippen en doe juist mijn best om ze niet groter te laten lijken. Hihi. Jammer van de mascara. Ik ga die andere van pupa eens bestellen. De mijne zijn nu op en jij bent er steeds zo enthousiast over.

  Beantwoorden
 2. Natascha
  20 mei 2020 at 09:55 (2 jaren ago)

  Je ziet het verschil inderdaad echt op je lippen, mooi hoor! De mascara heb ik ook nog liggen, pak ‘m er vandaag toch maar eens bij om te kijken wat ik ervan vind 😉

  Beantwoorden
 3. Mireille
  20 mei 2020 at 08:12 (2 jaren ago)

  Oh, deze heb ik nog niet. Maar mijn accountmanager komt binnenkort dus dan zal ze deze vast laten zien.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.