Pupa Sporty Chic Limited Edition Lente 2015

Het is februari, en dat betekent dat de eerste mooie voorjaarsdag ieder moment om de hoek kan komen kijken. De Pupa Sporty Chic Limited Edition collectie komt dan ook precies op tijd, met daarin prachtige pasteltinten die doen denken aan de sportieve look uit de jaren ’80. Het is weer een hele mooie, complete collectie, ik laat je één van de twee oogschaduwpalettes, een blush en twee nagellakjes zien!

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic Limited Edition

Je ziet aan de verpakkingen direct dat Pupa Sporty Chic een voorjaarscollectie is: de prachtige pasteltinten verklappen de inhoud al een beetje. De driehoekige vormen en het ‘gaatjespatroon’ herken je vast wel, als je net als ik een meisje uit de 70’s of 80’s bent! Had jij vroeger ook een shirt met zo’n patroon?

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic Graphic Eyeshadow Palette 002 Fun Graphic (€ 19,50)

De Pupa Sporty Chic collectie bevat twee Eyeshadow Palettes: 001 Art Fair met roze/groene tinten en 002 Fun Graphic met bruin/oranje en lichtblauwe tinten. Ik koos voor de tweede. De oogschaduws hebben een heel zachte, smeltende textuur waardoor een soort van ‘vloeibaar poeder’ effect ontstaat.

Pupa Sporty Chic

Op de zijkant van het doosje staan de ingrediënten vermeld. Wat mij bij het schrijven van dit artikel direct opviel, was het tweede ingrediënt: Squalane. Dit is een droge olie die snel door de huid wordt opgenomen en een glad en zijdeachtig, niet-vettig laagje achter laat (zie ook het artikel wat ik hier vorige week over schreef). Wat goed dat er, nota bene op de tweede plaats op de ingrediëntenlijst, zo’n verzorgend ingrediënt in de oogschaduws zit! Dit zal ook mede zorgen voor het ‘vloeibare’ effect van de oogschaduws.

Pupa Sporty Chic

Het oogschaduwdoosje zelf is van stevig kunststof, in zwart met zachte pastelkleuren. Het bevat zowel een spiegel in het deksel als een dubbele sponsapplicator. Vrij compleet dus!

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic

De driehoekige vormen komen ook in het Eyeshadow Palette zelf terug, waardoor het een speelse uitstraling heeft. Ondanks het feit dat het palette niet heel groot is en maar liefst vijf oogschaduwkleuren bevat, zijn ze groot genoeg, ik kan er prima met mijn kwasten in overweg.

Pupa Sporty Chic

Zoals ik van Pupa gewend ben, zijn de kleuren van het Pupa Sporty Chic Eyeshadow Palette uitstekend gepigmenteerd. Je ziet aan de swatches duidelijk wat er bedoeld wordt met het ‘vloeibaar poeder’ effect. Het palette bevat een lichtblauwe kleur die tevens als highlighter gebruikt kan worden, een witte highlighter, een lichtbruin/oranje kleur, een donker bruine kleur en een koperkleur. Alle kleuren hebben dezelfde ‘liquid’ finish met hier en daar een mooie shimmer.

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic Like a Doll Cheeks & Hair Face and Hair Powder (€ 15,95)

De blushes uit de Pupa Sporty Chic collectie hebben een bijzondere vorm en zijn multifunctioneel: je kunt ze zowel als blush als voor in je haar gebruiken. Nu ligt de tijd dat ik roze strepen in mijn haar deed, ver achter me, dus dat laat ik graag over aan de jongere meiden, hihihi!

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic

Daar is hij dan! Je kunt de Cheeks & Hair Powder rechtstreeks op je huid aanbrengen en vervolgens uitblenden, maar je kunt ook met je blushkwast wat van de poeder opnemen en de blush gewoon op de ‘klassieke’ manier aanbrengen. Net wat je zelf het prettigst vindt werken. Uit de kleuren Fitness Apricot en Aerobic Pink koos ik de tweede, omdat roze tinten nu eenmaal mooier staan bij mijn huidtype.

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic Cheeks & Hair Powder heeft een zachte textuur, die zich makkelijk en goed laat blenden. Op mijn haar heb ik hem niet geprobeerd, dus ik weet niet hoe hij zich daar laat verdelen.

