Review: British Nanny van Lush

Ik ga op wintersport en ik neem mee… Eén van de belangrijkste dingen als je op wintersport gaat (naast warme kleding en ski’s) is zonnebrand. De weerkaatsing van de sneeuw en de hoogte waarop je je bevindt, zorgen er voor dat de straling van de zon vele malen sterker is dan hier in ons kikkerlandje. Ik heb vorige week British Nanny uitgetest, de enige gezichtscrème van Lush met een zonnebeschermingsfactor van maar liefst SPF 30.

Lush British Nanny

Als je een zonnebrandcrème voor de wintersport koopt, is het belangrijk dat er geen water in zit. Dit bevriest namelijk bij de lage temperaturen die je bovenop de berg kunt tegenkomen, en kan daarmee meer schade aan je huid aanbrengen. British Nanny bevat geen water, maar wel een aantal bijzonder verzorgende ingrediënten, zoals amandel- en hibiscusolie (welke vitamine C en E bevatten), shea boter, cocosolie, jojoba-olie, komkommerkruidolie en candelila wax. De combinatie van jojoba-olie en candelila wax zorgen voor een beschermende barrière tussen je huid en de verschillende weersinvloeden. Dat British Nanny beschermt, dat heb ik duidelijk gemerkt: ik heb de hele week geen moment last gehad van de kou op mijn gezicht, terwijl de gevoelstemperatuur op sommige dagen toch onder de -10 graden lag.

Lush British Nanny

British Nanny is, dankzij alle verzorgende ingrediënten een erg rijke, wat vettige crème. Ik was dan ook wel een beetje bang dat hij voor mijn gecombineerde huid té vet zou zijn, maar niets is minder waar. Bij het aanbrengen voelt de crème inderdaad vet en wat boterachtig aan, hij smeert aanvankelijk ook enigszins stroef uit (maar dit wordt al snel beter zodra de crème wat opwarmt door het smeren) en geeft een glimmend laagje aan mijn gezicht. Na het aanbrengen van mijn primer en BB cream is hier echter niets meer van terug te zien, en voelt mijn huid niet anders aan dan bij het gebruik van mijn normale dagcrème. Ook in de loop van de dag gaat mijn gezicht niet vet aanvoelen, of glimmen. En, ook een belangrijk puntje: ik kreeg geen pukkels bij gebruik van British Nanny, iets wat me met veel andere rijke crèmes wel gebeurt.

Lush British Nanny

Ik bracht British Nanny ’s ochtends aan op mijn gezicht, na het douchen. Daarna zoals gezegd een primer en mijn gebruikelijke BB cream, en de rest van de dag deed ik er niets aan. Dit bleek een prima bescherming, zelfs op twee achtereenvolgende dagen zon, waarbij ik het grootste deel van de dag buiten doorbracht, is mijn gezicht niet verbrand, maar heb ik een subtiel kleurtje gekregen (helaas waren die twee dagen zon niet voldoende om een echt lekker vakantiekleurtje te krijgen).

British Nanny heeft zich voor mij de afgelopen week uitstekend bewezen, en hij gaat volgende keer dan ook zeker weer mee op wintersport. Ik denk dat hij voor de zomermaanden wel te vet is voor mijn huid, en dus gaat hij waarschijnlijk voor een jaartje de kast in (tenzij we hier nog een nieuwe winterse periode krijgen). Heb je een wat drogere huid, dan is hij vermoedelijk ook voor de zomer uitstekend geschikt als bescherming tegen de zon.

British Nanny kost € 51,85 voor 45 gram. Niet echt goedkoop dus, maar als het om de bescherming van je kostbare huid gaat, vind ik eigenlijk dat je niet moet bezuinigen.

Wat voor crème gebruik jij om je gezicht tegen de winterzon te beschermen?

1 Comment on Review: British Nanny van Lush

  1. Vera
    5 februari 2013 at 21:57 (9 jaren ago)

    Ik ga nooit naar wintersport, dus gebruik altijd mijn gebruikelijke bescherming in deze tijd. Toch klinkt deze crème wel heul erg lekker, misschien dat ik hem in november ga kopen, kan ik er lekker de hele winter mee doen, ik merk nu toch wel (altijd rond deze tijd van het jaar) dat mijn huid nu wel erg vochtarm begint te worden.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.