Pupa Stay Gold Kerstcollectie 2015

Waar ik op de Limited Editons van MAC steeds meer uitgekeken raak, word ik over de Looks die Pupa 3 of 4 keer per jaar uitbrengt, steeds enthousiaster. Zo ook over de Pupa Stay Gold kerstcollectie, die vorige week uitgebracht werd. Ik had hier en daar al wat foto’s voorbij zien komen, dus ik wist al dat de highlighter uit deze collectie zeker in mijn winkelmandje zou gaan (ik heb inmiddels aardig wat highlighters van dit mooie merk, zal ik ze eens een keer aan jullie laten zien in een artikel?). Maar ook de overige producten zijn pareltjes, ik laat ze hieronder allemaal aan je zien!

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold Kerstcollectie

De twinkelende lichtjes van Kerstmis passen perfect bij de elegantie van goud: de klassieke kleur van vrouwelijkheid. Verfijnde nuances en licht, dit is de inspiratie van de Stay Gold! Limited Edition.

Pupa Stay Gold is een echte Kerstcollectie, met veel glans en glitter en mooie intense kleuren. In Italië weten ze wel hoe ze mooie make-up moeten maken!

Pupa Stay Gold!

Ook de verpakkingen stralen Kerst, Kerst en nog eens Kerst uit: rood met goud blijven toch wel dé Kerstkleuren vind ik. Pupa Stay Gold straalt een en al luxe uit, en dat is wat we willen met Kerst, toch?

Pupa Stay Gold!

Pupa Stay Gold Highlighter (€ 23,95)

Het paradepaardje uit de Pupa Stay Gold collectie is wel de highlighter. Ik had hem al voorbij zien komen op blogs, ik wilde deze absoluut hebben, ondanks het feit dat het mijn zoveelste highlighter is. Deze is echt heel bijzonder, kijk maar hieronder.

Pupa Stay Gold!

De Highlighter is verkrijgbaar in één kleur: 001 Shimmering Gold.

Pupa Stay Gold!

Op de zijkant van het doosje staan de ingrediënten vermeld.

Pupa Stay Gold!

Onovertroffen formule vol exclusieve stralende parels. Perfect voor het creëren van highlights op het gezicht en om de make-up te versterken met de prachtige glans van goud. De zijdezachte textuur en het elegante patroon geven een uniek zintuiglijk gevoel bij ieder gebruik.

Het doosje is gemaakt van zwart kunststof, met een deksel met zwarte en goudkleurige balkjes. Dit vind ik er dan om één of andere reden weer niet zo Kerstig uitzien, maar goed. Tijd om dit juweeltje van dichtbij te gaan bekijken!

Pupa Stay Gold!

Wauw, wat een glans! Het reliëf in de highlighter doet mij denken aan goudstaven, hihihi! Dit is echt een highlighter voor bijzondere aangelegenheden, voor doordeweeks denk ik dat ik hem niet zo snel zal gebruiken (of héél subtiel aangebracht).

Pupa Stay Gold!

Close-up zonder flits

Pupa Stay Gold!

Close-up met flits

Pupa Stay Gold!

De textuur van de highlighter is inderdaad zijdezacht, het poeder smelt als het ware zodra het in aanraking komt met mijn huid. I love it!

Pupa Stay Gold!

Dit is slechts één veegje, wat een pigmentatie! Dit betekent wel dat je een beetje voorzichtig moet zijn met aanbrengen, wil je niet rondlopen als een gouden discobol, hihihi! Ik vind de highlighter echt prachtig, en ben zó blij dat ik hem heb weten te bemachtigen! Ik zou mijn highlighter-stash er eens op na moeten kijken, maar ik geloof dat ik deze tint nog niet had.

Pupa Stay Gold!

Pupa Stay Gold Wet & Dry Metallic Eyeshadows (€ 16,95 per stuk)

In de Stay Gold collectie zit een oogschaduwpalette, waar ik normaal gesproken voor zou kiezen. Ik vond de kleuren daarvan echter niet bijzonder genoeg, en dus koos ik voor de Pupa Stay Gold Wet & Dry Metallic Eyeshadows, vier prachtige metallic kleuren in de welbekende Wet & Dry Eyeshadow kwaliteit. Ik wist eigenlijk al dat ze me niet zouden teleurstellen, maar…

Pupa Stay Gold

Ook hier staan de ingrediënten op de zijkant van het doosje vermeld. Ik zie zelfs wat verzorgende ingrediënten in het lijstje: glycerine, squalane en alg extract. Goed om te weten!

Pupa Stay Gold

Een revolutionaire formule waarbij een perfecte mengbaarheid van pigmenten en parels perfect gecombineerd wordt voor een rijk en stralend effect. Pure en oogverblindende metallic kleuren die zowel met een droge als vochtige applicator aangebracht kunnen worden.

