RainPharma Jungle Beauty Adventure Box

Sinds kort heeft Mireille een nieuw, werkelijk prachtig merk in haar salon en webshop opgenomen: RainPharma. Dit merk is 100% natuurlijk en komt uit België. De producten bevatten ingrediënten die zoveel mogelijk uit eigen land of directe buurlanden komen. Alle producten zorgen ervoor dat de goede bacteriën op de huid intact blijven, en de natuurlijke balans van de huid behouden blijft. Ik ontving van Mireille de RainPharma Jungle Beauty Adventure Box, deze bevat tien travelsize, soms fullsize, producten en is dus een uitstekende manier om kennis te maken met het merk!

RainPharma Jungle Beauty Adventure

RainPharma Jungle Beauty Adventure Box

De RainPharma Jungle Beauty Adventure Box bevat in totaal tien producten, ik ga ze hieronder één voor één reviewen. Omdat het zoveel producten zijn, zijn de reviews wat beknopter dan jullie van mij gewend zijn. Anders werd het artikel wel heel lang 😉 Ik vermoed dat ik in de nabije toekomst nog wel meer reviews over dit mooie merk ga schrijven. Dat zullen dan weer de ‘ouderwets’ uitgebreidere reviews zijn.

RainPharma Jungle Beauty Adventure

De box bevat dus tien producten, gedeeltelijk fullsize, gedeeltelijk travelsize. Allemaal ruim voldoende om de producten ook echt goed te kunnen beoordelen. En natuurlijk ideaal om mee te nemen als je nog op vakantie, of een paar dagjes weg, gaat.

RainPharma Jungle Beauty Adventure

RainPharma moisturising lip guard

Het eerste product in de box is de moisturising lip guard, een natuurlijke lip verzorging. Ik breng iedere avond voor ik naar bed ga, een lipbalsem aan op mijn lippen. In de wintermaanden gebruik ik soms ook overdag een lipbalsem, als mijn lippen erg droog zijn.

De moisturising lip guard is een 100% plantaardige formule op basis van diverse oliën en boters, zoals sheaboter, mangoboter, amandelolie, zonnebloemolie, olijfolie en druivenpitolie.

De textuur is vol en smeuïg, het is een echte balsem. De natuurlijke sinaasappelgeur is bijzonder aangenaam, ik vind deze geur altijd opwekkend en goed voor mijn humeur. De balsem geeft mijn lippen direct een uitstekende, rijke verzorging en blijft dat de hele nacht doen. De volgende ochtend voelen mijn lippen zacht, verzorgd en comfortabel.

RainPharma Jungle Beauty Adventure

exceptional hand & nail cream

Handcrème is ook een product wat ik dagelijks gebruik, en sowieso ook voor ik naar bed ga. In de zomermaanden is dat voldoende, in de koudere wintermaanden smeer ik mijn handen meerdere keren per dag in. Ook de exceptional hand & nail cream bestaat uit een plantaardige formule met onder andere arnica-extract, teunisbloemolie, tarwekiemolie en calendula-extract.

De handcrème heeft een niet te dikke, maar wel romige textuur die zich fijn laat verdelen en inmasseren. De geur is heel zacht en subtiel, ik vind hem zoet-kruidig, en past helemaal bij het merk. De crème geeft mijn handen een uitstekende verzorging, ook de volgende ochtend voelen ze nog zacht en verzorgd.

RainPharma Jungle Beauty Adventure

RainPharma freshen up natural smart deodorant cream

freshen up is een 100% natuurlijke deodorant die belooft je oksels de hele dag fris te houden en tevens de gevoelige huid van je oksels te verzorgen.

RainPharma adviseert om in het begin, en bij overmatig zweten, de deodorant meerdere keren per dag aan te brengen, en daarna af te bouwen. Dat vind ik een beetje lastig, want iedereen weet (en dit wordt ook bij freshen up geadviseerd) dat je deodorant altijd op een schone huid moet aanbrengen. Ik vind het eerlijk gezegd best onhandig om als ik op mijn werk ben, halverwege de dag een deodorantcrème te moeten aanbrengen.

De deodorant heeft een dunne textuur, waardoor hij (bij een volle tube) zo uit de tube loopt zodra ik de dop eraf draai. De dunne textuur is dan wel weer fijn bij het aanbrengen, want hij laat zich heel makkelijk verdelen. De geur van de crème is fris en kruidig, en erg aangenaam.

