Real Techniques Your Picks Berlin Set

Onlangs werd de Real Techniques Your Picks Berlin Set uitgebracht, een heel bijzondere set. De set bestaat namelijk uit de vijf kwasten die bij de Real Techniques fans het meest geliefd zijn. En voor de print van de ferrules van de kwasten mochten de fans kiezen uit vijf verschillende dessins, allemaal geïnspireerd op wereldsteden. Berlijn werd de winnaar, en ik laat je vandaag deze prachtige musthave set zien!

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques heeft wel vaker Limited Edition sets, maar de Real Techniques Your Picks Berlin Set is wel echt een juweeltje hoor! Zowel de samenstelling van de set als de print spraken mij direct aan. De kwastenset wordt geleverd in een mooie verpakking, waar de kwasten mooi in uit komen.

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Op de achterkant staat een korte omschrijving van de kwasten, en waar je ze voor kunt gebruiken. Real Techniques heeft ook een eigen Youtube kanaal, waar je veel tutorials kunt vinden over de verschillende kwasten.

Real Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin Set

En dit zijn de kwasten van de Real Techniques Your Picks Berlin Set op een rijtje. Echt, ik kan zo blij worden van mooie make-up kwasten he? Real Techniques is op dat gebied toch wel gewoon het neusje van de zalm hoor. De kwasten hebben een uitstekende kwaliteit, zijn lekker zacht, voelen stevig aan, liggen lekker in de hand en blijven mooi, hoe vaak ik ze ook was. Als je altijd goedkopere kwasten koopt, vind je het misschien duur in aanschaf (hoewel ik ze echt niet duur vind), maar uiteindelijk zijn ze het geld gewoon meer dan waard.

Ik laat de kwasten hieronder één voor één aan je zien:

Real Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin Set

Buffing Brush

De Buffing Brush is speciaal geschikt voor het aanbrengen van poederfoundation of minerale foundation. Ik gebruik hem ook voor mijn vloeibare foundation en ook daar is hij erg geschikt voor. De haren staan dicht op elkaar, wat ervoor zorgt dat mijn foundation mooi dekkend wordt aangebracht. De haren voelen lekker fluffy en zacht, maar dat ben ik niet anders gewend van Real Techniques.

Real Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin Set

Stippling Brush

Een Stippling Brush had ik nog niet eerder gebruikt, deze is te gebruiken voor foundation, maar ook bijvoorbeeld voor een blush. De korte zwarte haren en de langere witte haren zorgen samen voor een heel mooi, natuurlijk effect. Alle kwasten van Real Techniques bevatten overigens synthetische haren en zijn 100% crueltyfree.

Ik vond het gebruik van de Stippling Brush in het begin even wennen omdat de haren samen stugger aanvoelen dan de rest van mijn Real Techniques kwasten, maar het resultaat is inderdaad prachtig! Hoe heb ik ooit zonder een Stippling Brush gekund? 😉

Real Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin SetReal Techniques Your Picks Berlin Set

Contour Brush

De contour brush zorgt voor een zachte applicatie van je highlighter, voor een ‘soft-focus’ finish. Ik kon tot nu toe niet echt een kwast vinden voor het aanbrengen van mijn highlighter waar ik volledig tevreden over was, maar deze kwast uit de Real Techniques Your Picks Berlin Set komt heel dicht in de buurt. Hij is precies goed qua formaat, de haren zijn ook weer lekker zacht en waaieren licht uit, zodat mijn highlighter op een natuurlijke manier op mijn jukbeenderen belandt. Hij is fijn!

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Real Techniques Your Picks Berlin Set

Deluxe Crease Brush

De Deluxe Crease Brush is een ‘oversized’ oogschaduwkwast, volgens Real Techniques kun je hier heel makkelijk je oogleden mee contouren. Ik gebruik hem vooral voor mijn snelle doordeweekse ooglook die uit maar 1 of 2 kleuren bestaat. De stugge vorm van de haren (die wel heel zacht aanvoelen op mijn oogleden) zorgt ervoor dat je je oogschaduw heel nauwkeurig kunt aanbrengen, zonder dat de oogschaduw elders naartoe waaiert. Ik had in het begin mijn bedenkingen bij deze kwast vanwege het formaat, maar ik vind hem juist erg fijn in gebruik.

