Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Een paar weken geleden ontving ik een heerlijk én prachtig perspakketje. Het zag eruit als een doos bonbons, maar het bleek nog iets veel beters te bevatten: de nieuwe Pupa Zero Calorie Chocolate collectie. Als je mij al langer volgt, dan weet je dat Pupa al jaren met stip mijn favoriete make-up merk is. Als je dat combineert met chocola, nou dan heb je gewoon heaven toch? Ik laat de prachtige producten aan jullie zien!

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Ja, mijn chocolade hartje ging wel sneller kloppen hoor, toen ik de rode bonbon-doos ontdekte in het perspakketje. De verrassing was nóg groter toen ik de nieuwe Pupa Zero Calorie Chocolate collectie  ontdekte die erin zat. Samen met heerlijke chocolade ♥ Zo leuk dat er weer een ouderwetse limited edition collectie van Pupa is! En wat voor eentje!

De Pupa Zero Calorie Chocolate collectie bevat drie verschillende producten. Een Scented Face Highlighters Palette in twee verschillende uitvoeringen, een Scented Eyeshadows Palette in drie verschillende varianten en Scented Nail Polish in zes verschillende kleuren. Ja je leest het goed: alle producten zijn geparfumeerd en ruiken naar chocolade. Mmmmm… ♥

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

De verpakkingen van de Pupa Zero Calorie Chocolate palettes zien er prachtig uit. Ik ontving van beide palettes een exemplaar: van het Highlighting Face Palette de variant Cherry Chocolate, en van het Eyeshadows Palette de variant Spicy Chocolate.

Highlighting Face Palette Cherry Chocolate (€ 29,95)

De highlighters van Pupa zijn gewoonweg geweldig. Een paar jaar geleden liet ik mijn collectie al eens zien, maar daar zijn de afgelopen jaren nog wel wat exemplaren bij gekomen. En nu is er dit prachtige Highlighting Face Palette, met daarin een lichte highlighter, een goudkleurige highlighter en een prachtige blush met een mooie glans.

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Je zou er bijna een hap van nemen, toch?

De kleuren in het Cherry Chocolate Highlighting Face Palette zijn Cream, Almond en Cotton Candy. Allemaal helemaal mijn kleuren, die blush is zoooooo mooi! ♥

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Hier zie je de kleuren geswatched. Cream is een koele champagne kleur, Almond is wat warmer van kleur en Cotton Candy is voor mij de perfecte blush kleur. Peachy met een goudkleurige glans, ik ben er gek op!

De highlighters hebben een uitstekende pigmentatie en laten zich mooi aanbrengen. Het resultaat zie je aan het eind van het artikel in een totale make-up look.

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Zero Calorie Chocolate Eyeshadow Palette Spicy Chocolate (€ 29,95)

Van het Eyeshadow Palette kreeg ik de Spicy Chocolate variant. Ook de oogschaduws hebben een subtiele chocolade geur, wat natuurlijk een extra bijzonder beleving geeft.

In het palette zitten 7 kleuren oogschaduw, met 4 verschillende texturen: mat, metallic, sparkling en satijn-finish. Een perfecte balans als je het mij vraagt!

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Oh la la! Wat een mooie, echt spicy kleuren! Ik houd hier van hoor! Ook de oogschaduws hebben namen om je vingers bij af te likken: Praline, Hot Caramel, Ginger, Salted Peanut, Cookie, Vanilla en Cream ♥

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

De oogschaduws zien er werkelijk prachtig uit, maar ik was heel benieuwd naar de kwaliteit. De laatste paar collecties was ik niet zo tevreden over de oogschaduws van Pupa, met name de pigmentatie liet te wensen over. Ik kon dan ook niet wachten om deze mooie kleuren te swatchen.

Jippie, de oogschaduws uit het Pupa Zero Calorie Chocolate Eyeshadow Palette hebben de ouderwetse kwaliteit en pigmentatie die ik altijd gewend was van Pupa. De matte kleuren blijven wel iets achter qua pigmentatie, maar dat is bijna altijd zo met matte oogschaduws. Cookie springt er natuurlijk uit qua intensiteit, maar ook de kleuren met satijn-finish zijn uitstekend gepigmenteerd.

