RAU White Tea Body Lotion: zachte luxe voor je huid

In de winter gebruik ik graag rijke verzorgingsproducten voor mijn huid, zoals bodybutters en bodycrèmes. De meeste bodylotions vind ik te weinig voeding en verzorging bieden aan mijn huid, die in de winter wat droger is. Toch zijn er ook bodylotions die wél voldoende voedend en verzorgend zijn, waarvan ik in dit artikel een heel luxe exemplaar aan je laat zien: RAU White Tea Body Lotion.

RAU White Tea Body Lotion

RAU White Tea Body Lotion

Ik had al eens eerder kennis gemaakt met het merk RAU Cosmetics, afkomstig uit Duitsland, volgens mij heeft er een keer een product in één van de Beautyboxen gezeten waar ik in het verleden een abonnement op heb gehad. De oprichter Matthias Rau heeft als doel: kwalitatief goede skincare voor iedereen toegankelijk maken. De producten bevatten geen minerale oliën en zijn grotendeels vrij van siliconen, parabenen, PEG’s en kleurstoffen.

RAU White Tea Body Lotion is een rijke, luxe verzorging voor de huid, hij bevat o.a. amandelolie en een exclusief complex van werkstoffen met witte thee, aloë vera en sorbitol. Hij belooft de huid haar zachtheid, soepelheid en spankracht (terug) te geven.

RAU White Tea Body Lotion

RAU White Tea Body Lotion heeft een mooie ingrediëntenlijst. Naast de hierboven genoemde ingrediënten zie ik glycerine, Kudzu wortel-extract (dit is een plant afkomstig uit Azië met een geneeskrachtige werking, en rijk aan antioxidanten en flavonoïden) en vitamine E. De body lotion bevat wel dimethicone (een vorm van siliconen), maar deze staat vrij ver onderin de lijst, na alle voorgenoemde werkzame stoffen. Ook parfum staat wat verder onderin de lijst.

RAU White Tea Body Lotion

De flacon van RAU White Tea Body Lotion voelt heel stevig aan, de witte flacon met zwarte opdruk en zilverkleurig randje aan de dop doen eenvoudig, maar luxe aan, vind ik. Alle producten van RAU, zowel gezichtsverzorging als lichaamsverzorging, hebben deze zelfde look, dat maakt het lekker herkenbaar. Alleen de producten voor mannen hebben een tegenovergestelde look: zwarte verpakking met witte opdruk.

RAU White Tea Body Lotion

Al direct bij het aanbrengen op mijn huid zag ik dat RAU White Tea Body Lotion weliswaar de textuur van een bodylotion heeft, maar wel heel rijk is. Hij voelt heel zacht en romig aan op mijn huid, maar smeert wel heel prettig uit. Het voordeel van een bodylotion boven een -butter of -crème blijft toch het feit, dat het doorgaans sneller intrekt, wat handig is op momenten dat je haast hebt, bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg.

RAU White Tea Body Lotion

Ook RAU White Tea Body Lotion trekt vrij vlot in mijn huid en laat haar zacht en soepel aanvoelen, zonder een voelbaar laagje achter te laten. Of ze mijn huid ook daadwerkelijk sterker maakt, vind ik lastig te beoordelen, maar qua verzorging geeft ze mijn huid alles wat deze in de winter (nog meer dan in de zomer) nodig heeft.

De geur van deze rijke bodylotion is fris, maar zacht en een beetje poederig. Ik vind het een heel ‘lieve’ geur, die ook mijn mind een comfy gevoel geeft. Ondanks mijn strakke planning ’s ochtends vroeg, geeft deze Body Lotion me dankzij zijn goede werking en mooie geur even een momentje me-time, vóór de stress van de dag weer aanbreekt.

RAU White Tea Body Lotion (€ 15,95/200 ml) is in Nederland verkrijgbaar in de webshop van COOS – Beauty & Care Products. Bij COOS vind je niche merken uit Nederland, Duitsland. Groot-Brittannië en Zuid-Korea voor vrouwen, mannen en baby’s. Zoals Alice, de eigenaresse van de webshop zelf zegt: “Merken die niet allemaal even groot of bekend zijn, maar wel staan voor uitstekende kwaliteit die ze leveren van producers die doen wat ze beloven.” Alle producten die je bij COOS vindt, zijn 100% dierproefvrij en altijd dermatologisch getest. Zelfs ik vond er mooie merken die ik nog niet kende, en dat wil wat zeggen! Een absolute aanrader dus om eens een kijkje te nemen (zeker met de komende feestdagen en bijbehorende verlanglijstjes in het vooruitzicht 🙂 )!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on RAU White Tea Body Lotion: zachte luxe voor je huid

 1. Annette
  20 november 2015 at 18:09 (7 jaren ago)

  Ik kan me voorstellen dat deze fijn is. Ik heb de crème uit deze lijn op mijn blog getest en vond die ook zo fijn. Mooi merk.

  Beantwoorden
 2. manon
  20 november 2015 at 13:50 (7 jaren ago)

  Fijn dat het zo snel intrekt, zoiets heb ik altijd nodig !

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  20 november 2015 at 12:41 (7 jaren ago)

  Een (eer)lijk product en mooie foto’s ☺

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  20 november 2015 at 08:47 (7 jaren ago)

  Ik kende het merk ook nog niet oeps, maar 100% dierproefvrij en dergelijke, dat klinkt allemaal erg goed!!

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  20 november 2015 at 06:18 (7 jaren ago)

  Klinkt goed voor een zijde zachte huid!
  Het merk is me geheel onbekend.
  Goede review.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.