De Wet & Dry Metallic Eyeshadows uit deze collectie zijn er in vier kleuren: 001 Black Refined, 002 Pure Skin, 003 Charming Burgundy en 004 Golden Light. Ik kon niet kiezen, dus bestelde ik ze gewoon maar alle vier…

Pupa Stay Gold

De Pupa Wet & Dry Eyeshadows zitten altijd in dezelfde verpakking, alleen hebben de oogschaduws voor deze Limited Edition een prachtig reliëf gekregen. En natuurlijk een metallic finish.

Pupa Stay Gold

In het kleine oogschaduwdoosje zit een kleine sponsapplicator, die van een goede kwaliteit is. Ik gebruik normaal gesproken altijd mijn oogschaduwkwasten, maar ik vind het altijd wel fijn als er een applicator bijgesloten is, voor als je onderweg even je make-up wilt bijwerken bijvoorbeeld.

Hieronder laat ik de kleuren aan je zien, op de eerste foto steeds zonder flits, op de tweede foto met flits. De foto’s staan in volgorde van de kleuren zoals hier boven beschreven, het doosje wat onder de oogschaduws ligt, is puur voor het plaatje 😉

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold

001 Black Refined

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold

002 Pure Skin

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold

003 Charming Burgundy <3

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold

004 Golden Light

Ik vind de kleuren stuk voor stuk prachtig én heel feestelijk. Hieronder laat ik de kleuren geswatcht aan je zien. Op de eerste foto heb ik de oogschaduws droog geswatcht, op de tweede foto vochtig. Zie het effect:

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold

Hoewel ik al wist dat de Wet & Dry Eyeshadows van Pupa een goede pigmentatie hebben, sloeg ik bijna steil achterover bij het swatchen van deze vier kleuren. Vooral donkere kleuren hebben nogal eens de neiging om wat achter te blijven qua pigmentatie, maar hier zijn gewoon alle vier de kleuren mega gepigmenteerd. Nat aangebracht is de pigmentatie nóg intenser, wauw! En wat een prachtige glans hebben de oogschaduws, ik vind het echt juweeltjes <3

Ook qua aanbrengen, blendbaarheid en houdbaarheid zijn de Pupa Wet & Dry Eyeshadows van een uitstekende kwaliteit, ik vind het echt aanraders als je op zoek bent naar goede (lees: uitstekende) mono oogschaduws.

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold I’m Matt Lip Fluid (€ 17,75)*

De spotlights op de lippen. I’M Matt Lip Fluid is een vloeibare kleur met een super sensuele formule die je nog nooit ervaren hebt! Zo licht dat het nauwelijks voelbaar is op de lippen. Long-Lasting en vlekkeloos resultaat met een rijke pure kleur en een fluweelzachte finish. De exclusieve applicator maakt het gemakkelijk om de lippen zeer precies te omhullen voor een perfect gevormde mond.

Over de I’m Matt Lip Fluids was ik best even aan het twijfelen. Eigenlijk vond ik dat ik wel genoeg in mijn winkelmandje had liggen, en zo op de foto vond ik de kleuren niet bijzonder genoeg. Dus bestelde ik er geen. Wat ben ik blij dat Mireille de kleur Charming Burgundy wel bijzonder genoeg vond voor mij…

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold

De I’m Matt Lip Fluids zijn vrij nieuw in het assortiment, ik heb ze nog niet eerder getest. De verpakking ziet er ontzettend mooi en sjiek uit, door het mondje onderaan kun je de kleur van de Lip Fluid zien. Ik heb de kleur 003 Charming Burgundy.

Pupa Stay Gold

De applicator is zoals die van de meeste lipglosses, dit brengt makkelijk en secuur aan. De textuur voelt inderdaad heel licht, en de kleur is heel intens. Over de houdbaarheid kan ik nog niets zeggen, daar kom ik later op terug. Voor nu vind ik het een erg veelbelovend product! De swatch van de Matt Lip Fluid zie je een klein stukje verderop.

Pupa Stay Gold

Pupa Stay Gold Multiplay Triple Purpose Eye Pencil (€ 13,95)

Drie nieuwe ultra glamoureuze kleuren met een metallic finish maken de oogmake-up compleet. Een crèmige en makkelijk te mixen textuur met een long-lasting resultaat.

Om mijn look compleet te maken (en omdat ik fan ben van de Multiplay Eye Pencils), bestelde ik het Multiplay Triple Purpose Eye Pencil in de kleur Charming Burgundy mee. Deze potloden zijn van een uitstekende kwaliteit met een zachte textuur en een goede houdbaarheid.

Pupa Stay Gold

Aan de ene kant vind je het Eye Pencil…

Pupa Stay Gold

En aan de andere kant een smudger, om eventueel de kleur wat te vervagen. Handig!

Pupa Stay Gold

Hier zie je de swatches van het Mutliplay Eye Pencil en de I’m Matt Lip Fluid. Het Eye Pencil heeft net als de Eyeshadows een metallic glans, mooi!

