Review Catrice The Giant extreme volume mascara

Dé Mascara, het blijft een eeuwige zoektocht. Steeds weer komt er een nóg betere, nóg intensere mascara uit die nóg meer volume, nóg meer verlenging en nóg betere verdeling belooft. En wij als klant, wij willen dat natuurlijk graag geloven en proberen maar wat graag dat nieuwe “wonderproduct” uit. Hoewel ik zeker een paar favoriete mascara’s heb, sta ik altijd open voor nieuws op dit gebied. Een paar weken geleden besloot ik een mascara van Catrice aan een test te onderwerpen, ik kocht The Giant extreme volume mascara. Over het algemeen ben ik erg tevreden over de producten van Catrice, ik heb verschillende items in mijn basis make-up zitten.

Catrice The Giant

Catrice belooft ons met deze mascara een prachtige look met “bold and dramatic” wimpers. De speciaal gevormde XXL borstel zorgt ervoor dat je alle haartjes, ook in de binnenste en buitenste hoeken, goed kunt bereiken.

Catrice The Giant

Ik vind het borsteltje erg prettig in gebruik. De haartjes zijn zacht, waardoor ze niet irriteren en inderdaad: zelfs de kleine haartjes kan ik eenvoudig van een laagje mascara voorzien. De brede kant is iets te breed naar mijn zin, deze gebruik ik eigenlijk maar amper. Ik vind het prettiger om met de voorste helft van het borsteltje te werken.

Catrice The Giant

De mascara klontert niet en laat de wimpers niet aan elkaar plakken. Ook geeft hij geen irritatie in mijn ogen. Voor mijn dagelijkse look vind ik één laagje van The Giant extreme volume mascara voldoende, voor een wat heftigere look kun je uiteraard meerdere laagjes aanbrengen. Hieronder zie je een voor en na foto, ik heb er bewust voor gekozen om verder geen oog make-up te dragen, zo kun je het verschil duidelijk zien.

Catrice The Giant

Catrice The Giant

De houdbaarheid van deze mascara is prima: na een dag zit alles nog waar het moet zitten. Over de waterproof-heid kan ik je helaas niets vertellen, ik heb er niet mee in de regen gelopen en gehuild heb ik ook niet met The Giant. Wel laat de mascara zich makkelijk verwijderen met mijn Eye make-up remover van Rituals, dit is meestal een teken dat de mascara niet echt waterproof is. Maar, goed nieuws: ik heb gisteren de nieuwe producten van Catrice gezien, die vanaf februari aan het vaste assortiment worden toegevoegd, en daar zit een Top Coat voor je mascara bij, deze maakt iedere mascara waterproof! Edit: volgens de laatste info zit er tussen de nieuwe producten ook een The Giant extreme volume mascara waterproof, voor dezelfde prijs als de “gewone” The Giant.

Al met al ben ik erg tevreden over The Giant extreme volume mascara van Catrice, zeker als je de prijs-kwaliteit verhouding bekijkt. Hij kost slechts € 4,59, ik vind dat geen geld voor een mascara met dit resultaat. De producten van Catrice zijn te koop bij het Kruidvat en bij Trekpleister.

Q: Gebruik jij weleens een budget-mascara?

5 Comments on Review Catrice The Giant extreme volume mascara

 1. Kim
  9 januari 2013 at 19:28 (9 jaren ago)

  Ik heb eigenlijk nooit en budget mascara, deze geeft overigens wel een mooi effect zeg. 🙂 Ik gebruik momenteel een minimascara van Pupa, die is heel erg fijn.

  Beantwoorden
 2. Leneke
  4 januari 2013 at 00:41 (9 jaren ago)

  Ik had het altijd alleen met mascara. Maar tegenwoordig ook met kohlpotloden. Eyeliner begin ik niet eens aan 🙂

  Beantwoorden
 3. Lisa's beautybabbels
  3 januari 2013 at 21:57 (9 jaren ago)

  Ik heb deze mascara ook, en vind hem ook erg fijn! Ik gebruik veel budget mascara’s, vooral omdat mascara’s niet al te lang houdbaar zijn. Ik vind het aparte borsteltje ook zo leuk.

  Beantwoorden
 4. Leneke
  3 januari 2013 at 11:27 (9 jaren ago)

  Ziet er goed uit. Misschien koop ik hem wel. Ik gebruik bijna nooit mascara omdat mijn ogen vrij snel reageren op make-up. Ik verf mijn wimpers, maar als ik een feestje heb gebruik ik het wel. Na gebruik gooi ik hem weg en bij het volgende feestje koop ik weer een nieuwe. Dan is een goede budgetproof mascara zo gek nog niet.

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 januari 2013 at 20:35 (9 jaren ago)

   Wat vervelend dat je ogen zo snel reageren op make-up. Heb je dat met alle oogmake-up, of alleen met mascara/eyeliner?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.