Review: creamy face&body scrub van RS Natural Cosmetics

RS Natural Cosmetics maakt prachtige, natuurlijke producten, dat vertelde ik jullie al eerder. Mijn absolute favorieten zijn het deep smoothing oil serum en het vitalising lava&spices mask, deze producten horen tot mijn vaste gezichtsverzorging. Vandaag wil ik jullie echter ook kennis laten maken met de creamy face&body scrub. Want hoewel ik meerdere gezichtsscrubs in mijn vaste verzorgingsroutine heb zitten, verdient deze bijzonder verzorgende scrub zeker een eervolle vermelding.

RS Natural Cosmetics creamy face&body scrub

Een korrel zo fijn en zacht dat je hem nauwelijks ziet. Een korrel zo mooi afgerond dat hij niet krast. Een grondstof zo effectief dat hij al eeuwen geleden door de Indianen in Midden-Amerika werd gebruikt voor het verzachten van hun door de zon geruwde huid. De korrel gemaakt van de harde was van de jojobavrucht heeft deze eigenschappen. Gecombineerd met arganolie, sheaboter en jojoba-olie vormen deze jojobawaskorrels mijn prachtig samenspel: een zijdezachte, romige scrub voor een fijne, milde peeling van gezicht en lichaam!

De eerste keer dat ik de creamy face&body scrub gebruikte, was ik een beetje verrast. Ik verwachtte namelijk, zoals ik dat van scrubs gewend was, een duidelijk voelbare scrubkorrel. En die voel je niet bij deze scrub. In eerste instantie had ik dan ook het idee dat hij niets deed. Maar niets is minder waar. De fijne jojobawaskorrels (inderdaad: geen plastic korrel-troep in deze scrub!) doen bijna onzichtbaar hun werk, zonder een “schurend” gevoel tijdens het scrubben. De overige ingrediënten, arganolie, sheaboter en jojoba-olie dragen daar natuurlijk ook aan bij: de scrub voelt meer als een romige crème dan een scrub.

RS Natural Cosmetics creamy face&body scrub

Maar ik merk wel degelijk verschil: na het scrubben is mijn huid zichtbaar en voelbaar gladder. Dit wordt nog eens versterkt als ik daarna het vitalising lava&spices mask gebruik, mijn gezicht lijkt als herboren! Vooral de afgelopen periode merkte ik hoe fijn en verzorgend de scrub is: mijn door de kou toch wel wat gevoelige huid voelde na het scrubben heerlijk zacht en verzorgd, in plaats van een beetje trekkerig, zoals na het gebruik van sommige andere gezichtsscrubs.

De geur van de creamy face&body scrub is hetzelfde als de overige producten van RS Natural Cosmetics: een kruidig zoete geur, het friszoete is afkomstig van petitgrain mandarijnolie, terwijl arganolie voor de kruidige twist zorgt. De scrub bevat, naast de eerder genoemde ingrediënten, vitamine A, C en E en essentiële verzuren, welke je huid intensief verzorgen.

RS Natural Cosmetics creamy face&body scrub

Door de fijne structuur van de scrub, en het verzorgende aspect, is hij geschikt voor ieder huidtype, ook voor de meest gevoelige huid. Je kunt de scrub zowel op een droge als op een vochtige huid gebruiken, op je gezicht én je lichaam.

De creamy face&body scrub kost € 20,50 voor 100 ml. Wil je hem liever eerst eens uitproberen, dan is er ook een handige proefverpakking van 15 ml voor € 4,50.

5 Comments on Review: creamy face&body scrub van RS Natural Cosmetics

 1. Vera
  5 februari 2013 at 21:54 (10 jaren ago)

  Dit is inderdaad een heel fijne en zachte gezichtsscrub. Voor mijn lichaam wil ik liever wat meer power, maar voor mijn gezicht (met wat roodheid van nature) is hij perfect! Ik vind de geur van deze lijn ook zo bijzonder.

  Beantwoorden
 2. Rieneke Steeghs
  31 januari 2013 at 17:17 (10 jaren ago)

  Wat een leuke verrassing, deze review! En wat een mooie ook! Heerlijk dat de scrub je zo goed bevalt Natasja en dank je wel voor dit prachtige artikel erover!

  Hartelijke groetjes,
  Rieneke Steeghs – RS Natural Cosmetics

  Beantwoorden
 3. Vivian
  31 januari 2013 at 08:17 (10 jaren ago)

  Super product! Ik gebruik het dagelijks als gezichtsreiniging voor het slapen gaan. Wij hebben dan ook de 200ml pot want manlief gebruikt deze scrub ook. De producten van RS zijn ook heel geschikt voor mannen hebben we thuis ontdekt. Erg handig, zo staat er niet een hele rij aan verschillende verzorgingsproducten in de badkamer, maar alleen de lijn van RS:).

  Beantwoorden
  • Natasja
   31 januari 2013 at 12:12 (10 jaren ago)

   Wat goed dat jouw man ook scrubt. Die van mij doet het ook, maar ik moet hem er wel regelmatig aan herinneren, hihihi! En inderdaad: de producten van RS kunnen zowel door vrouwen als mannen gebruikt worden.

   Beantwoorden
  • Rieneke Steeghs
   31 januari 2013 at 17:18 (10 jaren ago)

   Wat heerlijk om te horen Vivian, dank je wel voor je leuke reactie en fijn dat zowel jij als je man genieten van onze scrub!

   Hartelijke groetjes,
   Rieneke Steeghs – RS Natural Cosmetics

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.