Review Dirty Angels Face Wash van Bomb Cosmetics

Vorige week liet ik jullie kennis maken met de Aloha Wave gezichtscrème van Bomb Cosmetics. Een ander product uit de gezichtsverzorgingslijn van dit “Handmade and Natural” merk uit Engeland is de Dirty Angels Face Wash.

Dirty Angels Face Wash

Ook de Face Wash zit in een kunststof kuipje, waar je eenvoudig de te gebruiken hoeveelheid uit “schept”. Sommige mensen vinden dit onhygiënisch, ik ben echter van mening dat zolang je niet met modderhanden in zo’n kuipje gaat zitten wroeten, het wel meevalt met de bacteriën. Ik was sowieso altijd mijn handen met water en zeep vóór ik mijn gezicht ga reinigen, dus zijn mijn handen schoon op het moment dat ik deze Face Wash (of andere verzorgingsproducten) uit het potje pak. Maar als je het prettiger vind, kun je natuurlijk ook een spateltje gebruiken om de gel uit het kuipje te halen.

DIrty Angels Face Wash

De Face Wash is een transparante, geel-beige gel. Het is met recht een gel te noemen: als ik het uit het kuipje haal, is het een gelei-achtige substantie. Zodra deze echter in aanraking komt met mijn huid, smelt het tot een textuur die wat meer vloeibaar is (zie ook de foto hieronder). De Face Wash bevat o.a. Wierook essentiële olie, welke rustgevend en antiseptisch werkt, en Neroli essentiële olie, wat goed helpt tegen acné en/of een vette huid. Dirty Angels Face Wash belooft de huid zacht maar doeltreffend te reinigen, en de vermoeide huid te herstellen.

De totale ingrediëntenlijst van de Face Wash is: Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Laureth Sulfate, PEG-120 Methyl Glucose Trioleate,Phenoxyethanol, Propanediol, Parfum (Fragrance), Ethylhexylglycerin, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, CI 19140 (Yellow 5)

Dirty Angels Face Wash

Het kuipje bevat 210 ml product. Ik gebruik de Dirty Angels Face Wash nu een maand, en ik ben ongeveer halverwege het kuipje. Je doet dus een maand of 2 met een kuipje (of langer, want ik ben een grootverbruiker qua verzorgingsproducten, zuinigheid is mij niet op het lijf geschreven). Je kunt de Face Wash zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken, ik gebruik hem alleen ’s avonds. Ik verwijder eerst mijn make-up met een reinigingsmelk, en reinig daarna mijn gezicht met deze Face Wash. Dit is mijn vaste avondritueel, ongeacht welke reinigingsmelk of schuimende reiniger ik gebruik.

De geur is uitermate groen te noemen: een combinatie van watermeloen, komkommer, groene appel en avocado. Ik vind de geur niet echt lekker, dit komt voornamelijk door de komkommer-geur die vrij overheersend is, en ik houd nu eenmaal niet van die geur. Ik vind in dit geval de werking echter belangrijker dan de geur, omdat het product toch maar even op mijn gezicht zit, en de geur dus ook maar even aanwezig is. Bovendien wordt de geur, zodra ik de Dirty Angels Face Wash meng met water, veel subtieler.

Dirty Angels Face Wash

Dirty Angels Face Wash

Zoals je ziet, schuimt de Dirty Angels Face Wash niet overmatig. De werking is er echter niet minder om, ik heb zelfs het idee dat doordat het product enigszins vloeibaar blijft, het beter tot in mijn poriën komt en dus ook beter reinigt dan een erg schuimend product, wat vaak toch een beetje bovenop de huid blijft “liggen”.

Na mijn gezicht gereinigd te hebben, spoel ik het af met water, daarna gebruik ik een toner om de laatste restjes make-up en “vuil” te verwijderen en mijn huid op te frissen. Mijn huid voelt schoon, verzorgd en niet trekkerig. Precies wat ik verwacht van een gezichtsreiniger!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Bomb Cosmetics en wil je weten waar het bij jou in de buurt verkocht wordt? Vul dan hier even je postcode in, dan krijg je alle verkooppunten bij jou in de buurt te zien. De verkoopadviesprijs van de Dirty Angels Face Wash ligt rond de 12 euro.

Wat is jouw avondroutine op gezichtsverzorgingsgebied? Vind je het leuk om mijn hele routine eens in een artikel te zien, met foto’s van alle producten die ik gebruik?

4 Comments on Review Dirty Angels Face Wash van Bomb Cosmetics

 1. Miranda Aerts
  25 april 2013 at 20:43 (9 jaren ago)

  Mijn avondroutine begint met het verwijderen van mijn make-up met een wattenschijfje met reinigingsmelk. Daarna smeer ik mijn gezicht in met de verzachtende reinigingscreme van Etos en was deze er onder de douche af. Na het douchen smeer ik mijn gezicht in met een nachtcreme. Eenmaal per week gebruik ik een masker en soms (te weinig) een scrubprodukt.

  Beantwoorden
 2. Vera
  25 april 2013 at 17:04 (9 jaren ago)

  Klinkt niet verkeerd! Maar ben het met Leneke eens, een pompflacon zou ik ook wat handiger (en zuiniger) vinden.

  Beantwoorden
 3. Leneke
  25 april 2013 at 11:02 (9 jaren ago)

  Ziet er interessant uit, ook qua ingrediënten. Persoonlijk zou ik hem overgieten in een (pomp)flaconnetje. Ik denk dat het dan ook wat zuiniger in gebruik is.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Review Dirty Angels Face Wash van Bomb Cosmetics

 1. […] al kennis maken met de gezichtsverzorgingsproducten van Bomb Cosmetics: de Aloha Wave Face Cream en Dirty Angels Face Wash. Vandaag vertel ik jullie meer over het laatste product uit deze voor mij geheel nieuwe  […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.