Helaas werkt de deodorant niet bij mij. Al na een paar uur, dus nog vóór ik de deodorant opnieuw kon aanbrengen, ruik ik al naar zweet 🙁 Nu ben ik écht een lastige ‘klant’ op het gebied van deodorants, bij mij werken meer deo’s niet dan wel. Dus eigenlijk heb je aan mijn ervaring met deze natuurlijke deodorant niet zo heel veel, behalve dan dat ik hem wél fijn in gebruik vindt.

RainPharma freshen down natural foot deodorant cream

Ook onze voeten kunnen soms echt stinken. Zelf heb ik gelukkig niet echt zweetvoeten, zelfs niet na een wandeling van 24 kilometer. freshen down belooft korte metten te maken met stinkvoeten, en remt daarnaast de vorming van eelt op de voeten.

Ook hier wordt aangeraden om in het begin de voetdeo drie keer per dag aan te brengen, op droge, schone voeten. En daarna schone sokken aan te trekken. Nu vraagt RainPharma niet van je om in je lunchpauze je voeten uitgebreid te verzorgen op je werk, je kunt de tweede keer bijvoorbeeld aanbrengen als je eind van de middag thuis komt. Ook dit bouw je op termijn af naar 2, en vervolgens 1 keer per dag. Als je geen zweetvoeten hebt, zoals ik, kun je de crème gewoon 1 keer per dag aanbrengen.

Ook de voetdeo loopt bij een volle tube uit de tube zodra ik de dop eraf draai. Ik heb het idee dat de tubes gewoon te vol zitten, waardoor er te veel druk op staat. Dat vind ik wel een klein minpuntje, want 9 van de 10 keer loopt er zoveel product uit dat ik het niet allemaal kan gebruiken op dat moment. En dus wat moet weg poetsen met een tissue en vervolgens weg gooien.

Geur en werking

De voetdeo heeft een heerlijk fris-kruidige muntgeur die vooral bij gebruik in de ochtend heerlijk opwekkend is. Ik gebruik het product maar één keer per dag, na het douchen breng ik de crème aan. Hij laat zich ook weer goed verdelen en inmasseren, en laat nauwelijks een vet laagje achter. Wel zo fijn, anders glibbert het zo in je sokken 😉

Ik merk na een paar weken dat mijn voeten zachter en verzorgder aanvoelen, waardoor het wandelen uiteindelijk ook net wat soepeler gaat. Vooral bij mijn wekelijkse lange wandeling voelen mijn voeten na een paar uur natuurlijk best vermoeid. Als ze een goede verzorging krijgen, kunnen ze zo’n lange wandeling gewoon net iets beter aan.

RainPharma Jungle Beauty Adventure

pink grapefruit skin wash

De RainPharma skin wash is verkrijgbaar in verschillende geuren, ook bij Mireille vind je een aantal geuren. Het is een plantaardige skin wash voor het lichaam en de handen, het product is onderdeel van de Aromatherapy Essentials lijn. Pink Grapefruit is als je het mij vraagt, dé perfecte manier om je dag te starten. En om ieder sprankje van een ochtendhumeur meteen door het doucheputje te spoelen.

De skin wash is vrij van SLS en SLES, het bevat het veel mildere Coco Glucoside voor het schuimende effect. En schuimen, dat doet hij, zeker in combinatie met de body wonder towel verderop in het artikel!

RainPharma Jungle Beauty Adventure

room spray lemongrass

De RainPharma room spray is een 100% natuurlijk huisparfum, en ook verkrijgbaar in verschillende geuren. Citroengras is een frisse citrusachtige geur met een wat bittere ondertoon, die direct energie geeft en voor een heldere geest zorgt. Ik vind het een perfecte geur voor tijdens het werk, daarnaast kun je hem bijvoorbeeld ook tijdens langere autoritten gebruiken. Ik vind hem echt heerlijk!

baby daily oil

De baby daily oil is onderdeel van de baby-lijn van RainPharma. Het is een rijke olie die de babyhuid voedt en verzacht na het badje. Hij is erg geschikt voor een massage, om je kleintje helemaal tot rust te brengen. De olie bevat diverse natuurlijke, rijke oliën zoals druivenpitolie, squalane, avocado olie en granaatappelolie.

Natuurlijk kun je de olie ook voor je eigen huid gebruiken, waarom zou je die niet verwennen met zoveel moois? De olie is nagenoeg geurloos, en kan dus veilig gebruikt worden op de tere babyhuid, of op een erg gevoelige volwassen huid. Let wel: ondanks het feit dat alle producten 100% natuurlijk zijn, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je huid reageert op een bepaald ingrediënt.

