Pure Soap Pure Soy Wax melts – nieuwe geuren voorjaar 2014

Pure Soap Pure Soy Wax Melts waren één van mijn eerste kennismakingen met wax melts. Wax melts zijn  geparfumeerde blokjes soja wax, die je in een geurbrander plaatst, waar je vervolgens een waxinelichtje onder aan doet. Door de warmte smelt de wax en komt de geur vrij. Bij Pure Soap worden de Pure Soy Wax Melts met de hand en in vrij kleine oplages gemaakt, waardoor je altijd ‘verse’ wax melts hebt. De geursterkte is over het algemeen uitstekend, evenals de houdbaarheid van de geuren: ze gaan bij mij 2 tot 3 avonden (8 uur) mee. Toen ik onlangs op Facebook las dat er een heleboel nieuwe geuren aan de website waren toegevoegd, besloot ik weer eens een bestelling te doen. Ik laat jullie hieronder mijn vijf favoriete geuren van deze bestelling zien.

Pure Soap Pure Soy Wax melts

Pure Soap Pure Soy Wax melts: gemaakt van 100% Eco Sojawax

De Wax melts van Pure Soap zijn gemaakt van 100% Eco Sojawas, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. De wax melts zitten verpakt in plastic cupjes en wegen ongeveer 20 gram. Je kunt een hele wax melt in de brander doen, maar bij de meeste geuren is een halve (of een kwart) al voldoende.

Ik gebruik eco soya uit Noord-Amerika. Het regenwoud hoefde hier niet voor te wijken en niemand hoeft er zijn eigen aanbouw voor op te offeren. Het wordt verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. Het is 100% plantaardig, biologisch afbreekbaar en absoluut niet giftig.

Pure Soap Pure Soy Wax melts

Pure Soap Pure Soy Wax melts: Aloe & Lilac

Een schone mix van Aloe, lilac, bergamot, zoete vanille, amber en musk.

Dit is een heel frisse, maar toch zachte geur, die het huis binnen korte tijd omtovert in voorjaarssfeer. Ik vind dit echt een geur om overdag te gebruiken, dan gebruik ik het liefst niet te overheersende geuren.

Pure Soap Pure Soy Wax melts

Pure Soap Pure Soy Wax melts: Lemongrass

Een schone zuivere citroengras geur.

Ik had verwacht dat deze geur vooral fris zou zijn, maar hij blijkt ook verrassend zacht te zijn. Het is ook weer een echte lente-geur, maar bijvoorbeeld ook erg geschikt om nare (kook)geurtjes uit huis te verdrijven.

Pure Soap Pure Soy Wax melts

Pure Soap Pure Soy Wax melts: Cheesecake

De heerlijke geur van cheesecake met aardbeien.

Ik houd niet echt van foody geuren voor in mijn geurbrander, maar voor deze Wax melt maak ik een uitzondering. Hij is namelijk niet zwaar foody, de aardbeien zorgen voor een frisse, fruitige twist. Enige nadeel: ik krijg er zo’n honger van…

Pure Soap Pure Soy Wax melts

Pure Soap Pure Soy Wax melts: Fig & Cassis

Gemaakt met een dupe van Jo Malone. Wilde vijgen vers van de boom gemengd met cassis, hyacint, dennen en cederhout. Een heerlijke combi.

Dit is geen nieuwe geur op de website, maar wel voor mij. Ik werd erg nieuwsgierig door de geuromschrijving. Dit is een bijzondere, complexe geur, die natuurlijk en fris tegelijk is. Een aanrader!

Pure Soap Pure Soy Wax melts

Pure Soap Pure Soy Wax melts: Sexy as Sin

Een onweerstaanbare bloemen boeket van gardenia, tuberose, zoete vanille en exotische muskus.

Hoeveel meer voorjaar kan een geur zijn? De vanille en muskus geven deze heerlijke bloemengeur een warme, zoete twist, waardoor een onweerstaanbare geur ontstaat. Jammer dat ik er maar eentje van besteld heb…

De Pure Soap Pure Soy Wax Melts zijn onderverdeeld in diverse rubrieken (links in het menu), waardoor je heel makkelijk op jouw favoriete ‘geur-groep’ kunt zoeken. De nieuwe geuren staan steeds bovenaan in iedere categorie. Maar kijk zeker ook eens bij de ‘oude’ geuren, zo is Fig & Brown Sugar nog steeds één van mijn grote favorieten! De Wax Melts kosten 1 euro per stuk, er kunnen 20 cupjes in een brievenbusdoosje, waardoor de verzendkosten beperkt blijven (3,75 euro).

Gebruik jij weleens Wax Melts? Wat zijn jouw favoriete geuren?

4 Comments on Pure Soap Pure Soy Wax melts – nieuwe geuren voorjaar 2014

 1. Miranda Aerts
  8 maart 2014 at 08:57 (8 jaren ago)

  Ik ben wel heel benieuwd naar Lemongrass en Fig & Cassis.
  Ik heb geen speciale favoriet, maar houd wel van bepaalde geurgroepen.

  Beantwoorden
 2. Deb
  7 maart 2014 at 16:50 (8 jaren ago)

  Lijken me heerlijke geuren!Toevallig heb ik net weer een soy wax melt (in een rozen geur) in mijn brander gedaan 😉 Ik ben dol op deze melts en heb al vaker bij Pure Soap besteld, maar laatst bij waxmelts waar de melts 0.40 ct goedkoper zijn en mij ook prima bevallen.

  Beantwoorden
 3. irene niec
  7 maart 2014 at 16:10 (8 jaren ago)

  Mijn favoriet is White Tea, maar Alöe & Lilac daar ben ik ook heel benieuwd naar.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Pure Soap Pure Soy Wax melts – nieuwe geuren voorjaar 2014

 1. […] kwam mijn bestelling van Pure Soap binnen, met heerlijke nieuwe wax-melts. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.