Pupa Sporty Chic

Rechtstreeks aangebracht op de huid, voor het blenden

Pupa Sporty Chic

Na het blenden

Aerobic Pink is een frisse, lichtroze blush die zelfs bij de lichtste huidtypes volgens mij prima staat. De kleur is uitstekend op te bouwen, zodat je een beetje kunt spelen met het effect.

Pupa Sporty Chic

Pupa Sporty Chic Gummy Mat Nailpolish (€ 6,50)

De nagellakjes uit de Pupa Sporty Chic collectie hebben een semi matte finish met een ‘Gummy’ effect. Ze zijn verkrijgbaar in vier mooie pasteltinten: Gummy Apricot, Gummy Lilac, Gummy Aqua Green en Gummy Yellow. Ik koos voor Gummy Apricot, en van Mireille kreeg ik de kleur Gummy Aqua Green er bij in mijn pakje. De kleuren dekken prima in twee laagjes, en drogen vrij snel. De kwaliteit en houdbaarheid is zoals ik van Pupa gewend ben: uitstekend!

Pupa Sporty Chic

Hier kun je de semi-matte finish nog beter zien (let niet op mijn nagelriemen: de combinatie grote schoonmaak met het koude weer van de afgelopen dagen hebben ze geen goed gedaan). Ik houd normaal nooit zo van een matte finish, maar dit semi-matte vind ik prachtig!

Pupa Sporty Chic

Gummy Aqua Green heeft duidelijk wat bruinere handen nodig als omlijsting, dan komt hij denk ik beter tot zijn recht. Nu geeft hij mijn handen een erg koele uitstraling. Ook Aqua Green dekt prima in twee laagjes,en is een heel bijzonder, lekker fris lentekleurtje!

Pupa Sporty Chic

Natuurlijk maakte ik ook nog een make-up look met het Eyeshadow Palette en de Cheek & Hair Powder uit de Pupa Sporty Chic collectie. In de binnenste ooghoek heb ik de licht oranje kleur aangebracht, daarnaast de koper kleur die ik naar boven en naar de buitenste ooghoek toe uitwerkte. In de buitenste ooghoek heb ik de donker bruine kleur aangebracht, die ik naar boven toe uitwerkte, zodat hij mooi overloopt in de koper kleur. De lichtblauwe kleur gebruikte ik als highlighter, op het wenkbrauwbot. Onder mijn oog bracht ik eerst als basis een zwart kajal-lijntje aan, met daaroverheen in de buitenste hoek de donkerbruine kleur, overlopend in de lichtblauwe kleur naar binnen toe. De blush bracht ik eerst rechtstreeks aan, daarna blendde ik deze uit met mijn blushkwast. Omdat ik de ooglook al kleurrijk genoeg vind, heb ik op mijn lippen een nude kleur aangebracht (een nieuwe lipstick van Make Up Revolution, #Liphug – When You Came To Me).

Oh, en nu ik de foto zo terug zie, had een streepje van de Cheek & Hair Powder misschien toch niet misstaan, over die grijze streep aan de linkerkant, hihihi!).

Pupa Sporty Chic

Close-upje

Je vindt de Pupa Sporty Chic Limited Edtion Lentecollectie in de webshop van Huidverzorging Mireille. Ik heb begrepen dat hij erg hard loopt, als je iets op je wishlist hebt staan, moet je dus zeker niet te lang wachten! En niet vergeten: met de code MIREILLE krijg je 15% korting op bijna alle producten uit de webshop!

7 Comments on Pupa Sporty Chic Limited Edition Lente 2015

 1. Danique
  11 februari 2015 at 09:29 (7 jaren ago)

  Waaauw, dat oogschaduwpalette is zo mooi!

  Beantwoorden
 2. Deb
  10 februari 2015 at 22:06 (7 jaren ago)

  Wat een leuke en vrolijke collectie!! Vooral het palette en de nagellakjes hebben mij nieuwsgierig gemaakt.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  9 februari 2015 at 18:54 (7 jaren ago)

  Mooie nieuwe lijn van Pupa!

  Beantwoorden
 4. Mireille
  9 februari 2015 at 18:32 (7 jaren ago)

  Mooie look heb je er van gemaakt. Sommige producten zoals het oogschaduw palette en de nagellakken zijn al bijna uitverkocht.

  Beantwoorden
 5. Bianca
  9 februari 2015 at 14:23 (7 jaren ago)

  Vind dit echt een hele leuke collectie x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.