RainPharma Jungle Beauty Adventure

soothing hand bath milk

Nu het weer kouder wordt, vooral in de vroege ochtenden, merk ik dat meteen aan mijn handen. Tijd dus om de verzorging wat op te schroeven! En dat gaat prima met de soothing hand bath milk, een voedende handbadmelk.

Voor het beste effect scrub je eerst je handen, bijvoorbeeld met de RainPharma invigorating hand polish. Daarna doe je de hand bath milk in een teiltje of kom met warm water. Dompel je handen hier voor minstens 15 minuten in, langer mag ook. Dep je handen daarna droog en breng de exceptional hand & nail cream aan. Als je dit ritueel voor het slapen gaan doet, gaan je handen super zacht en verzorgd de nacht in. Het is bovendien een heerlijk ontspannend ritueel, je zult hierna slapen als een roosje.

De hand bath milk heeft een subtiele, zoet-kruidige geur die ontspannend werkt. Mijn handen voelen na het badje heerlijk zacht en comfortabel, dit is echte luxe voor hands en mind!

RainPharma Jungle Beauty Adventure

refreshing foot massage oil

Met het vele wandelen kunnen mijn voeten natuurlijk wel wat extra aandacht gebruiken 😉 De Refreshing foot massage oil geeft je voeten een verkwikkende, en tegelijkertijd ontspannende massage.

Je warmt een beetje van de olie op tussen je handen. De olie is vrij dun, je hebt dus echt maar een beetje nodig. Met de olie masseer je je voeten, waarbij je op bepaalde plekken wat meer druk uitoefent voor het extra ontspannende gevoel. Voor de ultieme ontspanning laat je de massage natuurlijk over aan iemand anders 😉

Ik gebruik de olie regelmatig voor ik ga slapen, op de rand van mijn bed masseer ik mijn voeten dan. Ondanks de fris-kruidige geur die voor een opwekkend effect zorgt, ben ik na de massage heerlijk ontspannen en slaap ik vrijwel direct in. Mijn voeten kunnen vervolgens de hele nacht genieten van de verzorgende werking van de olie, en worden de volgende ochtend lekker zacht wakker 🙂

body wonder towel

Het laatste product uit de RainPharma Jungle Beauty Adventure box is de body wonder towel. Volgens mij een echt paradepaardje van het merk. De body wonder towel is geïnspireerd op de Japanse badcultuur. Het is een langwerpige wasdoek met een licht exfoliërende structuur, waarmee je ook heel makkelijk je rug kunt wassen én scrubben.

Het gebruik van de body wonder towel is heel eenvoudig: je maakt hem nat, brengt een kleine hoeveelheid van de skin wash aan en masseert vervolgens over je hele lichaam. De speciale structuur van de doek zorgt ervoor dat de skin wash ontzettend goed schuimt. Tegelijkertijd wordt mijn huid mild geëxfolieerd, waardoor ze na het wassen super zacht aanvoelt.

RainPharma Jungle Beauty Adventure

Na gebruik spoel je de body wonder towel uit en laat hem aan de lucht drogen voor het volgende gebruik.

De RainPharma Jungle Beauty Adventure kost € 30 en is verkrijgbaar in de webshop en salon van Huidverzorging Mireille. Als je bedenkt dat alleen de moisturising lip guard (€ 12,95) en de body wonder towel (€ 16,95) samen al € 29,90 kosten, dan krijg je de rest van de producten dus gratis. Een hele mooie manier om kennis te maken met dit mooie merk! Je gaat hier zeker nog meer over lezen op Beautyspots, ik ben van plan om een aantal producten te gaan testen.

Ik heb de box van Mireille ontvangen voor een review ♥

2 Comments on RainPharma Jungle Beauty Adventure Box

 1. Marinke
  16 september 2021 at 12:11 (11 maanden ago)

  Ook ik heb de box gekocht en ben blij met de meeste producten (nog niet alles geprobeerd). De deo wacht ik nog even mee tot de winter, hopelijk is het voor dan sterk genoeg.
  De speciale towel vind ik persoonlijk veel te sterk scrubben, ik vond het echt een beetje pijnlijk, die bewaar ik wel voor m’n voeten .

  Beantwoorden
 2. Mireille
  16 september 2021 at 09:14 (11 maanden ago)

  Bedankt Natasja voor je mooie en eerlijke review. En natuurlijk de prachtige foto’s.
  De tubetjes zitten inderdaad net iets te vol waardoor het euvel van eruit lopen ontstaat. Natuurlijk houdt Rainpharma hier volgende keer rekening mee.
  Tot snel xox

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.