Pure Konjac Sponge Puff

Tot voor kort gebruikte ik een spons alleen om de ramen te zemen. Ok, in een ver verleden gebruikte ik onder de douche ook weleens een spons, maar dat was eigenlijk maar van korte duur. Ik had weleens gehoord van natuurlijke sponzen voor cosmetisch gebruik, maar ik had ze nog nooit geprobeerd. Tot ik de Pure Konjac Sponge Puff opgestuurd kreeg, volgens zeggen een van de meest pure manieren om de huid te reinigen. Uiteraard heb ik hem getest, ik vertel je in dit artikel wat ik er van vind!

Pure Konjac Sponge Puff

Pure Konjac Sponge Puff

Pure Konjac Sponge Puff

Pure Konjac Sponge Puff is een product van The Konjac Sponge Company, en is gemaakt uit natuurlijke (plantaardige) konjac vezel van de wortel van de “Amorphophallus konjac” plant, ook wel Konnyaku of Konjac aardappelen genoemd, deze worden geteeld in Japan en Korea. De Konjac Sponge werd oorspronkelijk gemaakt voor baby’s, maar al snel bleek dat ze vanwege hun zachtheid en effectiviteit eigenlijk geschikt zijn voor iedere huid, zelfs de meest gevoelige. De Konjac sponzen zijn 100% natuurlijk en bevatten geen kleurstoffen of toevoegingen. Ze zijn ecologisch, afbreekbaar en daardoor heel duurzaam.

Pure Konjac Sponge Puff

Zo op het eerste gezicht zie je niets bijzonders aan de Pure Konjac Sponge Puff, eigenlijk ziet hij er een beetje saai uit. Droog voelt hij vrij hard aan (je mag hem ook absoluut niet droog gebruiken!), en heeft een bolle en een platte kant. De Konjac Sponge belooft de huid op een zachte, maar heel effectieve manier te reinigen, zonder dat gebruik van een reinigingsproduct nodig is. De Pure Konjac Sponge Puff heeft een heel lichte scrubbende werking op de huid.

Pure Konjac Sponge Puff

De Pure Konjac Sponge Puff ligt zowel qua grootte als qua vorm prettig in de hand. Ik gebruik voornamelijk de platte kant om mijn huid te reinigen, maar dit is puur een persoonlijke voorkeur. Je maakt de Sponge Puff eerst goed vochtig onder de stromende kraan, ik doe dit met warm water. Daarna knijp je het overtollige water uit, en kun je met de reiniging van je gezicht beginnen. Gebruik van een reinigingsproduct in combinatie met de Sponge Puff is niet nodig, maar ik geef er de voorkeur aan om dat wel te doen. Wat direct opvalt, is dat ik veel minder product nodig heb dan wanneer ik het met mijn handen inmasseer. Ik masseer de Pure Konjac Sponge Puff ongeveer een halve tot een hele minuut over mijn huid, en spoel mijn gezicht dan af. Ook de Sponge Puff zelf spoel ik goed uit, en knijp het overtollige water er voorzichtig uit (niet wringen).

Pure Konjac Sponge Puff

De Pure Konjac Sponge Puff reinigt mijn huid uitstekend, qua resultaat doet hij niet onder voor mijn Philips Visapure (alleen vind ik die fijner in gebruik vanwege de massage van mijn huid). Ik gebruik hem dan ook regelmatig als vervanger van de Visapure, als ik geen zin heb in ‘gedoe’. Ook op vakantie of een paar daagjes weg gaat hij altijd mee in mijn toilettas, vanwege het formaat past hij er altijd wel bij.

De Pure Konjac Sponge Puff kost € 9,95 en gaat ongeveer 2 à 3 maanden mee: op het moment dat de Sponge er ‘futloos’ uit begint te zien, of gaat scheuren of breken, is hij aan vervanging toe. Je vindt de Pure Konjac Sponge Puff, maar ook verschillende andere varianten (zoals bijvoorbeeld een paar soorten met pure klei) in de webshop van Heavenly Pure, die als motto heeft: ‘We’ve combined organic purity with upscale luxury’. Een webshop naar mijn hart…

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

Ken jij de Konjac Sponge al? Wat is jouw ervaring ermee?

4 Comments on Pure Konjac Sponge Puff

 1. Schoonheidssalon Beauty & You
  22 november 2014 at 22:59 (8 jaren ago)

  Leuk zeg dat je de sponges ook ontdekt hebt! Ik gebruik ze tijdens behandelingen met de Cenzaa rise & shine schuimreiniging. Na afloop krijgt de klant de sponge mee naar huis om nog een aantal weken thuis te gebruiken. Veel enthousiaste reacties

  Beantwoorden
 2. Annette
  22 november 2014 at 17:56 (8 jaren ago)

  Leuk artikel Natasja. Ik wil deze ook nog wel een keer proberen.

  Beantwoorden
 3. Angela
  22 november 2014 at 10:52 (8 jaren ago)

  Kijk dat willen we toch allemaal. Op het verlang lijstje dus. Bedankt weer voor de super fijne en heldere uitleg.

  Beantwoorden
 4. Mireille
  22 november 2014 at 08:30 (8 jaren ago)

  Ik houdt het bij mijn Sponge Cloth van Dermalogica. Maar dit zou een fijne vervanger kunnen zijn.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.