Pupa Stay Gold

Tot slot bestelde ik nog een Lasting Color Gel en een Special Effect Nail Polish (beiden € 7,25) uit de Pupa Stay Gold collectie mee, maar in mijn haast om het pakketje open te maken vrijdagavond, brak er een nagel van mijn ‘swatch-hand’ af, daardoor moeten jullie even geduld hebben voor de swatches hiervan. Gelukkig duurt het nog even voor het Kerst is 😉

Pupa Stay Gold

Ik ben weer enorm onder de indruk van deze prachtige Pupa Stay Gold collectie, het zijn stuk voor stuk pareltjes van producten. Omdat het al een heel uitgebreid artikel is geworden, en ik dit weekend eerst een ander oogschaduwpalette ‘in Look’ op de foto moest zetten, moeten jullie nog even geduld hebben voor de look die ik er mee ga maken. Die volgt dus in een apart artikel, zo kan ik nog mooi even ‘oefenen’.

Alle producten uit de Pupa Stay Gold collectie zijn verkrijgbaar bij Huidverzorging Mireille. Vergeet niet de kortingscode MIREILLE in te voeren voor een mooie korting van 15%!

*Dit product is door een merk of bedrijf beschikbaar gesteld voor een review

12 Comments on Pupa Stay Gold Kerstcollectie 2015

 1. Gonny
  11 november 2015 at 18:55 (7 jaren ago)

  Ziet dat er even mooi uit!

  Beantwoorden
 2. Deb
  10 november 2015 at 20:22 (7 jaren ago)

  Wat een prachtige collectie met een geweldige pigmentatie!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  10 november 2015 at 19:48 (7 jaren ago)

  Wow, wat heeft Pupa weer haar uiterste best gedaan om er een mooie collectie van te maken.
  All I want for Christmas…

  Beantwoorden
 4. Cindy
  10 november 2015 at 18:15 (7 jaren ago)

  Wat een heerlijke bestelling, en een prachtige collectie!

  Beantwoorden
 5. manon
  10 november 2015 at 17:19 (7 jaren ago)

  Ik vind het een mooie collectie. Ik ben vooral fan geworden van de highlighter die heb ik de afgelopen dagen veel voorbij zien komen

  Beantwoorden
 6. Beautytalk
  10 november 2015 at 13:09 (7 jaren ago)

  Wow, die collectie is werkelijk prachtig! Die highlighter is amazing!! Ik ga deze toch nog ergens proberen bemachtigen!!!
  Liefs,
  Eefje

  Beantwoorden
 7. Wojis
  10 november 2015 at 12:54 (7 jaren ago)

  Ben het helemaal met je eens, kan de kracht niet opbrengen om alle collecties van MAC te volgen en dat bestellen is een drama, je pist altijd naast de pot. Maar ben ook niet achterovergeslagen door de Holiday collectie dit jaar, al zijn is Eye serie heel mooi, stuk voor stuk. Pupa daarentegen heeft een hele mooi collectie gemaakt, vind het er erg mooi uitzien en de kleuren zijn echt heel mooi voor het einde van het jaar en de winter. De oogschaduw apart is wel fijn, dan kan je mengen met wat je al hebt, altijd leuk. En die highlighter is inderdaad heel mooi zeg, wat een fijn poeder, zou graag als glitterbal door het leven gaan als ik deze zou hebben. Beetje op de armen en benen en decolletéage natuurlijk.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  10 november 2015 at 08:59 (7 jaren ago)

  Wauw, dat zijn prachtige musthaves!
  Ben zo benieuwd naar de make-up looks die je ermee zult maken.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 9. mariëlle
  10 november 2015 at 08:00 (7 jaren ago)

  Wat heb je heerlijk veel besteld hihi, het is zo’n mooie collectie! Ik hsal donderdag mijn highlighter op, yay!

  Beantwoorden
 10. mireille
  10 november 2015 at 07:52 (7 jaren ago)

  Wauw Natasja wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt. Ik ben ook weer helemaal weg van deze lijn. Ik probeer vanaf volgende week weer alles in huis te hebben. Denk dat ik voortaan maar meteen twee exemplaren van de look van Pupa bestel.

  Beantwoorden
 11. Debbie
  10 november 2015 at 06:57 (7 jaren ago)

  Wauw, prachtige producten! Ik heb een paar jaar geleden een makeupworkshop gedaan met Pupa producten. Erg fijne producten, maar (vond ik toen) erg duur. Inmiddels is mijn referentiekader een beetje bijgesteld 😉
  Dat multiplay potloden van Pupa zijn inderdaad top. Is dat Charming Burgundy Bordeaux of toch meer bruin?

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 november 2015 at 09:03 (7 jaren ago)

   Hahaha, mijn referentiekader is precies dezelfde kant op gegroeid 🙂

   Charming Burgundy is echt Bordeaux rood.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.