Deluxe Crease BrushReal Techniques Your Picks Berlin Set

Base Shadow Brush

Tot slot de Base Shadow Brush. De naam zegt het al: dit is een basic oogschaduwkast waar ik er al eentje van mijn mijn kwastenstash had, maar doordat hij zo fijn in gebruik is, is er altijd ruimte voor een zusje. Deze gebruik ik voor het aanbrengen van een uitgebreidere ooglook, meestal gebruik ik daar gewoon één kwast voor. Ooghoeken, crease, ooglid: deze kwast brengt op een prettige manier oogschaduw aan op alle plaatsen. Een echte basic-topper!

Ik vind de Real Techniques Your Picks Berlin Set een mooie set, en een echt musthave voor fans van Real Techniques. Het enige wat ik er in mis, is een poederkwast. Ik had deze liever gezien in plaats van bijvoorbeeld de Buffing Brush of de Stippling Brush. Dan was de set voor mij echt compleet geweest.

Prijs en verkrijgbaarheid

De adviesverkoopprijs van de Real Techniques Your Picks Berlin Set is € 32,99, en dat is echt een koopje, als je bedenkt dat de Buffing Brush en de Stippling Brush samen al bijna 30 euro kosten. De set is verkrijgbaar bij Boozyshop.nl, Themakeupspot.nl, Beauty88.nl en Make-Up Musthaves, zolang de voorraad strekt. Wacht niet te lang met bestellen, want op is echt op! Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

11 Comments on Real Techniques Your Picks Berlin Set

 1. Yvonne
  12 oktober 2016 at 19:58 (6 jaren ago)

  Fijne kwasten, ik gebruik ze ook.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  11 oktober 2016 at 21:49 (6 jaren ago)

  Deze set lijkt me fantastisch, alleen al vanwege de print inderdaad. Heb meerdere RT kwasten, uitstekende kwaliteit. Gaan al jaren mee. Wilde een heel dichte bufferbrush, heb er 1 gekocht van UD, zo fijn. Maar die van RT zal ik ook bij tijd en wijle blijven gebruiken. Heb gelukkig meerdere varianten(dus helaas deze set ook niet nodig hihi)

  Beantwoorden
 3. hilde
  11 oktober 2016 at 16:51 (6 jaren ago)

  Ik vind dit echt zo’n prachtige set om te zien! Echt een plaatje die je eigenlijk gewoon móet hebben. 😉

  Beantwoorden
 4. Donna
  11 oktober 2016 at 13:25 (6 jaren ago)

  Wat kom ik weer leuke tips tegen voor sinterklaas en kerst.

  Beantwoorden
 5. Jamey
  11 oktober 2016 at 09:21 (6 jaren ago)

  ik ben echt zoooo blij met deze kwasten!

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  11 oktober 2016 at 08:51 (6 jaren ago)

  Wat een schattige set! Ik vind ze er goed uitzien, als mijn Zoeva kwasten het begeven haha…

  Beantwoorden
 7. marije
  11 oktober 2016 at 08:18 (6 jaren ago)

  Love them! Echt een hele mooie editie die ze hebben uitgebracht.

  Beantwoorden
 8. Astrid
  11 oktober 2016 at 08:08 (6 jaren ago)

  Deze set vind ik echt zo gaaf! En inderdaad helemaal niet duur!

  Beantwoorden
 9. Mireille
  11 oktober 2016 at 07:24 (6 jaren ago)

  Mooie prijs voor zo’n prachtig set.

  Beantwoorden
 10. chucky1012
  11 oktober 2016 at 07:00 (6 jaren ago)

  Prachtige make-up kwasten set.
  Schitterende foto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden
 11. Roos
  11 oktober 2016 at 06:07 (6 jaren ago)

  Deze staan op mijn wishlist, ze lijken me top. Thanks voor de review fijne dag vandaag 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.