RainPharma Dedicated Face Wash

Inmiddels heb ik op mijn badkamer behoorlijk wat producten van RainPharma staan. Ik ben ze allemaal op mijn gemak aan het testen. Eén van de producten waar ik vanaf het eerste gebruik groot fan van was, is de RainPharma Dedicated Face Wash. Een heerlijk zachte, maar uiterst doeltreffende gezichtsreiniger vol mooie, natuurlijke ingrediënten!

RainPharma Dedicated Face Wash

RainPharma Dedicated Face Wash

De RainPharma Dedicated Face Wash is onderdeel van het zogenaamde RainPharma ABCDEF Gezichtsverzorgings Stappenplan. Ik moest even goed kijken tot welke stap dit product behoort, maar toen ik alle producten bij Mireille op de website zag staan, viel het kwartje 😉 De eerste letter van de naam van het product verwijst naar de stap. D dus in dit geval. Voor wie nu meteen wil afhaken: het is niet zo ingewikkeld als het lijkt hoor. En je hoeft niet iedere dag alle stappen te volgen. Ik zal het even kort proberen uit te leggen.

De eerste stap is het verwijderen van vuil, vet en make-up, dit doe je met een reiniger op oliebasis. Die doe ik al iedere avond, ik gebruik daar altijd pure amandelolie voor. Stap B is het scrubben van je huid, die doe je 1 of hoogstens 2 keer per week. Stap C is een gezichtsmasker, dit kan zowel reinigend als verzorgend zijn. Net waar je huid (op dat moment) behoefte aan heeft. RainPharma heeft hiervoor verschillende maskers in het assortiment, voor iedere huid een geschikt masker. Stap D is een reiniger op water basis, stap E is een toner en stap F tenslotte is een gezichtscrème.

RainPharma Dedicated Face Wash

Het belang van een gezichtsreiniger

Zoals ik hierboven al vertelde, reinig ik mijn gezicht ’s avonds in twee stappen. Ik verwijder eerst mijn make-up met amandelolie, en gebruik daarna een reiniger om mijn huid daadwerkelijk schoon te maken. Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen make-up gebruikt. En daardoor misschien ook het belang niet ziet van het reinigen van je huid. Ik zeg dan altijd: maak ’s avonds eens een wattenschijfje nat, en haal dat over je gezicht. Je zult versteld staan hoeveel vuil er van je gezicht komt. Denk aan stof, luchtvervuiling, uitlaatgassen, huidvet, etc. Ik ga werkelijk nooit slapen zonder dat ik mijn gezicht schoongemaakt heb, hoe moe ik ook ben.

RainPharma Dedicated Face Wash

Ingrediënten

RainPharma Dedicated Face Wash bevat geen nare ingrediënten zoals bijvoorbeeld SLS of SLES, die je huid kunnen irriteren of uitdrogen. In plaats daarvan bevat het kwalitatieve werkstoffen van natuurlijke, plantaardige oorsprong. Het schuimende effect komt in dit product van coco-glucoside, afkomstig van kokosnoten. Dit is een heel doeltreffend ingrediënt, maar uiterst mild voor de huid.

lippia citriodora leaf water, coco-glucoside, glycerin/aqua/sodium levulinate/sodium anisate, coco-glucoside/glyceryl oleate, propanediol, xanthan gum, citrus sinensis peel oil, limonene*, citric acid, calendula officinalis flower oil, vetiveria zizanioides root oil. * from natural essential oils.

Diverse citrusoliën verkwikken en versterken de huid. Calendula extract staat bekend om haar herstellende en verzachtende werking.

De reiniger heeft een heel subtiele, zacht-frisse geur.

Gebruik en werking

De Face Wash is extreem zuinig in gebruik. In het begin pakte ik uit gewoonte steeds te veel, maar echt: een héél klein beetje is voldoende. Je schuimt het product vervolgens op tussen je vochtige handen, of direct op je vochtige gezicht. Wat meteen opvalt, is het romige, zachte schuim wat ontstaat. Dit voelt tijdens het inmasseren heerlijk comfortabel aan op mijn huid. Maar ook na het afspoelen (waarvoor ik altijd een gezichtsdoekje gebruik) voelt mijn huid super zacht. Geen droog of trekkerig gevoel, maar lekker zacht en comfortabel. Maar ook schoon en fris. Precies wat een gezichtsreiniger moet doen: reinigen, zonder de huid uit te drogen of te irriteren.

De RainPharma Dedicated Face Wash is verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorging Mireille, een pompflacon van 200 ml kost € 39,95. De flacon op de afbeeldingen is een travelsize exemplaar van 100 ml, uit één van de cadeauboxen van RainPharma. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog ♥

1 Comment on RainPharma Dedicated Face Wash

  1. Mireille
    7 februari 2022 at 22:11 (5 maanden ago)

    Wat een geweldige review en uitleg
    Dank je wel

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.