Ook de drie donkere kleuren zijn intens gepigmenteerd, bovenstaande swatches zijn met één veeg gemaakt. Zelfs de matte kleuren zijn prachtig en intens. Maar mijn favoriet hier is Ginger hoor, ik ben nu eenmaal gek op metallic kleuren ♥

Ook de houdbaarheid van de oogschaduws is uitstekend, met een oogschaduwbasis eronder houden ze het met gemak een hele dag vol. Fijn dat de kwaliteit weer terug is op het oude niveau! Sinds ik deze mooie producten ontvangen heb, maak ik weer regelmatig een uitgebreide ooglook, ik word er zo blij van!

Zero Calorie Chocolate Nail Polish (€ 8,00)

Tot slot ontving ik ook nog een Nail Polish uit de Pupa Zero Calorie Chocolate collectie. Er is alleen één probleem: corona-nagels. Ik heb de afgelopen 1,5 jaar een hele nare oude gewoonte weer opgepakt: nagelbijten/pulken. Ik heb nog twee mooie nagels over: de duim van mijn rechterhand en de pink van mijn linkerhand. Dus jullie zullen het met deze beetje sneue swatch moeten doen 😉 Dit is de kleur 003 Hazelnut, ik draag hier twee laagjes.

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

The look

Natuurlijk heb ik met het Highlighting Palette en het Eyeshadow Palette ook een totale look gemaakt ♥ Een look die ik sindsdien regelmatig draag, ik vind de kleuren zo mooi! ♥

Op mijn jukbeenderen, het puntje van mijn neus en mijn kin draag ik de highlighter Almond. Als blush draag ik de kleur Cotton Candy, deze twee draag ik eigenlijk iedere dag. Ook als ik geen uitgebreide ooglook erbij draag. Het zijn hele fijne, draagbare kleuren die zowel bij een basismake-up als een uitgebreidere look prachtig staan.

Van de oogschaduws gebruik ik Vanilla, Cookie en Ginger het meest, ook hier in deze look. In de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot breng ik de kleur Vanilla aan. Op het bewegend ooglid breng ik vervolgens de kleur Cookie aan, en in de buitenste ooghoeken de kleur Ginger.

Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

Ook dit is een look die ik prima voor mijn werk kan dragen. Voor een feestje of ander uitje zou ik hem misschien iets meer aanzetten, met een donkerdere kleur zoals Praline in de buitenste hoek. En misschien een eyeliner erbij, maar daar zou ik wel weer even op moeten oefenen hoor 😉

De Pupa Zero Calorie Chocolate collectie is verkrijgbaar via de Nederlandse webshop, en bij de diverse verkooppunten. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review ♥

4 Comments on Pupa Zero Calorie Chocolate collectie

 1. Miranda Aerts
  10 oktober 2021 at 09:52 (10 maanden ago)

  Wow, wat een leuke nieuwe collectie van Pupa!

  Beantwoorden
  • Monique
   12 oktober 2021 at 09:53 (10 maanden ago)

   Wat een heerlijke uitleg! Door jou ben ik mijn favoriete merk uit de jaren 90 aan het herontdekken
   Gisteren de oogschaduw gekocht van de Zero calorie collectie (de roze variant) ik ben benieuwd Vroeger veel gebruikt, ik was vooral helemaal weg van de mooie dozen, heb ooit een piramide gehad. Ergens ben ik het merk kwijt geraakt (mede door allergieën) dus hopen dat het goed gaat

   Beantwoorden
   • Natasja
    12 oktober 2021 at 18:40 (10 maanden ago)

    Wat leuk Monique!

    Beantwoorden
 2. Neeltje
  10 oktober 2021 at 09:47 (10 maanden ago)

  Wat een mooie producten. Ik ga binnenkort mijn make-up weer eens uitzoeken. Nu dat ik weer meer naar kantoor ga, draag ik het ook weer meer en pupa is idd een geweldig merk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.