Red Carpet Queen Eye and Lip Primer

Een perfecte oogschaduw-look begint bij een goede oogschaduw-primer. Wil je dat je oogschaduw de hele dag keurig blijft zitten waar je hem ’s ochtends aanbracht, dan kun je gewoon niet zonder. Een goede oogschaduw-primer zorgt er bovendien vaak voor dat je je oogschaduw makkelijker aanbengt, en dat de kleuren wat intenser zijn. Een lip-primer had ik tot nog toe nooit gebruikt, maar daar kwam verandering in toen ik de Red Carpet Queen Eye and Lip Primer zag, zo’n handig 2-in-1 product kon ik niet nalaten te bestellen.

Red Carpet Queen Eye and Lip PrimerDe Red Carpet Queen Eye and Lip Primer zit in een klein glazen potje, met daaromheen een leuke rood-zwarte kartonnen verpakking. Ik vind de producten van Red Carpet Queen een stijlvolle uitstraling hebben, met de rode high heel op de zwarte ondergrond. Het is een Nederlands merk, het assortiment met de leuke namen wordt bedacht en samengesteld door eigenaar Joeri Vanhove, en bestaat onder ander uit oogschaduws, blushes, lipsticks en prachtige nagellakjes (je zag een paar Red Carpet Queen lakjes in dit artikel).

Red Carpet Queen Eye and Lip Primer

Red Carpet Queen Eye and Lip Primer: ingrediënten

Op de achterkant van de verpakking vind je de ingrediënten van de Red Carpet Queen Eye and Lip Primer. De primer bevat geen parabenen. Zoals je ziet, is de primer in de USA gemaakt. Red Carpet Queen laat zijn producten maken door de beste fabrikanten over de hele wereld, om kwaliteit te kunnen garanderen.

Red Carpet Queen Eye and Lip PrimerRed Carpet Queen Eye and Lip Primer

 Red Carpet Queen Eye and Lip Primer: de verpakking

Het potje waar de Red Carpet Queen Eye and Lip Primer in zit, is klein. Zoals je ziet, is het potje tot de rand gevuld, dus in het begin is het geen probleem om de primer eruit te halen. Maar als je halverwege het potje bent, is mijn ervaring dat er bij dit soort verpakkingen meer product onder mijn nagel beland dan op mijn vingertop, en is gebruik van een spatel of kwastje dus gewenst. Ik vind het fijner als dit soort producten in een tubetje zitten, dat doseert veel gemakkelijker en is een stuk hygiënischer. Maar eerlijk is eerlijk: zo’n potje ziet er wel veel mooier uit.

Red Carpet Queen Eye and Lip primer

Red Carpet Queen Eye and Lip primer

Red Carpet Queen Eye and Lip Primer: textuur en werking

De Red Carpet Queen Eye and Lip Primer heeft een crèmige textuur, waardoor hij als het ware smelt op de huid en zich heel goed laat aanbrengen. Na het aanbrengen voel je een stroef laagje, waar de oogschaduw en/of lipstick zich beter aan hecht.

Ik heb de primer zowel onder mijn oogschaduw als lipstick gebruikt. Over zijn rol als oogschaduw-primer ben ik niet echt tevreden: mijn oogschaduw is na een dag van mijn oogleden “gelopen” en is in de lijntjes verdwenen. Hiermee zeg ik niet dat de primer per definitie slecht is, voor mij werkt hij echter niet, hij past blijkbaar niet bij mijn huid. Als Lip primer werkt hij bij mij uitstekend: ten eerste heb ik een mooie, egale laag waar ik mijn lipstick op kan aanbrengen, en die lipstick blijft beduidend langer zitten. Ook gaat mijn lipstick niet in de groefjes van mijn lippen zitten, omdat die als het ware opgevuld worden door de primer. Ik gebruik de Red Carpet Queen Eye and Lip Primer sindsdien altijd onder mijn lipstick, het is een vast onderdeel van mijn make-up routine geworden.

De mooie producten van Red Carpet Queen vind je onder andere bij The Make Up Spot, de Red Carpet Queen Eye and Lip Primer kost € 16,95. Dit is niet goedkoop, maar de primer is wel erg zuinig in gebruik, je doet er dus lang mee.

Gebruik jij een primer onder je oogschaduw en/of lipstick?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.