The Body Shop Chocomania bodylotion

Voor Chocoholics als ik is deze tijd van het jaar een soort van paradijs op aarde. In september lagen de chocoladeletters al in de winkels, en terwijl Sinterklaas nog maar net anderhalve week in het land is, beginnen langzaamaan de kerstkransjes binnen te druppelen. Maar ja, helaas heeft chocolade ook een minpuntje: je wordt er al snel dikker van, en met een beetje pech krijg je er ook nog pukkels van (dat laatste heb ik dan gelukkig geen last (meer) van, maar ik moet wel op de kilo’s letten). Gelukkig heeft The Body Shop de oplossing om toch van chocolade te kunnen genieten zonder er ook maar een grammetje van aan te komen: de Chocomania lijn.

Chocomania bodylotion

In dit artikel schreef ik al meer over de Chocomania showergel, vandaag laat ik jullie kennis maken met de bodylotion. Al langere tijd gebruik ik de Chocomania bodybutter, welke vooral voor de wintermaanden heerlijk is. Voor de zomer kan deze echter soms wat te rijk en te vet zijn, daarom probeerde ik de afgelopen periode de Chocomania bodylotion.

In de producten van de Chocomania lijn zit Fair Trade cacaoboter. The Body Shop zegt hier het volgende over:

Onze Community Fair Trade-cacaoboter komt van Kuapa Kokoo uit Ghana. De cacaopeulen worden met de hand geoogst en de bonen worden eruit gehaald, in de zon gedroogd, vermalen en tot boter geperst. Met meer dan 50.000 kleinschalige boeren is Kuapa Kokoo één van de grootste fair trade coöperaties ter wereld. De handel met hen heeft bijgedragen aan scholing en medische hulp voor de leden van de coöperatie en hun familieleden. Wil je meer weten? Bekijk dan de speciale Community Fair Trade pagina.

Fijn om te weten dat met het product wat je koopt, elders op de wereld mensen geholpen worden om een beter bestaan op te bouwen, toch?

Chocomania bodylotion

Deze romige bodylotion heeft dezelfde volle chocoladegeur als de showergel, ik ben er dol op! Hoewel de lotion dus wat lichter is dan de bodybutter, is deze volgens The Body Shop ook geschikt voor de zeer droge huid. Qua verzorging doet hij niet onder voor de bodybutter, hij trekt alleen wat sneller in. Ideaal dus als je (zoals ik vaak) haast hebt. De Chocomania bodylotion laat zich erg gemakkelijk over mijn huid verdelen en trekt snel in. Je hebt er niet veel van nodig (als je te veel gebruikt, laat de lotion een licht plakkerig laagje achter), en doet dus best lang met een flacon. Wat ik erg prettig vind, is het feit dat de lotion in een pompflacon zit. Hierdoor komt er zo min mogelijk lucht bij de lotion en blijft hij dus langer “vers”.

Chocomania bodylotion

De geur van de bodylotion is best sterk bij het aanbrengen, maar blijft niet lang hangen. Wat mij betreft prima, want hoe lekker ik hem ook vind, ik hoef niet persé de hele dag naar chocoladeletters te ruiken. En ik gebruik graag een parfum, wat dus prima gaat met deze bodylotion, ik heb geen last van botsende geuren. De lotion maakt mijn huid lekker zacht, en verzorgt deze goed. Ook aan het eind van de dag voelt mijn huid nog zacht en gevoed.

Ik vind de lotion een aanrader voor de dagelijkse verzorging. Ik weet alleen niet of hij straks, als het echt gaat vriezen en mijn bovenbenen in no-time veranderen in fijn schuurpapier, voldoende voedend is. Maar voor dan heb ik gelukkig nog een pot Chocomania bodybutter klaarstaan 😉

De Chocomania bodylotion kost € 10,= voor 250 ml en is te koop via de webshop van The Body Shop of in 1 van de winkels.

 

2 Comments on The Body Shop Chocomania bodylotion

  1. Kim
    1 december 2012 at 11:45 (9 jaren ago)

    Ik heb hier thuis ook de bodybutter, die is lekker dik en vet maar trekt wel goed in. Ik gebruik hem ook vooral in de winter tegen jeukbenen. Chocomania is trouwens wat mij betreft de enige ECHTE chocoladeverzorgingslijn. Andere merken zijn het steeds net niet of er zit sinaasappel in en dan pas ik sowieso.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.